Ett stort område hanteras bäst av en självgående gräsklippareVård av landsbygden utan moderna mekanismer kräver stor fysisk ansträngning. Självgående gräsklippare med bensin kommer snabbt och rent att klippa det odlade gräset till en viss höjd. Kriterierna för att välja rätt verktyg är kända. Låt oss införa systemet tillgänglig information om självgående gräsklippare med förbränningsmotorer.

Kriterier för att välja ett instrument

Motorn på gräsklipparen kan tryckas och fyrtakts. Skillnaden i bränsleförbränningssystemet leder till följande resultat:

 1. Tvåtaktsmotorn är kraftfullare än fyrtaktsmotorn, men mer bullriga och förbrukar mer bränsle med 30%.
 2. Fyrtaktsmotorn körs på ren bensin, en tvåtaktsmotor kräver en blandning av bensin och olja.
 3. Tvåtaktsmotorn avger mer ofullständiga förbränningsprodukter i atmosfären än bensinmotorn.

Kostnaden för självgående bensinklippare med en tvåtaktsmotor är mycket lägre än med en förbränningsmotor.

tankningDet står på motorns kraft att prestanda hos en självgående bensinklippmaskin beror på. Men samma indikator påverkar avsevärt kostnaden för instrumentet. Därför kan klipparens prestanda bestämmas genom märkning:

 • S – upp till 150 m2 en gräsmatta om dagen
 • M – upp till 400 m2;
 • L – upp till 1000 m2;
 • XL – mer än 1000 m2 per dag.

Det finns en definition av enheternas hälsa. Hushållsgräsklippare har en motor på högst 5 liter. a. och en livslängd på 500 timmar. Semi-professionella verktyg kan arbeta 700 timmar och driva upp till 7 liter. a. Professionella modeller använder verktyg och bönder.

Engine Company och funktionen “Honda” känd inte bara produkter, men också det faktum att grundaren först tänkt på anslutningskretsen med förbränningsmotorn och fick i uppdrag att utforma lämplig struktur.

En viktig faktor i valet av en självgående bensingräsklippare blir i linje med den bakre placeringen av motorn, det ger flexibilitet mekanism. Hjulhjul ger bättre hantering på språng. Närvaron av transmissionen kommer att göra det möjligt att arbeta vid olika hastigheter, beroende på terrängen.

Klippbredd band är viktigt för effektivitet, men vård av mark med rabatter och skjut verktyget kommer inte att kunna arbeta i trånga gångar.

Närvaron av en dammsugare i trädgården kommer att underlätta vården av gräsmattan efter regn eller riklig dagg. Under ansträngningen av en ström av luft passar gräset och tätt passar in i gräsklipparen. Bensinklippare som är självgående med mulchning kommer att förenkla insamlingen och lossningen av skäret. Det mest tidskrävande sättet att skörda gräs, när det helt enkelt kastas bort.

Modeller av gräsklippare

Ett bra verktyg för gräsmattaDet är viktigt när man får en dyr mekanism för att få en garanti för sin tillförlitlighet. Tillverkare och säljare studerar efterfrågan på modeller, feedback på arbete under olika förhållanden. Därför kommer en viktig indikator för att välja en självgående bensinklippare att vara en rating. När man studerar efterfrågan på teknik är en av de avgörande indikatorerna för de flesta konsumenter kostnaden. Besparingar i pris beror på utrustning. I stället för ett rostfritt fodral kan du använda en tenn med färg. Väskan under gräset kan vara styv eller mjuk. Hur man väljer en självkörd bensin med gräsklippare, så att priset passar, och kvaliteten var hög? Bara efter att ha studerat den tekniska dokumentationen, betyg och användarrecensioner.

