Motorsåg av det svenska bolaget HusqvarnaPå en privat bondgård är det omöjligt att göra utan en bra såg. Motorsåg Husqvarna är ett praktiskt verktyg med vilket hårt arbete blir en spännande aktivitet. Det svenska företaget Husqvarna c sedan 1687 är tillverkare och utvecklare av olika modeller av motorsågar. I ett brett spektrum av amatörinstrument kan vem som helst välja en assistent för konstruktion, skörning av ved eller rengöring av trädgrenarna.

Varför Husqvarnas motorsåg klassas som den bästa modellen

En av de bästa motorsågsmodellernaPerfekta verktyg skapas inte, och varje tillverkare är engagerad i excellens. På marknaden konkurrerar motorsågar i en klass av Husqvarna, Shtil, Partner och Makita. Detta är en avancerad utrustning. Valet är bra, det är nödvändigt att känna till varumärkets kännetecken för att inte vara felaktig.

För hela sortimentet av motorsåg Husqvarna kännetecknas av förbättringar som underlättar arbetet och gör det bekvämt. Inledningsvis installeras dessa nya artiklar på professionell utrustning, sedan läggs de till utformningen av amatörmodeller. Dessa alternativ inkluderar:

 • X-Torq-motorn, som gör det möjligt att minska utsläppen till atmosfären och spara bränsle, öka vridmomentet.
 • Automatisk justering av förgasaren för arbetsbelastning med Auto Tune-systemet;
 • centrifugal rengöring före luftintag Luftinjektion ger en mer sällsynt filterbyte;
 • vibrationsdämpningssystemet på handtaget representeras av spjäll, Low Vib absorberare;
 • användningen av en primer – ett enkelt lanseringssystem;
 • Kedjespännaren är placerad på sidan;
 • Använd en enda nyckel för ofta utförda operationer;
 • Det drivna kedjehjulet, förutom det automatiska smörjmedlet, har en öppning för ytterligare sprutning.

Presenterad är inte en komplett lista över förbättringar, i vissa modeller av motorsåg Husqvarna finns ytterligare ändringar.

Den ursprungliga Husqvarnas motorsåg är endast tillgänglig i 4 länderFör att utesluta förfalskning av det välkända varumärket publiceras en lista över länder där dessa modeller produceras. Om det finns ett annat land på märkningen är det här en kopia. Tillverkningar är placerade:

 • i USA – 132E, 142E;
 • Ryska varumärken, Khimki – 254XR, 257, 262ХР, 262ХРН;
 • i Brasilien – 55, 61, 288XP, 268, 272XP:
 • De övriga varumärkena produceras hos huvudföretaget i Sverige.

Därför refererar såg av kinesisk produktion inte längre till märkesvaror, det är billigt, reparationen är specifik.

I alla driftsanvisningar betraktas sågprocessen ur säkerhetssynpunkt. I hushållet måste du anlita verktyget med rimlig omsorg. Håll dig borta från kontakt med såg av barn. En såg som inte fungerar och lämnas obevakad bör täckas med skyddskåpa.

Reservdelar till motorsåg kan köpas på servicecenterFördelen med motorsågar är tillgången på ett tillräckligt antal servicecenter där du kan köpa reservdelar till Husqvarnas motorsåg. Vid första anblicken repareras en komplex enhet hemma. Det är viktigt att förstå mekanismen och samspelet mellan alla noder. Efter garantiperioden kan vissa av operationerna utföras oberoende. Du måste noggrant bedöma dina färdigheter och reparera förgasaren eller kolvsystemet bättre att överlåta specialister. Reservdelar till motorsåg Husqvarna kan skrivas via webbutiken med leverans med kurir eller post. För varje märke av reservdelar kompletteras separat.

Related  Urval och installation av pumpstation för ett privat hus

Varför behöver jag en bruksanvisning för verktyget

Även om du arbetade med “Friendship” eller en annan såg, är det nya verktyget packat i en låda ett mysterium. Och endast den tekniska dokumentationen tillåter att inte göra misstag vid montering och start. Först och främst bör du studera bruksanvisningen för Husqvarnas motorsåg, utvecklad för varje modell.

