pressa juice med en pressSpara sommarprodukten hjälper till att konservera. Press för att pressa juice behövs för att samla de mest värdefulla frukterna och skapa en tillförsel av vitaminer för vintern. Juicer är mindre produktiva. Lång kontakt med luft och metalldelar av verktyg oxiderar de användbara komponenterna i juice. En mängd olika modeller för spinning kan köpas, ofta tillverkas enheten självständigt.

Varianter av pressar, deras skillnad

hugga fruktVanligt för alla pressar för att pressa juice är en perforerad korg, i vilken de krossade frukterna placeras, massan kallas massa. Juice som strömmar ut under spinning bör falla i ackumulatorn – paletten. De delar som kommer i kontakt med saften är gjorda av lövträ, specialplast eller rostfritt stål. Aluminium under åtgärden av fruktjuicer förlorar en skyddande film av oxider, löser upp.

Konstruktionerna skiljer sig i vägen för energiöverföring:

  • mekaniskt;
  • pneumatiska;
  • Hydraulic.

Enligt den använda energikällan – manuell och elektrisk. För att förbereda materialet för pressning används strimlare, som kan vara en separat enhet eller integrerad i en pressenhet. Korgens kapacitet bestämmer hur mycket juice som produceras i taget. Hushållspressar för att pressa juice fungerar cykliskt. Processen fortsätter från laddning för att rengöra den torra återstoden.

Filtreringsdelen består av sacking, perforerade pannkakor, trägaller. För varje typ av frukt krävs en annan insats. Citrusfrukterna och gräset är de svåraste att trycka på.

skruvpressSkruvpressen trycker på massan och fruktjuicen genom en cylindrisk sil. Den avsmalnande konen gör det möjligt att genomföra en högkvalitativ snurra, slå av frön och skal. Skruvtryckning, sänkning och lyft av förälskelsen, en enkel och bekväm modell med liten prestanda. Oftast görs skruvpressar för att pressa saft hemma.

skruvpressDenna princip utgör grunden för apparater för att extrahera juice från druvor, äpplen och päron, tryck på denna enhet. Beroende på behoven ändras ramens stabilitet, kurvkapaciteten och kraften.

Om skruvkolven ersätts av ett elastiskt membran, kan tryckluft användas för pressning, apparaten kallas en pneumatisk press.

pneumatisk pressFör att skapa tryck kan en biljack användas för 2 eller 3 ton. Den är installerad på toppen eller botten, beroende på enhetens konstruktion. Men mer intressant för hostessen verkar en hydropress för att pressa ut Grifos juice. Apparaten är ansluten till kranvatten.

hydraulisk pressDet har också ett membran, men det expanderar inuti den perforerade cylindern och klämmer ut den intercellulära saften från massan. Villkor – trycket i vattenröret ska vara 1,5 – 2 atm, men detta är den vanliga standarden för nätaggregat.

Om det är nödvändigt att bearbeta stora volymer är utrustning på elkraft oumbärlig. Skruvmekanismen kan då fungera som köttkvarn eller tryck ner ovanifrån, rotera skruven.

När man arbetar på pressen bör trycket ökas gradvis och ta en paus. I detta fall öppnas cellkapillärerna bättre, valet av de djupa skikten bär de mest användbara komponenterna.

En linjal av priser för manuell press för att pressa saft från 10 tusen. Kostnaden beror på enhetens material, typ och prestanda. Det billigaste är skruvpressar. Användningen av hydraulisk enhet kommer att höja priset till 19 tusen rubel. För en hydraulisk press med en membran måste betala cirka 100 tusen rubel.

Alternativ för självtillverkade pressar

hemlagad skruvpressDet enklaste sättet är att göra en skruvpress. Den gradvisa ökningen av trycket av huvudet på massan säkerställer optimal effekt på cellerna, förstör dem när vätskan drar sig tillbaka. Anordningen kan vara tillverkad av trä eller metall. Lägg på en korg med en bricka för att välja juice i en behållare på ramens botten. Hela insidan av korgen är stängd med filtreringsmaterial. Fällor läggs, täckt med rester av vävnad. På ytan faller en cirkel på vilken pressen pressas av stångens rörelse. Gör en press för juice med egna händer, som på bilden, kommer ritningen att hjälpa till:arbetsritning

1 – klämmor; 2, 3 – en ram med en crossbone; 4, 5 – skruparpar med en fast cirkel.

För att samla saften används en emaljpanna med ett lödhål för att tappa saften. Inuti är det nödvändigt att installera en korg med perforering, tanken från tvättmaskinen kommer att närma sig. Det är nödvändigt att ordna externa förstyvningar för att ställa in korgen i mitten. När man lägger massan används packningar för att skapa likformigt tryck på små massor av massa. Du kan fylla kaviteten med filterkuvert som ligger platt. Under metallkorgn underifrån måste du installera en träcirkel så att trycket inte förstör den yttre kåpan. I en cykel, inom 5 minuter, pressar skruvpressen ner till 1,8 liter juice.

Ett material som kan motstå en hög belastning under pressning kan bli en säck med socker. Du kan använda kapron lavsan strumpor, polyester eller en ny bomull, linne tyg.

Om det inte finns någon möjlighet att skära ett skruvpar, kan du använda en jack som finns i varje hushåll.

hemlagad träpressI en trästruktur mellan träramar staplar påsar av filtermaterial. Mashen placeras mellan dräneringsramarna, saften flyter in i paletten. Det är uppenbart att textilen är vald stark för att motstå pressens tryck. I denna apparat finns inga metalldelar, saften kommer endast i kontakt med trä. Därför kan du inte ta hartsartade stenar för att inte “smaka” produkten. Du behöver ek eller bokstav. Plankor för ramar måste tåla tryck, vara tjockare än 20 mm. Juice i denna press är 70%.

Strukturen av pressen för att pressa juice, gjord av hand från en jacka med en lägre fixering, är mer komplicerat.skruvpress med jack nedan

Skruvdelen behövs endast från ovan för att fixera locket. Den mobila stödplattformen lyfter tanken på släden uppåt. Det finns ingen gräns för mästarnas fiktion.

Kilpressen används för att pressa saften. Den enklaste enheten fungerar på principen att klämma en påse med en mosa, placerad i en kott av brädor. När vinkeln är inskränkt på grund av glidande kilar tenderar plattans plan att gå med, påsen komprimeras, saften rinner ner i det substituerade kärlet. Vid andra tillfällen används getter för beredning av ved.

Principer för att välja en press för att få en del av nypressad juice

manuell tryckningHemma, för framställning av en fräsch produkt sparar användningen av en press mycket tid jämfört med en juicer. En enkel enhet är lätt att tvätta, det tar inte mycket lagringsutrymme. På grundval av pressning, Maskotpressare av turkiskt produktionsarbete. Frukten skärs i hälften, laddas i skålen och utgången klargörs juice av granatäpple, apelsin eller grapefrukt. Pressens ram är gjutjärn, belagt med silver. Trummor med en spakmekanism används.

Genom att trycka kan du välja alla användbara cellulära ämnen, juicer lämnar hälften av det i avfallet. Pressens arbete är alltid ljudlöst, i motsats till en juicer irriterande buzz. Morgondelen av färskpressad juice erhålles med hjälp av pressningsmetoden bekvämt. Därför blir kompakta installationer köksmaskiner för daglig användning.

Tryck för juice med egna händer – video