Related  Elektrisk gräsklippare – betyg av de bästa modellerna av beprövade tillverkare

För användare som trivs på jobbet, erbjuder tillverkarna den högsta klassen av teknik, med bekvämt underhåll. Gräsklippare som är självgående med sittplatser tillverkas huvudsakligen för professionell användning. Fashion lagstiftare i detta segment är företag Stiga, Cub Cadet, Wolf Garten och liknande. Modeller av sina bekväma maskiner för gräsklippning kostar tusentals dollar. Vi erbjuder att uppmärksamma kvalitet, men billigare produkter.

Bensinklippare från det italienska företaget SterwinsBensinklippare från det italienska företaget Sterwins, representerar en professionell modell med en fyrtaktsmotorkapacitet på 8 liter. a. Travosbornik konstruerad för 160 liter. Bredden på skytten är 76 cm, varvtalet är 6 km / h. Priset på produkten är 80 tusen rubel.

Till samma pris kan du köpa en självgående bensinmotor med bensin för att hantera ett litet område. Gräsklippare McCulloch m95 66x har en motorkapacitet på 5, 2 liter. med. Tankens volym under bränslet är 1,1 liter, skärbredden är 66 cm.

I den ranking av de bästa modellerna av självgående gräsklippare bensin för amatör användning i lead-kända tillverkare av utrustning för underhåll villor och herrgårdar.

Gräsklippare självgående Al-KoDet största antalet positiva svar erhölls av ett antal modeller med motorn 2,2 – 3, 0 kW. Alla har funktion av mulching och hårda gräsuppsamlare. Klipphöjden är justerbar, 3-8 cm, bredden på skeden är 46 och 51 cm. Kostnaden för produkterna är 19 till 31 tusen rubel. Av de 10 modellerna som anses är fem serie Al-Ko bensin självgående gräsklippare i ledande positioner.

Utrustad med bensin fyrtaktsmotor, 3,5 liter kapacitet. s., självgående gräsklippare MTD 46 S tillhör de billigaste modellerna. Ekonomisk bensinmotor ger extra besparingar och bekvämt underhåll. Gräsklipparen har ingen mulchingfunktion, gräsklipparen är mjuk.

Gräsklippare självgående HusqvarnaTre positioner i rankningen är upptagna av modeller av det framstående Husqvarna-märket. Gräsklippare Husqvarna, bensin, självdriven helt ny orange färg ser elegant ut. Alla modeller är utrustade med fyrtaktsmotorer med en förbränningskammarevolym på 190 cm3, motorbromsen. Husqvarna LB J55S har en mulchingfunktion. Modellen har ett grepp om 55 cm och refererar till ett brett grepp. Kostnaden för modellutbudet är hög, överstiger Al-Ko ungefär 2 gånger.

Med hjälp av ett substandard eller annat märke av bränsle kommer inte rekommenderade tillsatser att leda till motorfel.

Efterfrågan bland yrkesverksamma inom förmån av modellen Husqvarna LB 553S E, med fronthjulen och en trädgård med en dammsugare. Denna gräsklippare tar lätt gradienter och arbetar med vått gräs.

Related  Urval och installation av pumpstation för ett privat hus

Gräsklippare Husqvarna LB348V (LB48V) är en professionell. Konstruerad för att utföra svåra uppgifter har maskinen ytterligare skydd mot korrosion, ökad stabilitet med tyngdpunktsförskjutning nedåt.

Analytiker noterar att kvaliteten på prestanda självgående bensin gräsklippare Husqvarna sämre än dyrare modeller. Höljet är tillverkat av vanligt stål, och det skulle vara nödvändigt att använda galvaniserat material för att skydda mot korrosion.

Självgående bensinklippare Makita PLM 4618I den ranking av de bästa modellerna genomgående höga positioner upptas av produktionen av den japanska tillverkaren av elverktyg “Makita” På revisions konsumenterna infördes gående bensin gräsklippare Makita PLM 4618, legat i topp -5 i slutet av 2016. Modellen representerar ett verktyg för amatörbruk med en kapacitet på 3 liter. utrustad med fyrtaktsmotor. Den levereras med mjuk väska för att samla gräs för 60 liter och en anordning för mulching. Justering av avfallshöjden utförs med en hävarm som ligger i mitten. Högkvaliteten på montering är företagets varumärke. Denna omständighet gör det möjligt att dela upp en rad av anordningar för professionella och amatörer modeller skyddstillsyn.