Innan du använder Husqvarnas motorsåg måste du studera instruktionernaVarje instruktion omfattar:

 1. Bestämmelser om säkert arbete, förberedelse av instrumentet, operatören och arbetsplatsen. Mycket utrymme ägnas åt säkert arbete med sågenheten.
 2. I detalj med demonstrationsbilderna beskrivs slingaggregatet, dess spänning. Hur man fyller på bränsletillförseln ordentligt. Startsekvens och fastkörningsverktyg.
 3. Reglerna för säker drift beskrivs i detalj och hur man ställer in instrumentet så att arbetet är bekvämt, returen är minimal.
 4. Underhåll och reparation av huvudenheterna är utformade steg för steg. Här erbjuder vi också ett TO-schema för sågen.
 5. I utrustningens tekniska egenskaper samlas parametrarna i aggregaten, vilket kommer att krävas för reparation och utbyte. Speciellt är det nödvändigt att vara uppmärksam, kedjan för motorsåg Husqvarna bör köpas enligt de egenskaper som anges i Instruktionen. För amatörbruk är endast lågprofiliga sågblad lämpliga.

I en rad kedjesågar anser Huskvarna mest efterfrågan på dotterbolaget.

Översyn av modeller motorsågar deras skillnad

Huvudkomponenterna i motorsågAtt välja ett verktyg för arbete måste du bekanta dig med flera modeller, ta reda på deras skillnad och köpa en lämplig såg på begäran.

Motorsåg Husqvarna 236 avsedd för hushållsbruk. Den kan vara utrustad med en buss på 35 eller 40 cm. Alla ovanstående alternativ finns tillgängliga i verktyget, vilket garanterar enkel start, även på vintern. Det använder ekonomiskt bränsle och två gånger utsläppen av förbränningsprodukter.

Motorsåg Husqvarna 236Kraften i motorsåg Husqvarna 236 är 1,9 liter. a. eller 1400 watt. Med en liten buss och en vikt på 4,6 kg är det lämpligt att ge en frisyr träd i trädgården, hacka grenar och små stockar att såga, inte bara lärk.

Den kompakta modellen, utrustad med en ekonomisk motor, är universell. Förbränningskammarens volym är 38 cm3, Bränslekapaciteten på 0,3 liter är tillräckligt för en timmes kontinuerlig drift. Kedjesmörjningssystemet tvingas, det innehåller en tank på 0,2 liter, men det är också möjligt att spruta genom ett speciellt hål.

Minns mästare som arbetade på professionella sågar, som har något att jämföra, notera skärmens mjukhet och ergonomi. De varnar också för att prover med oreglerad karburatör faller. Sådana produkter byts ut, problemet löses helt enkelt. Andra synpunkter på sågen avslöjades inte.

Related  Granska och jämförande egenskaper hos modeller Motorsågsmärke Champion

Motorsåg Husqvarna 142Motorsåg Husqvarna 142 refererar till ett semi-professionellt instrument. Den används för vinterskörd av ved på landet. På vintern, vid minus temperaturer, börjar den från fjärde gången. Särskilt noterat krökt handtag, vilket gör att du kan göra bekvämt grepp. Med det här verktyget kan du arbeta i höjd:

 • bekvämt grepphandtag;
 • Enkel uppstart tillhandahålls av startfjädern;
 • kedjelinjebremsa minskar påverkan vid sågning av ved;
 • enhetlig fördelning av vikt med separation av motorblock och bränsletanken minskar ytterligare vibrationer;
 • smidda tre sektioner vevaxeln ökar slingans kraft.

Du kan inte arbeta i höjd med något verktyg. I skogar är det svårt att bibehålla balans under belastning. Därför kommer denna person, den pålitliga Husqvarnas kedjesåg av den amerikanska produktionen, att närma sig de personer som är knutna till byggandet av hus.

Sågens tekniska egenskaper:

 • kraft tvåtaktsmotor – 1,9 kW;
 • Den maximala bränslevolymen är 410 cm3;
 • oljekontainer – 200 cm3;
 • däckens längd – 33-38 cm;
 • total vikt före tankning – 4,6 kg.

Försiktighet bör vidtas när man arbetar med en såg. Det är otillåtet att flytta från ett objekt till ett annat med en arbetsmekanism. Följ bruksanvisningen för Husqvarnas motorsåg vid drift.

