ferdigbrønn Tilstedeværelsen av en brønn i sommerhagen vil løse en rekke problemer i gårdenes arrangement: gi huset rennende vann, vanne hagen. Det er en hel vitenskap om hvordan man bygger en brønn på dacha med egne hender.

En svært viktig nyanse i bygging av en brønn er årets tid. Den gunstigste er høstperioden. Vannnivået faller til de lavere nivåene i høst, noe som gjør det lettere å trene brønnen fra innsiden. Dette gjør det også mulig å grave en dypere brønn.

Det anbefales ikke å starte bygging av en brønn om våren, når mye smeltevann oppsamles, eller i en veldig regnfull sommer. Dette vil betydelig komplisere arbeidet.

Det første trinnet i bygging av en brønn på dacha med egne hender er det riktige valget av plassering. Det avhenger av plasseringen av akvariet i jorden, som kan bli funnet av spesialeksperter – geologer. De med en nøyaktighet på et dusin centimeter vil bestemme dybden av reservoaret av vannressurser ved hjelp av spesielle geologiske og forskningsutstyr.

Brukes også, er gamle pålitelige og dokumenterte måter å bestemme plasseringen av fersk grunnvann.

Søk etter vann En slik metode er bruken av vinstokker. Vanninntaket bestemmes med en nøyaktighet på en meter. Vifternes grener er foldet på en slik måte at en L-formet struktur oppnås. Den er tatt i begge henders nikker, bøyd i en knyttneve. Når en person nærmer seg grunnvannreserver, begynner vinrankene å enten divergere til sidene, eller bli redusert til hverandre. Denne metoden er basert på prinsippet om sammenhengen mellom vann og plante. De er forenet av en slags energi, takket være at vinrankene, når de nærmer seg vannet, oppfører seg på samme måte.

En person trenger å begynne å bygge en brønn på et sted der vinstokker er mer aktive. Du kan også bruke en messingtråd i stedet for en vinrank.

Noen overfladiske tegn på at stedet under brønnen er valgt riktig:

 • Tilstedeværelse av tett, saftig, grønt gress i tørrperioden;
 • Mose på jordens overflate;
 • Tilstedeværelse av andre brønner i nærheten (det er nødvendig å spesifisere informasjonen om strukturen, dybden, arrangementet av brønnen med naboer);
 • I nærheten av landplottet er det en naturlig innsjø eller en dam;
 • Tilstedeværelsen av tett tåke i fravær av vannreservoarer nær dacha;
 • Øke vannstanden i kjelleren av huset eller i kjelleren under flom (smeltesnø på våren).

Søk etter vann I noen regioner er det nødvendig med en geodetisk undersøkelse for å utstyre sin egen brønn. Du bør lære om denne nyansen fra lokale myndigheter.

Related  Bygging av et hus for høner med egne hender

Alle disse detaljene må tas i betraktning når du velger et nettsted og bygger en brønn på dacha. Etter å ha analysert alle nyanser, kan du velge et bra sted for en dacha brønn.

Vel på hytta av betongringer

Fungerer på å grave en brønn med egne hender, gjøres kun ved bruk av et spesielt verktøy som er utarbeidet på forhånd:

grave en brønn

 • To typer skovler (med kort og langt håndtak);
 • Flere metallbøtter til 15 liter (fortrinnsvis tre enheter);
 • Stigen er metall lenge etter den første graveprosessen;
 • Ladder tau for et dypere dykk;
 • En pålitelig utstyrt enhet for løfting av skuffer med jord fra dypen av brønnen;
 • Pumpe for å pumpe vann, slik at det var mulig å utstyre vannoppsamleren;
 • Forlengelsesstykke med lampe eller lampe på slutten;
 • Tilleggsutstyr (puncher) for å overvinne vanskeligere hindringer.

Vanligvis blir veggene til brønnskaftet forsterket med spesielle betongringer. Å utstyre slike brønner i landet av betongringer er best med bruk av spor. De er sikrere og mer praktiske å bruke, de er også enklere å montere.
Det er to måter å installere betongringer på:

 • Mine, dypt nedsenket;
 • Oppringning overfladisk.

godt grop I den første varianten, skal akselen – rund, med en diameter på 1,25 m, eller en firkantet, 125 x 125 cm i størrelse – til utseendet på vann blir trukket ut helt. Deretter dannes ringene i brønnen i rekkefølge. Ved hjelp av gruvemetoden er det nødvendig å ta hensyn til den høye fare for sammenbrudd av bakken. Derfor kan den brukes, hovedsakelig på en stabil jord. I tilfelle den minste utslipp av jordlaget går du straks til den andre metoden.

Den andre måten, oppringing overfladisk, er tryggere. Betongringen er installert i en grop, en dybde på en meter. Deretter gjør du en grave for en annen meter. Som et resultat synker den første ringen ned på egen hånd ved å bruke trykket i vekten, og gir plass til den neste. Deretter legger du den andre ringen, undergraver, gjør plass til den tredje. En tredje ring er installert. Dermed blir hele strukturen undergravd og installert til den nødvendige dybde.
legging av betongringer i brønnen Etter at brønnen er utgravet, er det nødvendig å lage et filterlag slik at en siltkule ikke dannes, noe som senere kan stoppe fornyelsen av kildevannet. For dette er bunnen av brønnen dekket av små småstein eller grus med sand.

