borehullsboring Du kjøpte et stykke land med et godt, solidt hus, men det er et problem med vannforsyningen. Det sentrale vannforsyningssystemet har lenge vært ute av drift, og vannet må bringes til stedet. Hvordan løse problemet med vanlig vannforsyning og er det mulig å gjøre noe i det hele tatt? Løs problemet vil hjelpe utstyret med dacha med egne hender for drikkevann. Fra artikkelen finner du ut hva som må gjøres for å gi dacha-delen med godt drikkevann.

Bestemmelse av plasseringen av boring av en brønn

Først av alt er det verdt å bli kjent med naboene og finne ut hvordan de løste problemet med vannforsyning. Hvis de allerede har brønner på nettstedene, se på deres plassering. Det er mulig at naboer bruker importert vann. I dette tilfellet må du studere jordlagene på nettstedet. Resultatene av forskning er vanligvis investert i byggeprosjektet. Fra dokumentene vil du vite nivået av forekomsten av akvifer og strengen av flyt av overflate grunnvann.

Det neste trinnet er å bestemme plasseringen av boring av en brønn i landet. Den mest enkle og ofte brukt i folks metode for å søke etter vann er rammetoden eller stangmetoden. En mann har to armer av buede metalltråder i sine utstrakte armer. Forsøker ikke å endre plasseringen av hendene, beveger seg rundt på siden. På et sted der den underjordiske nøkkelen flyter nærmest overflaten, begynner ledningene å spinne og krysse. Etter å ha bestemt borestedet, er det nødvendig å velge hvilken type brønner som passer for deg under vann.

Det riktige valget av plassering, dybde og materialer i brønnen ved dacha er en garanti for å skaffe rent drikkevann i tilstrekkelige mengder.

Typer av brønner

Fra dybden av akvariet avhenger av valget av type brønn, mengden av boring og boreteknologi.

Typer av brønner i landet

1 – Vanntett primere, 2 – vann ekstraksjon fra vadose, 3 – plassert, 4 – brønn til den øvre vannførende lag 5 – Vanntett jord, 6 – første vannførende lag 7 – artesisk vann, 8 – borehull, 9 – sand brønn.

Related  Hvordan lage LED-belysning for frøplanter?

Den Abyssinian brønnen er utstyrt hvis akvariet ligger i en dybde på 3 til 12 meter. To personer kan manuelt grave det ut. I folket kalles denne typen borehull en nål. En liten dybde av vanninntak krever en spesielt nøye bestemmelse av boringen.

 Plasseringen av brønnålen må være så langt fjernet fra cesspoolen, sommercesspoolen, kloakkrørene.

Et av alternativene for boring av en brønn kan bores det rett i kjelleren under huset. I dette tilfellet vil det være enkelt og enkelt å samle vann selv i de mest alvorlige frostene. Eiere av sommerhytter installerer en pumpe og en håndkolonne på brønnen.

Nål i nålen

En sandbrønn brukes når akvariet ikke er mer enn 50 meter høyt. Byggingen av en slik brønn på dacha må utføres ved hjelp av spesialutstyr. Selve navnet på brønnen antyder at vann ekstraheres fra sandstranden. Kvaliteten på det produserte vannet kan være forskjellig. Det er nødvendig å foreta en analyse i Sanitær- og Epidemiologisk Stasjon for å fastslå egnetheten til vann til drikking. Etter at boringen er fullført, senkes pumpen med filteret ned i brønnen. Det må periodisk fjernes for rengjøring.

Prosessen med å bore en brønn i landet

Den artesiske brønnen er den dypeste. Uavhengig av å bore det er det umulig, derfor er brigaden til eksperter med en kraftig borerigg ansatt. Plast som bærer vann i en dybde av 50 m. Den største dybde av brønnen er 200 m. Hvis det ikke er naboer brønner av denne type, gjør en ordre for boring av et pilothull for å bestemme dybden av det vannførende laget. For å spare penger er det verdt å forhandle med naboer for å bore en brønn i flere hus. Det er nok vann for alle.

Hva er vel bedre en brønn eller brønner i landet, og noen av de innsendte skjemaene passer deg bør identifisere deg. Hvis du ikke ønsker å vannforbruk i store mengder og på en tomt på egnet bakken, stoppe valg på godt, godt nål eller sand. Stort vannforbruk kan bare leveres av en artesisk brønn.

