BlomkrukorBerlocken av de vackraste och välplexade växterna kommer inte att vara komplett om de planteras i olika krukor, avvikande i form, storlek, material från vilket de är gjorda. En utmärkt lösning på problemet – krukor för blommor. Köpt i affären eller gjort av sig själva, kommer de att slutföra utseendet på samlingen på fönsterbrädan och hjälpa till att dekorera landsbygden.

Urval av färdiga krukor för inomhus- och trädgårdsväxter

olika former av krukorSortimentet av färdiga planteringar i butikerna är otroligt bra. För att inte gå vilse i valet, rekommenderar experter att uppmärksamma flera aspekter. Bland dem:

 • priset på det prov du tycker om;
 • växtens mål
 • storleken på potten som ska dekoreras;
 • överensstämmelse med interiör- eller landskapsdesignens stil
 • produktens användbarhet.

Ofta föredrar blommodlare blomkrukor för blommor från polymermaterial, bränd keramik eller lera, glas.

Blomstrar för blommor av plast

dekoration av en plastkrukaDe mest tillgängliga proverna är gjorda av plast. De är lätta att tvätta, kan användas inomhus och utanför huset. På grund av närvaron av dräneringshål och förmågan att enkelt göra nya, är växterna i potten skyddade mot att de roterar rotsystemet. En annan användbar kvalitet är ljushet, vilket inte har någon liten betydelse om blomsterhandlaren behöver en hängande blomkruka för ampelplanter eller en effektiv krans i sina blomkrukor. Trots de tunna väggarna värms inte behållaren i solen upp till kritiska temperaturer, orsakar inte överhettning av marken och rotsystemet.

Om så önskas kan plastpulver enkelt dekoreras med träfragment, textilier, pärlor eller helt enkelt målade med hjälp av säkra och ljusa akrylfärger.

Plastkrukor, köpte i affären, kan enkelt omformas med en rep och limpole. Den laterala ytan som bearbetas av den är ordentligt lindad med en sträng eller sladd.

små krukorMen med många fördelar har plastkrukor några nackdelar. De är inte för envisa när de används utanför hemmet, och produkterna kan inte kallas original.

Keramiska krukor

keramiska krukorUnder en lång tid har keramik av olika slag använts för att göra blomkrukor och krukor. Leran är otroligt smidig. Det kan ta en mängd olika former, det naturliga materialet lagrar värmen i mästarens händer, överför den till inredningen eller stugan.

När du väljer en keramisk kruka, bör du vara uppmärksam på närvaron av ett dräneringshål, såväl som en yttre beläggning.

Osläckt lera bibehåller porositet vilket förbättrar mikroklimatet inuti potten, men minskar blomkrukornas livslängd för blommor. Vid vattning av kranvatten på väggarna kan det förekomma felaktiga fläckar. Utanför huset hotas behållaren med förstörelse:

 • luftfuktighet
 • plötsliga temperaturförändringar, speciellt frysning och upptining.

Related  Fördelar med användning och steg-för-steg instruktion för att göra en hängmatta för benen

Målade eller glaserade keramik ser väldigt imponerande ut och är mycket starkare, men det värms långsamt och tar dåligt bort överflödig fukt.

keramik krukor för inomhus växterPå grund av den höga vikten för keramiska produkter, speciellt när man tillverkar upphängda blomkrukor för blommor med egna händer, behöver du en tillförlitlig fastsättning. Det är lätt att göra med hjälp av starka rep och macrame tekniker.

Glaspulver för blommor

glaspulverGenomskinligt eller färgat glas – ett bräckligt men effektivt material som hjälper till att dekorera inredningen gör huset unikt.

Samtidigt är det inte svårt att ha visat en fantasi genom att göra en sådan blomkruka med egna händer för inomhusblommor.

Som utgångspunkt kan du ta glasburkar av lämplig storlek, glasögon, vaser eller till och med ett litet rundat akvarium. När du kopplar kärlen med ett rep, fixar dem på ett stativ av trä, kan du bygga en krans för blommor, gör krukor på en gång för flera krukor.

Hur man gör en blomkruka med egna händer

blomkrukor för blommor av naturmaterialUtsmyckning av fönsterbrädan och trädgården kommer att vara krukorna som inte hittades i affären, men gjorda av blomsterhandlaren själva. Sådana prover, som regel:

 • många gånger billigare än analoger från affären;
 • De skapas med hänsyn till mästarens smaker och preferenser.
 • är unika.

