Motorsåg Stihl mc 180Motorsåg Stihl mc 180 är ett verktyg för att skära ved i tvärriktningen. Utrustningen hör till kategorin utrustning för hushållsbruk. Modellen skiljer sig från professionella verktyg med material av arbetsorgan och är konstruerat för att användas regelbundet, inte mer än 40 minuter per arbetscykel.

Sågar och tekniska egenskaper

Motorsåg i demonterat skickEfterfrågan på Stihl mc 180 motorsåg bland amatörer bestäms av bekvämligheten av arbete och tillförlitlighet. Basmodellen väger bara 3, 9 kg. Saber, längden på duken 35 cm tillåter dig att såga stockar eller släppa träd med en sektion upp till 30 cm. 2-taktsmotor 2 liter. med. Det gör att du kan utföra allt hushållsarbete i samband med tvärsnittet av brädor och jämnt ved från alla trädslag. Bränsletankens kapacitet är bara 0,25 liter, men det här låter dig arbeta utan att stanna i 45-55 minuter.

Ansök om påfyllning ska vara en blandning bestående av rekommenderad eller transmissionsolja med bensin AI-92 och AI-95. Förhållandet är 25 ml tillsats per liter bensin.

Kedja för motorsåg Den lugna 180 representerar ett oändligt slutet band med 50 länkar. Andra parametrar:

 • kedjeställning – 3/8 tum;
 • spåret är 1,3 cm;
 • material av tillverkning av kolstål, förkromat stål, vinnande kranar.

Motorsågkedja 180 LugnArbetsmekanismen, sågsatsen, inkluderar ett däck, en asterisk och ett automatiskt smörjsystem.

Kedjespänningssystemet ligger på sidan, vilket är bekvämt. En bromsanordning är anordnad för kedjan.

Kedjespänningssystemet är placerat på sidanBeroende på däckens längd och moderniseringen av kedjesåg KS 180 finns det flera modifieringar. Svärdsågar med en längd av 35 cm är modeller i vilka märkningen 14 närvarande, deras längd i inches – 14. Samma utrustning hos motorn och dess parametrar, men med en 40 cm längd av däcket, som kallas MS 180 16. 180 Motorsåg Stihl mc C VAR verktyg ovanför klassen. I den, både ett 40 cm långt fodrar, ett lättstartssystem och ett snabbkedjespänningssystem. Lättåtkomst till luftintagsfilteret, ett tillstånd där verktygsförlängningen förlängs.

Light Start System

Överensstämmelse med anvisningarna är grunden för mekanismens långa funktion

Till vilket instrument som helst, den mer komplexa, som vindrutan 180 motorsåg, är bruksanvisningen bifogad. Innan du börjar första loppet måste du studera den tekniska manualen. Detta är ännu viktigare om du redan har erfarenhet av att arbeta med Druzhba sågen. En annan konfiguration, kedjespänningssystemet, förutsättningarna för att starta och justera verktyget kräver en preliminär bekantskap. På forumet finns det rapporter om att sågverket har översvämmade ljuset vid första starten – starteren drogs många gånger, det är nödvändigt:

 • Flytta spaken till slutpositionen;
 • dra starteren långsamt – 2 gånger;
 • Dra ett par gånger kraftigt och snabbt.

Related  Flödande vattenvärmare el och dess applikation

Att det inte fanns några problem, det är nödvändigt att utveckla bensin till slutet, inte lämna i en tank “till sur” i några dagar.

Luftfilter och tändstiftInstruktionsboken ger en muntlig definition av markeringarna på verktygskroppen. Det finns också en kännetecken för delarna, ordningen för demontering av kedjesåg 180 för att ersätta knutarna, skärpa kedjan.

Varningar om arbetsordningen med verktyget för ökad fara, om säkra mottagningar hjälper till att undvika trauma. Det är viktigt att byta kedja, se till att det rekommenderas av tillverkaren. Inkonsekvensen av noderna kan leda till misslyckande, underlåtenhet att följa villkoren för garantiservice.

Reparera sågen med egna händer

Reparation av motorsågarMed tillkomsten av en lätt och bekväm motorsågsstil MC 180 i hushållet, ersätter den helt och hållet tvåhands-, båge- och jämn hacksåg. Med tiden dämpas kedjor, kedjehjulen är slitna, oljeförsörjningssystemet är skadat. Vissa problem kan lösas av dig själv. Andra kräver reparationer i speciella servicecentra.

Kontrollera om det finns fett i tanken, och om det gäller kedjan, kan du använda ett rent papper. För att skicka däcket till ett pappersark, borde det ha ett karakteristiskt spår i form av en oljeband.