Alla märkesprodukter har garanterat kvalitet. Det finns emellertid en grundläggande brist i denna modell. Tillverkaren skyddar inte motorn från stenar eller skarpa föremål. Därför bör gräsklipparen arbeta i ett välskött område.

Oavsett användningen av en professionell eller hushållsgräsklippare måste reglerna om personlig säkerhet följas strikt. Uppmärksam inställning till utrustningen kommer att spara från olyckor. Det rekommenderas inte att arbeta i dåligt väder.

I betyget på de bästa självgående maskinerna föll Makita PLM4621 gräsklipparen också. Den är utrustad med en motor med en kammarvolym på 190 cm3, broms för motorn och har en bredd på 46 cm. Alla självgående modeller med hög kvalitet och funktionalitet har ett budgetvärde på högst 25 tusen rubel.

Related  Hur man väljer rätt pumpar för en brunn

Honda HRG466SKE självgående gräsklippareOm verktyget är lämpligt beror främst på motorns effekt och kvalitet, så kommer den här indikatorn att bli avgörande för det självgående verktyget. “0% av energin som används på rörelsen och den återstående reserven ska vara tillräcklig för huvudfunktionen. Och bara tillverkaren av motorer vet hur man sätter din produkt i det bästa ljuset. Naturligtvis och förtjänt bensin självgående gräsklippare Honda upptar en ledande position i betyget. Ett exempel på en sådan lågprismodell är Honda HRG466SKE. Här är specifikationerna:

 • kraft – 2,6 kW;
 • infångningsbredd – 46 cm;
 • klippets höjd är 20-74 cm;
 • volymen av växtbaserade korg – 55 liter;
 • vikt – 32 kg.

Volymen av bränsletanken är 0,77 liter tillräcklig för en och en halv timme av kontinuerlig drift. I tillverkarens linje finns det självgående gräsklippare med en plats, kostar från 220 tusen rubel.

Bensin självgående gräsklippare Viking 2BModeller av självgående bensingräsklippare Viking har länge hört av intresserade användare. Tillgängliga modeller i två versioner – med en hård gräskollektor eller helikopter. För alla produkter som kännetecknas av ett system med snabb start av motorn och en jämn inställning av hastighetsreducerande variatorn. Varje serie modeller har nya alternativ. Den fjärde serien har ett enkelriktat handtag med enkla kontroller. Verktygen i den sjätte serien är lätta att använda och snabba. Vi kommer särskilt att överväga Viking 2B-modellen. En manövrerbar gräsklippare med stålskrov reser lätt runt hinder. Det finns ingen gräspåse, gräsklipparen mulcherar gräsmattan.

Dessutom har klipparen:

 • sju nivåer av hälhöjden;
 • specialhjul med dubbla lager
 • vikningshandtag:
 • en exklusiv kniv för mulching.

Kostnaden för modellen är 350 dollar.

Amerikansk självgående bensin gräsklippare hantverkareOm du har en plats med grov terräng, obehagligt för de flesta verktyg, var uppmärksam på den amerikanska självgående bensingräsklipparen Craftsman. Det är ett professionellt verktyg med hög produktivitet. Stora hjul, stålkropp, vikhandtag – allt ger bekvämlighet och pålitlighet till enheten. De senaste modellerna, till exempel Craftsman 88776 utlöses av en tändningsnyckel och kan fungera samtidigt i 4 lägen, inklusive en dammsugare i trädgården. Apparaten är utrustad med en gräshoppare för 83 liter,

Arbetet med komplex teknik är omöjlig utan särskild träning. Först och främst är det nödvändigt att studera bruksanvisningen till den självgående bensingräsklipparen och följ exakt tillverkarens rekommendationer.

Testa en självgående bensin gräsklippare – video