Avløpslufler 110Avløpslufta 110 avlaster beboere med ubehagelig lukt og lyd når de tømmes fra toalettet. Installer enheten på horisontale deler av kloakkanlegget, hjelpestigerør. Her informasjon om enhetene og hvordan du installerer luftventilen riktig.

Driftsprinsippet for en kloakkluft

Den interne kloakkluften fungerer primært som en tilbakeslagsventil, slik at væske og gasser ikke strømmer til avløpspunktet. Ved bruk av toalettet reduserer en skarp nedstigning av trykket i systemet, og hvis det ikke er noen ventil, kan væsken returnere raskere enn det fusjonerte. Avløpsventilen 110 åpner og justerer indikatoren når trykket i vifteøret faller.

Driftsprinsippet for en kloakkluftDet grunnleggende skjemaet for driften av luftventilene er vist i figuren. Alle enheter har følgende komponenter:

 • kroppen;
 • luftinntak;
 • mekanisme for trykkregulering.

Kroppen er forseglet, med et avtakbart deksel. Tilkoblingen må være gjenget. Det er en gummitetning mellom delene.

Innløpet skal slippe inn luft, men ikke insekter og gnagere. Mekanismen for å åpne klaffen er stang eller membran. Membran tilstoppet sjeldnere.

En aerator for en septiktank brukes til å mate luft til bakterier som dekomponerer urenheter. Du kan gjøre det selv, ta røret ut av septiktanken, som en stigrør, og koble den opp. Side for å sveise inngangen til tvungen luftinjeksjon.

Typer av luftventiler

En av aerator modelleneOppsettet av kloakk er multilevel, har vertikale og horisontale deler. Fra rørets diameter er de vedvarende gradienter og utgifter avhengig av hvilke luftbeholdere for avløpssystemet er mest effektive. Det er et system av luftkilder, som hver har en spesifikasjon:

 • Mottakeren er installert foran pumpepumpen i den horisontale delen av rørledningen;
 • ball modell av luftbeholder for sanitære enheter med liten diameter av rør;
 • ballport med klemfjær;
 • Wafertypen er installert på rør opp til 20 cm i diameter, kan strømme gjennom eller rotere med 90.

Related  Hva er motorsagene til merkevaren Partner og Huter?

Wafer type luftfilterWafertypemodeller kan være skivefjær eller dobbeltblad. Aktuatoren representerer en plate med en fjær.

Omvendt luftventil med klaff- eller svingbart aktuator. Denne typen aerator for en septiktank er installert på rør med en diameter på mindre enn 400 mm. For lange seksjoner der det er fare for et hydraulisk støt når spolen er ødelagt, er spjeldventiler installert.

Ventilene er festet ved sveising, klemmet mellom to flenser med pakninger, eller en gjenget kobling brukes.

Årsaker til installasjon av luftventiler

Avløpsanlegg er dynamisk. Konstant skiftende kostnader, det er gasser fra nedbrytning av urenheter. Avløp gjennom sanitære enheter endrer det hydrauliske regimet i rørene. Uten reguleringsverktøy blir livet, med dårlig fungerende kloakk, ubehagelig. Avløpsavløp 110:

 • justerer automatisk trykket;
 • flyktige;
 • Beskytter mot frost om vinteren en vifte rør;
 • enkel installasjon;
 • lav pris.

Instrumentet balanserer trykket mellom hoved- og atmosfæren på taket der den er installert. Imidlertid er det mulig å betjene en slik enhet effektivt i en høyde ikke høyere enn andre etasje. Hvis avløp av en stor strøm forekommer samtidig fra to punkter på en stigning, kan ventilen mislykkes.

Montering av luftfilter på avløpsrørAvløpsluften er installert på den interne kloakken fra dreneringsanordningene. Typisk er en slik enhet utstyrt med veikryss med en 32 cm rørledning som forbinder oppsamleren til 50 cm. I det horisontale avsnittet er det montert en luftventil, avbrutt lukten fra fellesrøret, og utjevner trykket i systemet.

Korrekt installasjon av luftbeholdere

Reglene for installasjon av luftbatterier av forskjellige modellerLuftventilen på stigerøret er installert på loftet, siden det er frosset, vil det ikke fungere. Men lukten i rommet burde ikke føltes. Hvis huset har flere hjelpestigerør og hovedet er rutet til taket, så kan en annen installere en kloakk 110. Dette vil redusere kostnadene betydelig. Du kan bruke enheten selv når stigerøret ikke er levert, eller det kan ikke føres til taket, og sikrer kravene til SNiP på avstanden til strukturelementene. Når du velger en enhet, bør det bemerkes at manuell justering kan være nødvendig. Monter lufteapparatet over toppen av avløpet i systemet, og det må ha tilgang til inspeksjon og reparasjon.

Aerator fungerer bare når det er riktig montert! Du kan ikke bytte rør og stikkontakt,

Avløpsluften 50 kan ikke betjene mer enn to rørleggerarmaturer. Installer enheten ikke nærmere enn en meter fra avløpspunktet. Lufthavnen i det indre avløpet må nødvendigvis være på enden av nettverket ledninger, etter den siste enheten. Minste avstand fra gulvet under installasjon skal være 35 cm. Enheten er montert vertikalt.

Related  Hvordan velge riktig pumper for en brønn

En riktig installert luftfilter vil vare lenge, men en periodisk kontroll av ventilens status er obligatorisk.

Hvorfor trenger jeg en avløpsvakuumventil – video