klemme juice med en presseLagre sommeren produserer vil hjelpe canning. Trykk for å klemme juice er nødvendig for å samle de mest verdifulle av fruktene og skape en tilførsel av vitaminer til vinteren. Juicer er mindre produktive. Lang kontakt med luft- og metalldeler av verktøy oksyderer de nyttige komponentene i juice. En rekke modeller for spinning kan kjøpes, ofte blir enheten laget selvstendig.

Varianter av presser, deres forskjell

hakke fruktFelles for alle presser for å klemme juice er en perforert kurv, der de knuste fruktene er plassert, massen kalles masse. Juicen som strømmer ut under spinn skal falle inn i akkumulatoren – pallen. Delene som kommer i kontakt med saften er laget av hardved, spesiell plast eller rustfritt stål. Aluminium under påvirkning av fruktjuicer mister en beskyttende film av oksyder, oppløses.

Konstruksjonene er forskjellige i form av energioverføring:

  • mekanisk;
  • pneumatisk;
  • Hydraulisk.

Ifølge den brukte energikilden – manuell og elektrisk. For å forberede materialet til å presse, brukes kverner, som kan være en separat enhet eller integrert i en pressenhet. Kapasiteten i kurven bestemmer hvor mye juice som produseres av gangen. Hjemmepresser for å klemme juice virker syklisk. Prosessen fortsetter fra lasting til rengjøring av det tørre residuet.

Filtreringsdelen består av sekker, perforerte pannekaker, tregitter. For hver type frukt er det nødvendig med en annen innsats. Sitrusfrukter og gress er det vanskeligste å trykke på.

skruepressSkruepressen presser masse- og fruktjuicen gjennom en sylindrisk sil. Den taperende kjeglen gjør det mulig å utføre en høyverdig spinn, slå frø og peeling. Skru trykk, senk og løft crushen, en enkel og praktisk modell med liten ytelse. Oftest er skruepresser for klemme juice laget hjemme.

skrue trykkDette prinsippet er grunnlaget for apparatet for utvinning av juice fra druer, epler og pærer, trykk på denne enheten. Avhengig av behov, blir rammens stabilitet, kurvkapasiteten og kraften endret.

Hvis skruestempelet er erstattet av en elastisk membran, kan trykkluft brukes til å presse, apparatet kalles en pneumatisk trykk.

pneumatisk trykkFor å skape trykk, kan en bilkontakt brukes til 2 eller 3 tonn. Den er installert på toppen eller bunnen, avhengig av utformingen av enheten. Men mer interessant for vertinnen vil virke som en hydropress for å presse ut Grifosjuice. Apparatet er koblet til kranvannet.

hydraulisk trykkDet har også en membran, men den ekspanderer inne i den perforerte sylinderen, klemmer ut intercellulær juice fra massen. Tilstand – trykket i vannrøret skal være 1,5 – 2 atm, men dette er den vanlige standarden for strømforsyningsnett.

Hvis det er nødvendig å behandle store mengder, vil utstyr på elektrisk trekk være uunnværlig. Skruemekanismen kan da fungere som kjøttkvern, eller trykk nedfra, roterer skruen.

Når du arbeider på pressen, bør trykket økes gradvis, ta en pause. I dette tilfellet er cellekapillærene bedre åpnet, og valget av de dype lagene bærer de mest nyttige komponenter.

En linjal av priser for manuelle presser for å klemme juice fra 10 tusen. Kostnaden avhenger av materialet, typen og ytelsen til enheten. Den billigste er skruepresser. Bruken av hydraulikkdrevet vil øke prisen til 19 tusen rubler. For en hydraulisk trykk med en membran enhet må betale ca 100 tusen rubler.