Det er viktig å huske! Jo dypere du faller når du graver en brønn, desto mindre oksygen blir. Derfor, når du arbeider i dybden, bør du bruke en oksygenmaske med et langt rør utover.

Vel i hytta laget av tre

Til tross for tendensen i utviklingen av teknologier for arrangementet av brønnens øvre del, er det klassiske treet ikke dårligere enn dets lederskap, og okkuperer tidligere stillinger av popularitet blant sommerboere. Bredt brukte materialer til den øvre delen av brønnen er furu og lind.

Related  Steg-for-trinns instruksjon for å lage en gris fra en plastflaske

feriere godt i treEn trebrønn på dacha fra tømmerhuset er ganske dyrt. Ikke hver sommer bosatt vil ha råd til slike brønner. I tillegg er selve installasjonen veldig vanskelig.

For bygging av en brønn fra et tømmerhus er det først nødvendig å utgrave en grop som er lik den gjennomsnittlige menneskelige høyde.

Deretter gjøres følgende arbeid på utvikling av brønnen:

 • På bunnen av stiftelsen pit dannet kranser av lærke.
 • Forberedt tømmerhus samles i rekkefølge. Slott av ledd må behandles med en tetningsmiddel med bruk av en pakke. Dette bør gjøres for de nedre lagene opptil 3 m høye.
 • Etter å ha lagt den første delen av brønnen må du grave bakken fra under midten av bjelkene, den resulterende strukturen.
 • Når hele jorden er rengjort, er avstandsstykker installert og jorden rengjøres fra brønnens hjørner.
 • Etter å ha renset brønnen fra bakken, må du fikse sikkerhetslinene til bunnen av tømmerhuset i brønnen. For å gjøre dette kan du bruke en vinsj.
 • Avstandsstykkene fjernes, som et resultat av hvilken konstruksjonen begynner å dykke inn i sin egen brønn under egen vekt. Hvis det oppstår forvrengning, kan du trykke på toppen med en sledehammere for å justere strukturen.
 • Dermed rammes rammen ovenfra og senkes ned til bunnen. Så du kan installere et tømmerhus til en dybde på 6 meter. På dette nivået er konstruksjonen fastkjørt av avstandsstykker, som er laget 50 cm lenger. De må settes inn i de forberedte sporene fra bunnen.

trebrønn Hvis brønnen er planlagt å bli gjort under 6 meter mark, er det nødvendig å velge bakken før utseendet til det første vannet. De første tegnene på at akvariet er nært er økt luftfuktighet og selve jorda (det blir mer mettet med vann).

Related  Praktiske tips for treskjæring for nybegynnere

For å utstyre minebrønnene, brukes spesielt bearbeidet og tilberedt tre. Konstruksjonen av slike brønner krever ikke ytterligere styringselementer. Strukturen av treet er ganske sterk og holdbar. Som materiale til bjelkerne brukes massivt tre (hovedsakelig eik, alder, ask, elm, hornbjelke).

Det er svært motet å bruke bjørk, gran og en rekke andre nåletrær som har vannabsorberende egenskaper for anordning av brønner. Deres bruk i fremtiden vil føre til utseendet av bitterhet av vann. De vil raskt miste sin styrke og snart begynne å forverres.

Brønner laget av tre på dacha er et utmerket element i gårdsplassens dekorative design, understreker den delikate smaken av eieren. En trebrønn er en utmerket beskyttelse mot inntrenging av støv, skitt, fremmedlegemer, kloakkvann. Til sommerboere som har slike brønner, må det huskes at de fra tid til annen må betjenes (behandlet med et beskyttende lag av vanntettmateriale).

Vann fra brønnen

Tilstedeværelsen av en brønn i dacha tillater eieren å tenke på å føre vann inn i huset. Installasjonen av et vannrør gjøres best sammen med selve brønninstallasjonen.

For å starte må du bygge en motorvei fra brønnen til huset. For dette graver en grøft, minst 80 cm dyp, med en spade-bred spade.

På bunnen av grøften er en 7 cm pute sand utstøpt og et rør er lagt (det kan være plast, metallplast, metall). Spesialister anbefaler å legge en plastrørseksjon 32 mm. Etter å ha lagt røret, en 5-centimeter sandkule helles, så kan du dekke hele grøften.

vannforsyning installasjon

I ringen av brønnen er et hull stanset, i hvilket et rør er såret. I huset er fundamentet ødelagt, og et rør er også satt inn, der det må kobles til pumpestasjonen. I brønnen kommer røret sammen med et annet rør som når bunnen av brønnen.

Som en kraftenhet for tilførsel av vann fra brønnen til dacha, er det mulig å påføre en nedsenkbar dypvannspumpe, hvis effekt må beregnes avhengig av lengden på vannstrømmen.

Arrangement av brønnen ved dacha – en kilde til ferskvann – er et av hovedelementene i livsstøtten og komforten til sommeren bosatt. Gjør en brønn på dacha med egne hender er veldig ekte, men du bør huske om sikkerhetstiltak og ikke under noen omstendigheter ikke forsømme dem.

Hvordan lage en brønn i landet (video)