Recensioner om modellen är bara positiva. Professionella noterar att de arbetar i flera timmar utan att ha trötthet av sina händer. På vintern är det startat från 4 gånger, på sommaren är det nödvändigt att ta en paus oftare, inte att överhetta motorn. Det är en varning, när oljan strömmar ut i vinkel från behållaren.

Motorsåg Husqvarna 240Motorsåg Husqvarna 240 – Ett urval av ett nytt generations hushållsverktyg. Ett nytt alternativ, förutom de listade, karakteristiska för alla sågar av Husqvarna, var fångaren av den trasiga kedjan. Den traumatiska risken elimineras. Sågets kraft och effektivitet utökar användningszonen till semi-professionell.

Instrumentet är utrustat med ljuddämpare och ett effektivt vibrationsdämpningssystem.

Carburetor Zama lkz 236 och 240 modellerTekniska parametrar för motorsåg Husqvarna 240:

 • Volymen på motorens arbetskammare är 38,2 cm3;
 • motoreffekt – 1,5 kW;
 • tankkapacitet för bränsle – 0,4 liter;
 • däckets längd – 38 cm;
 • oljepump med konstant flödeshastighet för smörjning.

När du använder verktyget följer du anvisningarna i bruksanvisningen. Det var detta märke av motorsåg som heter bland de tre som innehar:

 • motor med hög resurs
 • modifieras till det bättre genom att rengöra bränsle före injektion;
 • ett väl genomtänkt system för att centrera och dämpa enheterna för att minska vibrationen.

Bränslesblandningen ska kokas på arbetsdagen, annars kommer de att förlora sina egenskaper. Bensin kan inte lagras under lång tid i polyetenrätter – ljus kommer att brännas. Vid slutet av arbetet från tanken för att utveckla all bränsletork.

Om sågen har körts smidigt, används oljor, bränslen och tillsatser enligt instruktionerna under underhållet, kommer livslängden att vara längre än två år, garanterad av tillverkaren.

Related  Varför behöver du en borstkuddar el i trädgården

Motorsåg Husqvarna 135Motorsåg Husqvarna 135 Den lättaste konstruktionen, endast 4,4 kg utan tankning bränsle, olja och sågaggregat. Sagen har en motor på 1,5 liter. Med., En tank under bränsle – 0,37 l. De rekommenderade däcken är 36-38 cm. Skillnaden finns i utrustningen:

 • Närvaron av en metallstopp för att klippa runt stockar, i andra amatörmodeller, är denna stift av plast;
 • bekvämt skydd med snabbspänning för kontroll av ljus;
 • återanvändbara luftfilter med lätt ersättning.
 • Mjuka gummihandtag har ett bekvämt grepp.

Det är den här lätta modellen med en snabbkopplad sågaggregat, som kan bli den mest praktiska följeslagaren för en extremt turist.

Chrysopil Huskvarna 137Chrysopil Huskvarna 137 släppt 2005 för fans, men med en kraftfull motor på 2,2 liter. a. och en reservoar för bränsle 410 cm3. I denna modell, ett förbättrat tändsystem med lätt start. Däckets längd är 33-38 cm. För denna såg rekommenderar tillverkaren att man använder en egen produktionskedja, H 30, den ledande länken ska vara 1,3 cm tjock.

För att sågen ska fungera på ett tillförlitligt sätt är det nödvändigt att följa driftsförhållandena, eftersom denna modell inte tolererar fri cirkulation:

 • justera sågmekanismen;
 • Smörj kedjan med den rekommenderade formuleringen vid tomgång;
 • fyll karburatorn med en proprietär blandning;
 • Starta sågen med en starter.

KedjebromsDe första 10 timmarna med sågs, utan att ladda mekanismen, ge den till de gränssnittande knutpunkterna. För dem som sällan använder ett sågverktyg har tillverkaren förbättrat lanseringssystemet. En speciell fjäder utvecklar vevaxeln, så att starten har gått utan stor ansträngning. Tändningsmekanismen lånas från proffs. Som ett resultat fick sågen ett skämtansvar från en tacksam kund – tankar inte sig själv och vill inte såga om den inte hålls i händerna.

Granskningen innehåller information om de mest köpte amatörsågsågarna och deras egenskaper. Vilken av dem att välja är för köparen att bestämma.

Presentation av motorsåg Husqvarna 135 – video