Alternativer for selvlagde presser

hjemmelaget skruepressDen enkleste måten er å lage en skruepress. Den gradvise økningen i trykk på hodet på massen sikrer optimal effekt på cellene, og ødelegger dem når væsken trekkes tilbake. Enheten kan være laget av tre eller metall. På rammens underside legger du en kurv med en skuff for valg av juice i en beholder. Hele interiøret i kurven er lukket med filtreringsmateriale. Fold er lagt, dekket med rester av vev. På overflaten faller en sirkel på hvilken pressen presses av stangens bevegelse. Lag en press for juice med egne hender, som i bildet, vil tegningen hjelpe:arbeidstegning

1 – klemmer; 2, 3 – en ramme med en crossbeam; 4, 5 – skruepar med en fast sirkel.

For å samle juice er det brukt en emalje gryte med et loddet hull for å tappe juice. Innvendig er det nødvendig å installere en kurv med perforering, tanken fra vaskemaskinen vil nærme seg. Det er nødvendig å ordne eksterne stivere for å sette kurven i midten. Ved legging av massen brukes tetninger til å skape ensartet trykk på små porsjonspulp. Du kan fylle hulrommet med filterkuvertene som ligger flatt. Under metallkurven nedenfra må du installere en trekrets slik at trykket ikke ødelegger den ytre pannen. For en syklus, i løpet av 5 minutter, vil skruen presse ned til 1,8 liter juice.

Et materiale som er i stand til å motstå høy belastning under pressing, kan bli en sekk med sukker. Du kan bruke kapron lavsan strømper, polyester eller en ny bomull, lin stoff.

Hvis det ikke er mulig å skjære et skruepar, kan du bruke en jack, som er i alle husholdninger.

hjemmelaget trepressI en trekonstruksjon mellom trerammer stakkposer av filtermateriale. Mosen er plassert mellom dreneringsrammer, saften strømmer inn i pallen. Det er klart at tekstilen er valgt sterk til å motstå pressens trykk. I dette apparatet er det ingen metalldeler, saften kommer bare i kontakt med tre. Derfor kan du ikke ta harpiksholdige bergarter, slik at du ikke “smaker” produktet. Du trenger eik eller bøkestenger. Planker for rammer skal tåle trykk, være tykkere enn 20 mm. Juicen i denne pressen er 70%.

Strukturen av pressen for å klemme juice, laget for hånd fra en jack med en lavere fiksering, er mer komplisert.skrue press med jack nedenfor

Skruen del er nødvendig fra oven bare for å fikse dekselet. Den mobile støtteplattformen øker tanken på sleden oppover. Det er ingen grense for mesterens fiksjon.

Kilepressen brukes til å trykke på juice. Den enkleste enheten virker på prinsippet om å klemme en pose med en mos, plassert i en kegle av brett. Når vinkelen er innsnevret, på grunn av glidekilene, har plankens plan en tendens til å bli med, posen er komprimert, saften strømmer ned i den substituerte beholderen. Andre ganger brukes geiter til fremstilling av brensel.

Prinsipper for å velge en press for å få en del av ferskpresset juice

manuell trykkHjemme, for produksjon av et ferskt produkt sparer bruk av en presse mye tid i forhold til en juicer. En enkel enhet er lett å vaske, det tar ikke mye lagringsplass. På grunnlag av pressing, Maskotpresser av tyrkisk produksjonsarbeid. Frukten er kuttet i halv, lastet inn i bollen, og utgangen er klarert juice av granateple, oransje eller grapefrukt. Pressens ramme er støpejern, belagt med sølv. Trommer med en spakmekanisme brukes.

Ved å trykke kan du velge alle nyttige cellulære stoffer, saftpressen forlater halvparten av det i avfallet. Arbeidet til pressen er alltid lydløst, i motsetning til den irriterende buzzen til en juicer. Morgendelen av ferskpresset juice oppnås hensiktsmessig ved hjelp av trykkmetoden. Derfor blir kompakte installasjoner kjøkkenutstyr til daglig bruk.

Trykk for juice med egne hender – video