borrhål borrning Du köpte en mark med ett bra, solidt hus, men det finns problem med vattenförsörjningen. Det centrala vattentillförselsystemet har länge varit i ordning, och vattnet måste flyttas till platsen. Hur löser man problemet med vanlig vattenförsörjning och är det möjligt att göra någonting alls? Lös problemet kommer att hjälpa utrusta dacha med egna händer för dricksvatten. Från artikeln hittar du vad som behöver göras för att ge dachafartyget gott dricksvatten.

Bestämning av platsen för borrning av en brunn

Först och främst är det värt att bekanta sig med grannarna och ta reda på hur de löste problemet med vattenförsörjning. Om de redan har brunnar på platserna, kolla på deras plats. Det är möjligt att grannar använder importerat vatten. I det här fallet måste du studera markskikten på platsen. Forskningsresultaten investeras vanligtvis i byggprojektet. Från dokumenten kommer du att veta nivån på förekomsten av akvariet och strömmingen av flödet av ytvatten.

Nästa steg är att bestämma platsen för borrning av en brunn i landet. Den enklaste och mest använda metoden för att söka efter vatten är rammetoden eller stångmetoden. En man håller två armar av krökta metalltrådar i sina utsträckta armar. Försöker att inte ändra platsen på händerna, rör sig runt på sidan. På en plats där den underjordiska nyckeln strömmar närmast ytan börjar trådarna snurra och korsa. Efter att ha bestämt borrplatsen är det nödvändigt att välja vilken typ av brunnar som är lämpliga för dig under vatten.

Det korrekta valet av plats, djup och material på brunnen vid dacha är en garanti för att man får rent dricksvatten i tillräckliga kvantiteter.

Typer av brunnar

Från djupet av akvifer beror på valet av typ av brunn, mängden borrarbete och borrteknik.

Typer av brunnar i landet

1 – Vattentäta primers, 2 – vattenextraktion från vadosa, 3 – ligger högst upp, 4 – väl till den övre akviferen 5 – Vattentäta jordar, 6 – första akviferen 7 – artesiska vatten, 8 – borrhål, 9 – sand väl.

Related  Hur korrekt ska man göra en hylla för plantor för hand?

Den Abyssinian brunnen är utrustad om vattenfarten ligger på ett djup av 3 till 12 meter. Två personer kan manuellt gräva ut det. I folket kallas denna typ av borrhål en nål. Ett litet djup av vattenintag kräver en särskilt noggrann bestämning av borrplatsen.

 Placeringen av välnålen måste ligga så långt bort från cesspoolen, sommarcesspoolen, avloppsrör.

Ett av alternativen för borrning av en brunn kan borra det direkt i källaren under huset. I det här fallet blir det enkelt och enkelt att samla vatten även i de mest allvarliga frosten. Ägare av sommarstugor installerar en pump och en handkolumn på brunnen.

Nål i nackhålet

En sandbrunn används när akvariet inte är mer än 50 meter högt. Byggandet av en sådan brunn vid dacha måste utföras med hjälp av specialutrustning. Själva namnet på brunnen antyder att vatten extraheras från den sandiga vattenförekomsten. Kvaliteten på det producerade vattnet kan vara annorlunda. Det är nödvändigt att göra en analys i sanitära och epidemiologiska stationen för att bestämma lämpligheten för vatten för att dricka. Efter borrningen är pumpen med filtret sänkt i brunnen. Det måste periodiskt avlägsnas för rengöring.

Processen att borra en brunn i landet

Den artesiska brunnen är den djupaste. Själv borra det omöjligt, så det anlitade ett team av specialister med en kraftfull rigg. Plast transporterar vatten på ett djup av 50 m. Det största djupet av brunnen är 200 m. Om inga grannar brunnar av denna typ, göra en beställning för borrning av ett pilothål för att bestämma djupet av akviferen. För att spara pengar ska förhandla med sina grannar, att borra en brunn på flera hus. Det finns tillräckligt med vatten för alla.

Vad som är bättre är en brunn eller ett borrhål i landet och vilken av de presenterade arterna som passar dig bör bestämma dig själv. Om du inte planerar att konsumera vatten i stora mängder och på platsen en lämplig mark, stoppa valet på brunn, borehål eller nål. Stor vattenförbrukning kan endast tillhandahållas av en artesisk brunn.