Men beroende av fantasin borde blomsterhandlaren komma ihåg om framtida krukor, säkerhet och praktiska egenskaper är tillförlitliga. Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till väderförändringen och påverkan av yttre faktorer, om vi måste samla krukor i trädgården med egna händer.

den ursprungliga formen av blomkrukorDe mest populära material som är lämpliga för sådant arbete är:

 • trä, inklusive plankor, bambu, torra grenar, samlade i trädgården;
 • cementblandningar, som efter hårdhet omvandlas till starka, fuktbeständiga strukturer;
 • Starka typer av garn och rep, från vilka korgar är gjorda;
 • Textilier behandlad med slitstark färg.

Related  Gör en vedklyvare med dina egna händer enkelt och ekonomiskt

För de ursprungliga krukorna eller materialen för dess produktion är det inte nödvändigt att gå till affären.

Det är bara nödvändigt att titta runt för att märka saker som har blivit föråldrade, men som kan förvandlas till ett unikt inrednings- eller landskapsobjekt.

Suspended flowerpots för blommor av egna händer

suspenderade krukor

Handgjorda krukor till huset – ett utmärkt tillfälle att visa din fantasi och visa förmågan att skapa praktiska och helt unika saker.

Den enklaste versionen är en hängande kruka i tekniken för macrame. Vävd på potten, den:

 • passar perfekt in i interiören;
 • dekorerar alla behållare där inomhusblomningen växer;
 • kan användas för konventionella och ampel växter;
 • i kombination med andra, bildar en flerskiktad krans som sparar utrymme på vindrutan och ger fönstret ett unikt utseende.

Dessutom möjliggör växtpotten att markant förbättra belysningen av växter och förenklar vården med ett stort antal blommor i huset.

starka linorNär du väljer ett rep för vävning är bättre att ge företräde åt modeller för hållbara fiber utan avslutande belastning, inte bleknar i solen och är inte rädda för fukt. Samma krav gäller vid krukor på gatan.

Utomhus och skrivbordsblommor för blommor

utomhus stora krukorStora växter, som en rymlig citron, monstera, ficus eller en frodig bäcken, är en magnifik heminredning. För att få dem att se ännu effektivare, kan potten placeras i originalpottarna.

Valet av en lämplig design och storlek är inte alltid möjligt, men att producera en höggolvspott för blommor själv för alla.

Ett av alternativen – krukor av cement. Som en grund, ta en snabbblandning, som hälls i förberedd form och efter en stund får en stark gjutkanna. Ett annat sätt att använda materialet är att dricka en textilflik och ge det ett lämpligt utseende, vänta tills kompositionen torkar. Denna kruka kan användas i huset och i trädgården. För en större dekorativ effekt är gjutningen målade och till och med täckt med mosaik.

Related  Hur man gör en höjdpunkt för plantor?

utomhuspottar för stora blommorEn fin låda för en stor blomma kommer att fungera som en låda med lämplig form. För det första är det polerat, behandlat med en vattentät lack eller målad. För att skydda golvet och andra ytor, till exempel ett bord under träblomkruven, installeras en pall på botten för att samla överflödig fukt. Fritt utrymme mellan kruka och kruka kan fyllas med kokosfibrer.

Förenkla vården av ett stort grönt husdjur, skydda växten mot fuktbrist och torkning hjälper plantan med ett integrerat bevattningssystem. Den kan köpas eller tillverkas med egna händer från hjälpmaterial.

krukor med vattningDessutom behållare potten är anordnat ett hålrum för vattnet och röret för dess vik, samt öppningar systemet tillförsel fukt till rötterna och vikande dess överskott. En liknande design för blommor av alla storlekar kan samlas hem. Det kommer att vara användbar, och på fönsterbrädan, och i trädgården, särskilt när växterna berövas daglig uppmärksamhet odlaren.

enkel design av krukor med automatisk vattningDe enklaste krukorna med automatisk vattning kan tillverkas av en vanlig plastkruka. Det viktigaste är att det är en lämplig storlek, och botten hade många stora dräneringshål. Perfekt lämplig transportbehållare, där blommor går in i affären. Under dräneringen läggs ett myggnät av plast på botten. Det kommer inte att tillåta marken att tvätta ut. Genom hålen passerar flera nylonband så att deras ändar är fria att hänga.

Att lägga sådana krukor med hem- eller trädgårdsblommor på gruset i en vattenfylld pall kan du vara säker på att anläggningen inte kommer att drabbas av uttorkning. På repet stiger vätskan till marken, men orsakar inte ruttande rötter.

Vi gör hängande krukor med egna händer – video