motorolje for gressklippereForbrenningsmotorer som brukes i gressklippere er to og firetakts. For brukere er det nødvendig å vite at oljen til gressklipper med 4-taktsmotor helles separat fra bensin. For en totaktsmotor fremstilles en brennstoffblanding med tilsetning av olje. Samtidig anbefales forskjellige komposisjoner, som ikke kan erstattes og blandes.

Oljens rolle i forbrenningsmotorer

blanding for motorenEnergien som overføres av motorakselen til de roterende mekanismene oppnås ved adiabatisk ekspansjon av gassene ved eksplosjonen i forbrenningskammeret. På grunn av bevegelsen av stemplet i forbrenningskammeret blir gassene komprimert. Dette betyr at systemet fungerer med små hull, og det vises slitasje på parringsdelene. Spalten mellom delene øker, og kompresjonskomprimeringen senker, det nødvendige trykket blir ikke nådd for å antennes brennstoff-luftblandingen.

Så det ville være, hvis pritereye-delene arbeidet uten smøring. Motorolje for gressklippere, lagt til bensin eller fallende på vevhusens noder, påføres med en tynn film mellom delene, og forhindrer slitasje. Siden absolutt ingen slitasje kan elimineres, spyler oljen mikropartiklene i hullene, slik at de ikke ødelegger overflaten.

Den tilberedte drivstoffblandingen skal brukes i 2 uker, gjenstår i en metall- eller polypropylenbeholder. Ikke oppbevar sammensetningen med bensin i polyetylenflasker. Nedbrytningsproduktene vil falle inn i blandingen, innskuddet i forbrenningskammeret vil øke.

Anordningens 2 og 4 slagtyper er forskjellige, og derfor er smøremidlets konsistens forskjellige additiver i den. Hver type konjugerte noder i mekanismene krever smøringstyper som samsvarer med naturen til bevegelsen til denne noden. Hvilken type olje helles i gräsklipperen, anbefaler produsenten i bruksanvisningen.

Husgvarna oljeDu kan ikke hælde olje, guidet, jo dyrere, desto bedre. Bruken av ingrediensene avhenger av klassen av utstyr på graden av sliping av konjugatene, driftsbetingelsene. Sammensetningen av drivstoffblandingen for totaktsmotorer avhenger av fremgangsmåten for å oppnå grunnlaget for antifriksjonssammensetning. Oljen til en gressklipper med en 2-takts motor har en spesiell sammensetning. Alle oljer skilles fra produksjonsmetoden:

 • mineral;
 • syntetisk;
 • semisyntetisk.

Dette påvirker smøringskvaliteten, evnen til å forbli væske når temperaturen senker. Men 5-15% i hver sammensetning er tilordnet additiver. Dette skaper en effektiv sammensetning som forhindrer:

 • korrosjon av overflater;
 • termisk stabilitet;
 • motstand mot nedbrytning;
 • øke alkalitet, hindre oksidasjon;
 • viskositeten er stabilisert.

Brukes med en 4-takts motor, har gressklipperoljen andre additiver, viskositet. Det tjener også til å vaske de bevegelige overflatene, men blander ikke med bensin. Oljen blir oksydert, forurenset med partikulært partikler og krever utskifting hver 50 driftstime.

Forskjellen i arbeidet med 2 og 4 slagmotorer

For totaktsmotorer er det to måter å smøre stempelsystemet og vevemekanismen på:

 • Tilsetning av olje til drivstoffet i et nøyaktig forhold;
 • Hell olje separat, blandingen dannes når drivstoff injiseres i sylinderen.

oljeforsyningPå bildet blir oljen matet gjennom støpepumpen til innløpsporten til forbrenningskammeret.

Den andre ordningen er fremtiden, mens i hagen teknologi brukes den første metoden – tilberedning av en brennbar blanding. De nye motorene er støyende, økonomiske, men de er mer kompliserte.

For å forberede en brennbar blanding, kan du bruke bordet og dispenseren.tabell med proporsjoner av olje og bensin

Firetaktsmotoren har en oljetank som brukes til å skape beskyttelse mot gniddelen. I dette tilfellet består smøresystemet av en pumpe, et oljefilter og rør som fører til komponentene. Kan brukes vevhus eller tanksmetningsmetode. I det første tilfellet blir olje ført inn i systemet fra vevhuset og derfra pumpes det inn i tilførselsrørene av pumpen. Med en “dry crankcase” sendes dråpene av olje som samles inn i pailen igjen til tanken.

fett med våt og tørr sumpPå bildet, et fett med en “våt sump” og et smøremiddel med en “tørr sump”.

