Självtillverkade vedklyvareDen tillverkade träskivaren med egna händer är en mekanism som är utformad för att underlätta processen att dela upp stora stockar för ugnar eller spisar. Instrumentets attraktivitet uttrycks i det faktum att någon person kan göra en skruvträ splittra sig från billiga material.

Enhets klassificeringar

Helical wood splitter med egna händerDesignen har många klassificeringsfaktorer. Träskivare kännetecknas av:

 • verksamhetsområde (privat bruk, stora företag);
 • Metod för bokmärkning av ett träd (vertikalt, horisontellt, blandat);
 • typ av motor (el, bensin, med traktortraktion, kombinerad);
 • transportmetod (mobil och stationär);
 • driftsprincip (hydraul och skruv (kon)).

Hemlagad vedklyvar ofta utrustade med elektrisk eller bensinmotor. De övriga parametrarna är individuella och väljs för personliga behov. För alla som bryter chefen för frågan: “Hur man gör en köttyxa med händerna,” vi kommer att ge instruktioner för montering av hydrauliska och skruvenheten.

Hydraulisk träskärare med egna händer

Ofta lånas det hydrauliska systemet för enhetens arbete från traktorn. En elektrisk motor med en traktordriven eller bensinmotor kan också användas. Hydrauliska splittrar omfattar följande komponenter:

 • ram;
 • pump;
 • oljetank;
 • motor;
 • hydraulcylinder med stopp;
 • blad;
 • distributör.

Hydrauliskt trä splitter design diagramGör en köttyxa med sina egna händer med ritningar, bilder och instruktioner skulle vara lätt för människor, med något insatt i mekaniken i hydraulsystemet.

För enkelhets skull kommer vi att visa en ritning av mekanismen och sammanställa en kort manual för montering.Ritning av en hydraulisk enhet

Instruktioner för montering av hydraulklyvaren:

 1. Vi fixerar den hydrauliska kontakten på ramen.
 2. I den andra änden av bladet är monterad kilformad, vilket gör att du kan arbeta med olika volymer och längdsloggar.
 3. I mitten av byggnaden har vi en plattform för stapling av stockar. När man interagerar med jackans handtag, kommer betoningen att trycka på träet mot kilkniven, vilket kommer att dela upp det.
 4. Efter splittring kommer fjädrarna att returnera stoppet till utgångsläget.

Related  Vackra och originella hyllor med egna händer

Enkel horisontell hydraulisk delareEn sådan anordning utmärks inte av sin höga driftshastighet, men vad som helst kan man säga är det mycket lättare än att hugga ved med en yxa.

Helisk (kon) träskärare med egna händer

Den operativa principen för denna typ av objekt är woodsplitter roterande metall cone klyvning av ved, beroende på den tillgängliga gänga på ytan.

Försök inte göra en konus själv. Detta är en mycket tidskrävande och noggrann uppgift. Det är lönsamt att köpa en färdig version, korrekt gjord och lämplig för din framtida design.

För att göra en skruvprov ska du använda den här artikeln och titta på en video om hemmagjorda träklippare.Ritning av konstruktionen av en kegelskivare med en elektrisk motor

Detta är ett av de vanligaste verktygen för att dela ved. Det är enkelt, inte bara för användning, men också för montering med egna händer.

Instruktioner för montering av en träskärare av skruvtyp med en konformad delare:

 1. Bestäm enhetens strömkälla. I ritningsexemplet anges elmotorn.
 2. Det är nödvändigt att välja konen korrekt. Beroende på enhetens storlek och delade loggar.
 3. Gör en plan för placeringen av alla element i enheten på skrivbordet.
 4. Att göra baser för hela strukturen. Arbetsplattformen har formen av ett stålbord med en fast spindelaxel.
 5. Svetsa den ursprungliga kölen mot bordet för att undvika att fälla partiklar av stockar under rotationsanordningen.
 6. Fäst strömstöd för installation och placera spjället i arbetsläget.
 7. Anslut motorn. Enheten är redo att fungera!

Motorn är företrädesvis fastsatt under bordet. Den kommer att skyddas mot oavsiktlig skada och träflis.

Hur kegelskivaren fungerar

Cone splitter i driftEffektenheten (i vårt fall: elmotorn) ger en rotationsrörelse till konen. Det är nödvändigt att försiktigt föra loggen och försiktigt trycka rakapparaten mot sidan. Kegeln skär smidigt in i trädets struktur och delar den i halva.

Related  Vi gör burar för näringsämnen

En träskärare av skruvtyp med en motor från en tvättmaskin är det mest praktiska och funktionella alternativet för hemmabruk.

Dessutom är det möjligt att undvika kostnaden för att köpa en ny motor. Den kan användas genom att ta bort den från en gammal tvättmaskin.Skruvsåg med motor från tvättmaskin

Vedklyvaren är en oumbärlig enhet i ett privat hus eller i stugan. En stor mängd information på Internet gör det möjligt att göra en vedklyvare för hand med hjälp av video- eller textinstruktioner. Flexibiliteten i konstruktionsschemat möjliggör användningen av en mängd olika komponenter. Det finns alltid möjlighet att hämta och bygga enheten för dina individuella förhållanden och behov.

Enheten och arbetet med en hemlagad träskiva – video