Related  Vi dekorerer juletreet med våre egne håndlagde myke viltleker

Boring en brønn i landet

Spesialister bruker spesielle borerigger, og å bore en brønn med egne hender er det nødvendig å lage en vinsj, en borer og et sterkt pålitelig stativ. Som et borverktøy velger du en solid isbryter.

For arrangementskjøp:

 • flere typer rør forskjellig i diameter;
 • ventiler;
 • kraftig dypvannspumpe;
 • god kvalitet filter;
 • senkekasse.

Manuell boring av en brønn

 1. Fase nummer 1. På boreområdet graver du en pit med sider som er 1,5 m og en dybde på 1 m. Mal inn med kryssfiner eller brett.
 2. Stage nummer 2. Sett stativet over borehullet og fest vinsjen. Ved å bruke en struktur bestående av stenger som er koblet i ett rør, blir borren hevet og senket. Fest stangen med et åk.

Brønnens diameter er avhengig av det brukte pumpemateriellet. Det grunnleggende kravet er fri bevegelse av pumpen i røret. Pumpens størrelse må være 5 mm. mindre indre diameter på røret.

Det er bedre å bore en brønn ved en dacha ved en sjokkmetode. Det er tilrådelig å gjøre det sammen. En svinger barbell, bruker en gassnøkkel, og en partner overfra slår det med en meisel. Det er ønskelig å fjerne og rengjøre boret hvert halve meter. Under sømmenes passasje kan borren endres for å lette arbeidet og fremskynde prosessen. Leirjord er lettere å passere med en spiralbor. Solid bakken med grusinnhold løsner meiselen. For en sandlag, bruk en skje. Med hjelp av en bailer, er bakken løftet.

Fase nummer 3. Det første tegn på nærmer seg akvariet er utseendet på en fuktig stein. Arbeidet fortsetter til boret ikke når det vanntette laget.

God konstruksjon på hytta

ferdig bra

Etter å ha nådd det nødvendige nivået, fortsett til bygging av en brønn for vann i landet. Et filter av god kvalitet kan gjøres for hånd. For å gjøre dette, trenger du et foringsrør, perforering og filtreringsnett. Samle filterkolonnen fra røret, filter og sedimenter og senk den inn i brønnen.

Related  Hvordan lage esker til frøplante selv

Filter for brønn

Nå er det nødvendig å forberede en blanding av grovkornet sand og finkornet murstein. Legg til en blanding av mellomrommet mellom røret og brønnens vegg. Häll samtidig i vann for å skylle filteret.

vel buildup

Borehullet er laget ved hjelp av en skrue-sentrifugalpumpe. Pump av vannet til det kommer til overflaten rent, klart. Pump tangen til sikkerhetslinjen og senk den inn i røret. Nå er det mulig å koble brønnen til dacha med vannhovedet i huset.

Utstyr for brønnkonstruksjon

Modellen og kraften til pumpen for en brønn avhenger av størrelsen på foringsrøret, dybden av brønnen og avstanden fra huset. Overflatepumpen brukes til grunne brønner. For alle andre er det nødvendig med en neddykkbar nedsenkbar modell.

Råd fra spesialister

 • Finn ut grunnvannet på nettstedet ditt.
 • For å bor et grunt borehull opp til 5 m dyp, bruk en hagebor.
 • En mekanisk boreanordning er bedre å leie.
 • Rørledningen skal ikke nå bunnen av brønnen på maksimalt 0,5 m.
 • Sett ut ventilasjonshullene på røret som fører til brønnen.
 • Etter å ha startet brønnen, gi vann til undersøkelse.

Nå vet du hvordan du skal bore et hull i dacha på egen hånd og få det til å svinge. Gi familien sin drikkevann til dacha for hver mann. Det viktigste er ikke å være redd og engasjere støtte fra slektninger og venner. Uten dem er det svært vanskelig å løse vannforsyningsproblemet. Og hvordan løste du problemet med vann i forstadsområdet? Vi er interessert i å lære om din erfaring. Legg igjen kommentarer til artikkelen.

Hvordan å bore en brønn (video)

God konstruksjon på vann (video)