korgar av pilstängerTidigare användes korgar från vinstockar i stor utsträckning i livsbranschen. Idag är vävkorgar från willow en konst, en hobby och ett företag. En erfaren mästare har gjort processen att göra korgar till perfektion, och själva produkten kostar mycket pengar. Färgrika, ljusa, mycket olika former av korgar används som dekorelement. Men det finns också sådana modeller som används i vardagen.

Lozopletenie – ett mycket enkelt hantverk, som helt enkelt kan bemästra sig. Tillverkade korgar, vaser, lådor kommer att ta en värdig plats i inredningen, och viktigast av allt kommer det att finnas i en enda kopia. Göras för hand, kommer de att glädja ögat, värma själen och lagra värmen hos mänskliga händer.

Nödvändigt material för vävning korgar från vinstockar

ogräs korgarFör vävning korgar använder långa och raka stavar utan knutar och utväxter. De bästa grenarna är inte mer än en centimeter i tjocklek, som är väl böjda och inte knäcker på vikarna. Vicker grenar med bark av apelsin, röd eller lila nyans är lämpliga för farkosten.

Mästare som behärskar spinnet, förbereder själva materialet. Den bästa tiden att samla pilkorg är erkänd som vintersäsongen eller våren. För att arbeta, sänks staplarna och torkas sedan.

För farkosten används obehandlade och rengjorda stavar. Från obelagda grenar väva enkla korgar för hushållsbruk, staket, arbors. Renat material används för dekorationsartiklar: vaser, lådor, brickor, möbler. Med tiden får skilda grenar en gyllene nyans, vilket ger framtiden en speciell charm.

Följande verktyg används i arbetet:

 • pruner;
 • syl;
 • skarp kniv;
 • schemilka;
 • klyvorna.

Vävkorgsprocess från pil

korgtillverkningsprocessenFör bekvämligheten att väva varor från korgstavar, bör du bekanta dig med terminologin:

 • stickningsnålar – de raka stängerna som avviker från mitten i form av strålar, från vilka korgens botten är vadderad;
 • Racks – böjda ekrar, nödvändiga för väggformning;
 • stickning eller vävning – stavar som flätar ekrar och strutar.

Related  Inredning av egna händer – Bonsai från pärlor

Den klassiska processen att väva en korg av pil börjar från botten. Då böjar ekrarna uppåt och skapar väggar. Vid slutstadiet bildas kanten på produkten och slutligen handtaget.

Vid vävning av botten måste du dra åt grenarna som viks runt striknålarna så tätt som möjligt. Det är inte tillrådligt att flytta stickpinnen upp eller ner. Detta säkerställer korgens kvalitet och tillförlitlighet.

Vi börjar väva korgar från pil till nybörjare med runda formade produkter, med hjälp av enkla vävningsmetoden.

Typer och sätt att väva korg från pil med egna händer

vävkorgar från pilStandardsystemet för korgvävning är cirkulärt i en riktning (från vänster till höger). Arbetsstången är vänster stång. Men innan vi väver mögelkurvor borde vi studera metoderna för vävning.

Det finns grundläggande tekniker för lossning:

 1. Enkel vävning. Med denna teknik används en gren. Efter att ha bildat eckarnas botten sträckes denna stång omväxlande genom ekrarna. Nya rader läggs i en spiral. När arbetsstången är färdig är en ny gren bunden till den. Denna metod kan användas för vävning av produkter av både rund och oval form.enkel vävning

Om korgen är vävd i en sluten slinga måste du använda ett udda antal ställen. Detta beror på det faktum att på en vrider stången racket ute, och på nästa – från insidan. Annars kommer inte cirkeln att stängas.

 1. Ett rep i 2 (3, 4, 5) stavar. Denna teknik innefattar användningen av två (tre, fyra, fem) grenar av vinstocken, som runda stolparna och sammanfogas. Denna metod att väva en basket med pil med egna händer syftar till att öka tillförlitligheten och ge produkten styvhet.
 2. Skiktad vävning. Med denna metod utförs vävning av flera stavar. Deras nummer tas så mycket som rackarna används. Arbetet påbörjas samtidigt med alla stavarna. Varje gren som skjuter ut ett rack från utsidan, sedan nästa från insidan, dras ut. Sedan upprepar processen med varje fri ände av stången. När du är färdig kommer alla stavar att vara inuti produkten.skiktad vävning

Denna teknik innebär användning av kvistar av samma längd och tjocklek. Detta skapar samma antal rader, vilket kommer att påverka korgens jämnväggar.

Vägarna för vävning är överflödiga, men i alla fall används grundläggande teknik för spinning. Nybörjare som aldrig har engagerat sig i ett sådant hantverk, är det värt att titta på internetvideoen hur man väver en korg av pil. Och att produkterna visade sig smidiga och vackra, är det bättre att träna på att göra enkla föremål – souvenirer, krukor, lådor.

Related  Hur man klär sig på kaninhuden hemma

Vävda korgar – video