Forskjellen i sammensetningen av olje for ulike typer motorer er grunnleggende. Oljen til en gressklipper med 4-taktsmotor må forbli uendret i lang tid. Sammensetning for totaktsmotorer under forbrenning bør ha færre mineralinneslutninger for å forhindre dannelse av karbonforekomster.

Hvis det er anbefalt olje, bør det ikke være eksperiment med valg av annen sammensetning. I fravær av – velg det anbefalte for 2 eller 4 takts modeller. Bruk bensin over anbefalt merke – det er for tidlig å erstatte utbrente ventiler, andre komponenter.

En viktig egenskap ved valg av beskyttende ingrediens er driftstemperaturen. Tilsetningen skal være motstandsdyktig mot oppvarming, men ikke tykkere ved lave temperaturer. Derfor, for hver mekanisme, det er et oljemærke, avhengig av driftsforholdene.Påføring av olje av forskjellige klasser

Hovedforskjeller for forbrenningssystemer for brukeren

Hvilket forbrenningssystem er mer effektivt, 2 eller 4 slag? Hvordan forstå brukeren og få den beste mekanismen? Bensin trimmer og motorsykler med 4-takts motor på salg er ikke funnet. Push-pull-enheten er mye lettere og derfor trimmeren veier litt og kan styres av en kvinne. Men det er totaktsmotorer og firehjulstrekk. Andre forskjeller:

 • forskjellige måter å bruke smøremiddel på;
 • Miljøvennlighet er høyere i 4-takts motor, det er også mindre støyende;
 • lettere å reparere og vedlikeholde 2-takts motor;
 • levetiden er lengre i 4-takt, men de har vanskeligere vedlikehold på grunn av utskifting av olje i pleneklipperen;
 • totaktsmotorer er enklere og billigere.

Den 2-taktsmotor som brukes i plenen er dårligere enn 4-takt i mange teknologiske indikatorer. Med separat forsyning av bensin og olje for økonomi og andre indikatorer, er det å foretrekke for lette kjøretøy. I tillegg sparer en separat drivstofflevering bekostning av en dyr komponent i 4 ganger.

motor uten smøringPå bildet, tilstanden til motoren, som arbeidet uten oljeskift i lang tid.

Firetaktsmotoren har et komplekst smøresystem, og dessuten er det nødvendig å bruke metoder for rensing av sirkulasjonsvæsken. Et filter er installert i oljesystemet, som forhindrer tilstopping av rør og pumpe med skala og andre inneslutninger. Da forurensningen av denne delen er erstattet.

Slik bytter du oljen i en 4-takts motor

vedlikeholdProdusenten i bruksanvisningen gir en tidsplan for vedlikehold av mekanismene og prosedyren for produksjon av arbeidet. Smøreeffektiviteten reduseres etter 50 timers drift. Derfor er det nødvendig med en oljeskifte. Ved bruk i hjemmet for en sesong, skriver ikke brukstidspunktet for enheten, og for å rengjøre filteret, er det nødvendig med oljeutskifting ved bevaring. Før du bytter olje i gressklipperen, er det nødvendig å øke fluiditeten i fluidet, starte motoren og la systemet varme opp.

Det er nødvendig å skru ut støpselet for å fylle oljen i tanken og bruk enheten til å ta væsken i vakuum.

fluid samplerFor å gjøre dette må du lage en dyse og helle arbeidet i den forberedte beholderen. Men samtidig er en liten del, opp til 100 ml igjen i veivhuset og drenerer filteret. Denne rester skal kastes, drenering av væsken i 5 minutter gjennom hullet. Samtidig bytt eller flush filteret i systemet. Etter å ha høstet et nytt smøremiddel, kontrollerer nivået på sonden. Vanligvis er motoroljen pakket i ugjennomsiktig svart plast slik at den ikke brytes ned i lyset. Ønsket volum er 500-600 ml.

Oljeskifte i gressklipper – video