Related  Inredning av egna händer – Bonsai från pärlor

Borra en brunn i landet

Specialister använder speciella borriggar och borrar en brunn med egna händer, det är nödvändigt att förbereda en vinsch, en borr och ett starkt pålitligt stativ. Som ett borrverktyg väljer du en fast isbrytare.

För arrangemangsköp:

 • flera typer av rör olika i diameter;
 • ventiler;
 • kraftfull djupvattenpump;
 • filter av god kvalitet;
 • kassun.

Manuell borrning av en brunn

 1. Steg nummer 1. På borrplatsen gräver du en sida med sidor lika med 1,5 m och ett djup på 1 m. Måla inuti med plywood eller brädor.
 2. Steg nummer 2. Ställ stativet ovanför borrhålet och säkra vinschen. Genom att använda en struktur bestående av stavar kopplade i ett rör, höjs borren och sänks. Fixa baren med ett ok.

Brunnens diameter beror på vilken pumputrustning som används. Grundkravet är fri rörlighet för pumpen i röret. Pumpens storlek måste vara 5 mm. mindre rördiameter.

Det är bättre att borra en brunn på en dacha med en chockmetod. Det är lämpligt att göra det tillsammans. En vrider skivstången med en gasnyckel och en partner ovanifrån slår den med en mejsel. Det är önskvärt att ta bort och rengöra borren var halv en meter. Under sömnadens genomgång kan borren ändras för att underlätta arbetet och påskynda processen. Lerjord är lättare att passera genom en spiralborr. Fast mark med grusinnehåll lossnar mejseln. För ett sandigt lager, använd en sked. Med hjälp av en bailer lyfts marken.

Steg nummer 3. Det första tecknet på att närma sig akvariet är utseendet på en fuktig sten. Arbetet fortsätter tills borren inte når det vattentäta skiktet.

Väl konstruktion på stugan

slutade bra

Efter att ha nått den nödvändiga nivån, fortsätt byggandet av en brunn för vatten i landet. Ett filter av god kvalitet kan tillverkas för hand. För att göra detta behöver du ett hölje, perforering och filtreringsnät. Samla filterkolonnen från röret, filtrera och sedimentera och sänk ner det i brunnen.

Related  Hur man gör en septik för ett sommarboende med egna händer: från improviserade medel till modern teknik

Filtrera för brunn

Nu är det nödvändigt att förbereda en blandning av grovkornig sand och finkornig grus. Lägg till en blandning av utrymmet mellan röret och brunnens vägg. Häll samtidigt i vatten för att skölja filtret.

väl uppbyggd

Borehålet är tillverkat med en skruvcentrifugalpump. Pumpa av vattnet tills det kommer till ytan ren, klar. Pumpa hållaren till säkerhetslinjen och sänk den i röret. Nu är det möjligt att ansluta brunnen till dacha med vattenhuvudet i huset.

Utrustning för brunnsbyggnad

Pumpens modell och effekt beror på höljets storlek, djupet på brunnen och dess avstånd från huset. Ytpumpen används för grunda brunnar. För alla andra behövs en downhole submersible modell.

Rådgivning av specialister

 • Ta reda på grundvattennivån på din webbplats.
 • För borrning av ett grunt borehål upp till 5 m djup, använd en trädgårdsborr.
 • En mekanisk borrmaskin är bättre att hyra.
 • Rörledningsledningen ska inte nå botten av brunnen med högst 0,5 m.
 • Utrusta ventilationshålen på röret som leder till brunnen.
 • Efter att brunnen har startat, ge vatten för undersökning.

Nu vet du hur man borrar ett hål i dacha själv och gör det att svänga. Ge sin familj med dricksvatten till dacha för varje man. Det viktigaste är att inte vara rädd och få stöd av släktingar och vänner. Utan dem är det mycket svårt att lösa vattenförsörjningsproblemet. Och hur löste du problemet med vatten i förortsområdet? Vi är intresserade av att lära om din erfarenhet. Lämna kommentarer till artikeln.

Hur man borrar en brunn (video)

Bra konstruktion på vatten (video)