VerktygsnödmonteringReparera sågen själv kan endast uträknas i enhetens noder och driftssekvensen för att ta bort och återställa eller ersätta noden. Handboken för motorsågens funktion Den lugna 180 blir en pålitlig hjälpreda. Det finns i det kan du hitta metoderna för installation och driftssekvensen för reparation:

 • oljeförsörjningssystem;
 • sätta igång förgasaren
 • reparation eller byte av oljepump.

Skärpa kedjan med egna händerDessutom kan hemmamästaren förkorta den sträckta kedjan och skärpa den.

Om sågkedjan under drift förblir torra eller oljeflöden, därför att det kräver avlägsnande av felet och reparera Stihl motorsåg smörjsystem 180. I detta fall inspektera oljeledningar och anslutningstäthet med beslag. Oljefiltret måste rengöras. Om det finns små mekaniska skador på slangarna, kan tätningen återställas med tätningsmedel.

Related  Pump Automotive – Urvalskriterier

Carburetor RepairFörgasaren får sig att känna sig svår när sagen startas, det löpande verktyget får inte fart, stallar vid gasning. Orsaken kan vara slitage på manschetten på kolven, som ett resultat suger luften när den släpps ut. För att reparera förgasaren ta bort och sätt på manschetten på acceleratorn, parsa noden i sekvensen:

 • Ta bort locket med membranet genom att skruva loss skruven;
 • ta bort cirkelklämman;
 • lossa luftdämparen, ta bort gasventilen;
 • Dra ut gaspedalen med en fjäder;
 • Byt ut den lilla kolven med manschetten och montera förgasaren i omvänd ordning.

Kontroll av arbetsförmåga hos tändstiftFelfunktionen kan bero på tändsystemet. Efter kontroll av ljusets effektivitet och rengöring av kolet, utför förgasningsjustering, matningssystem och rengör injektionerna. Förgasaren är en komplex knut och löpverket beror på justeringen. Om det inte finns något förtroende och skicklighet är det bättre att använda en specialists tjänster. Ofta är arbetet med bensin av dålig kvalitet, med oljan inte rekommenderad, grunden till alla problem.

För att hjälpa resursmästaren finns information om hur man reparerar Steel 180 motorsåg med egna händer, till exempel visar videon demonteringssekvensen.

För att diagnostisera smörjsystemet finns här:

Egenskaper av sågkedjor

KedjesågkedjaSågens mekanism är en kedja. Tillverkningen av sågkedjor utförs enligt en speciell teknik:

 1. Skärelementet är tillverkat av kolvstål, och användningen av krombeläggning eller applicering på det vinnande skiktets skärare. Ju mer komplexa tillverkningstekniken desto högre kostar kedjan.
 2. Hålen i gångjärnen är malda för att minska friktionen och förlänga livslängden.
 3. Nitar är bara härdade av specialteknik.
 4. På tänderna är markerade där du kan bestämma slitage och göra en jämn skärpa.
 5. Efter att länkarna kopplats till en kedja sträckes produkten för att säkerställa dimensionsstabilitet under drift.

Related  Vilken typ av press för att pressa juice att välja ett sommarboende och en värdinna

Chain LinkEtt välutvecklat automatiskt kedjesmörjningssystem ökar livslängden. Nya sågar bör väljas enligt de egenskaper som anges i bruksanvisningen för motorsåg 180.

Det är nödvändigt att veta att kedjor med vinnande ytbeläggning kostar 3-5 gånger mer än vanligt, men det är omöjligt att skärpa dem med egna händer när man reparerar motorsågar. Anställd av ett sådant verktyg oftare anställda vid ministeriet för akuta situationer.

För långvarig underhållsfri tid är det nödvändigt att använda den olja som rekommenderas av verktygstillverkaren. En speciell mineralkomposition används, vilket förhindrar kedjesslipning. Det är otillåtet att använda olja, avsedd för tillsatsen i bensin för sågar Stil.

Olja för kedjesmörjningDet är ofta fråga om det är möjligt att utföra längsgående skär med en såg. Sågets kraft gör det möjligt att arbeta med att klippa trä endast över fibrerna.

I massan av dess recensioner på sågar är lugnt bra. Det finns klagomål om instrumentets otillräckliga effekt. Det är nödvändigt att välja en assistent för uppgifter. Lätt och prisvärd motorsåg 180 är konstruerad för periodisk användning. För att arbeta på avverkning och skärning av trä finns det speciella produkter. Hemma är ett sådant alternativ inte motiverat. Verktyget är mycket tyngre och sågat av små plankar är de inte med handen.

Priset på Stihl MS 180 motorsåg är ganska annorlunda. Den billigaste basmodellen av en vanlig komplett uppsättning. Kostnaden för enheten beror på tillverkarens land. Tysk eller amerikansk produkt är dyrare än kinesiska av kända skäl.

Översyn av motorsågs lugn 180