Мотоблоцк Салуте са приколицом - неопходна техника у земљиУпотреба механизама за култивацију земљишта у малим посједима постала је неопходна. Мотоблок Салуту користе сељаци током целе године. Уз помоћ малог механизма, могуће је извршити све дуготрајно ископавање, кошење и чак чишћење снега у зимском периоду. Постоји неколико модела ове јединице. Избор помоћника зависи од природе и количине рада у личној економији.

Распон рулера

За мотоблок салуте користите моторе различите снагеМотоблоцкс су подељени према снагу мотора. Што више повлачи мотор, ефикасније је покретање мотора. Али не можете поставити јак мотор на раму, дизајниран за бебу “Моле”. Израчунава се мотор, оквир, осовине, спојнице и стезаљке. Мотоблоцк Салут је произведен као тежак и средњи аутомобил у свом сегменту. Програмер и извршилац модела је постројење за одбрану Салиут. У зависности од мотора који је уграђен на мотор, карактеристике снаге и тежина уређаја благо се разликују. Због јасноће, главни индикатори Салуте 5 и Салуте 100 су у општој табели.

Главни индикатори мотоблок Салиут 5 и Салуте 100У линији произведене опреме користе се остали мотори, дајући моделима опремљеним њима најбоље особине за ефикасност и потрошњу енергије. Мотоблоцкс Салуте, опремљен са кинеским моторима Лифан, поуздан, а можете купити помоћника нешто више од 20 хиљада. За овај модел типичан је:

 • селектор брзине налази се на управљачу;
 • стабилност услед ниске тежине;
 • мали радијус окретања и велика маневрисања.

У осталим комплетним сетовима примењују се мотори Кохлер СХ265, Хонда ГЦ 190, Робин Субару ЕИ-20.

Разлика између мотоблок Салуте 5 и Салуте 100 у различитом броју брзина. У остатку, једнако обављају читав низ пољопривредних радова уз помоћ прилога. Дио радних јединица испоручује се у комплету са јединицом, а други – купљен или произведен самостално. Добро дизајнирани дизајн рама, добро поравнање чини главну јединицу стабилном и мултифункционалном. Користећи ремен погон, јединица се користи као енергетска јединица за машине за обраду дрвета. Ако је неопходно транспортовати моторизовану јединицу, може се лако демонтирати у одвојене јединице.

Купите резервне делове за опрему од поузданих добављача. Тржиште резервних делова испуњено је неквалитетним детаљима производње ручних радова.

Али чешће јединица врши своје директне функције, користећи посебне прилоге за мотоцикл Салуте. Тако, неговање земљишта може српом резање из које размелцхат и ослободите земљу до дубине од 25-30 цм. У зависности од тога колико чворова на вратилу сету, се обрађују у једном пролазу 30, 60 или 90 цм. А ако је земљиште глина, тешко, или девица, Мотоблок са плугом ће се лако исећи и подићи слој земље.

За инсталирање пољопривредних уређаја, уређај је опремљен посебним адаптером. Пренос енергије на пиштољ кроз полетање омогућава вишенамјенску целокупно коришћење Салуте 100 мотоблок-а, гледајте видео:

Related  Ланац је видио Стихл мц 180 – брзи преглед поузданог алата

Заптивни алати у комплетном склопу моторног блока

Прилози за мотоблок СалутеУ сету са моторним блоком постоји само минимум канопија, који ће вам омогућити савладавање опреме и разумијевање његовог извора. Најважније за кретање по пољима и офф-роад је присуство точкова великог пречника и самочишћавајућа дубока заштита. Ова таложење пружа добру адхезију на тлу, повећава пропусност уређаја. У сету има 4 култиватора, обешених на 2 на свакој страни, водећи третман од 60 цм тла. За већи пријем потребно је купити 2 култиватора. Комплет садржи:

 • глодалице за глодање;
 • отварач;
 • спајање за опрему.

Да бисте у потпуности искористили ресурс моћног мотоблок-а, неопходно је купити или направити шарке и додатке.

За култивацију земље потребан вам је плоугх, хиллер, лусхцхилник. А за жетву, потребан вам је копач кромпира. За Косидба поре користити косачице, грабуље, Сцитхес сегменту Ридер елиминише потребу за куповину специјализоване алате.

Превоз сенаТранспортна колица у сеоском домаћинству ће помоћи да се носи са превозом усјева у складиште, сено до локације за складиштење. Зими, подешавањем ротора снијега, за пет минута да се након двогодишњег снега успостави ред у дворишту.

Које прилоге су купљене за Салуте

Упркос снажном мотору, уређај може бити опремљен само препорученим шарниром и прстима и алатима. Због тога је неопходно проучити карактеристике опреме и куповину, ако се препоручује за употребу у вези са Унијом.

Транспортни прибор

Транспортни уређај за мотоблок СалутеКолица не може бити већа од 500 кг. Опремљен је посебном кочницом, има седиште. Можете сами произвести одговарајућу приколицу. Произвођач производи прилагођену опрему. Приколица ТПМ-350-1 са поцинкованим дном дужине 1,2, ширине 1,0 метара. Тежина производа је 93 кг, цена је 19 хиљада рубаља.

Related  Цепач дрвета да помогне сељанима

Хиллерс за мотоблок

Нерегулисан ХиллерУпотреба хиллера на летњим пословима је вишеструка. Залијевају се од бразде до биљке, исече бразде током садње и затварају их. Због тога је за одређену врсту посла одабрана изградња хилера. У случају коришћења као приколица за вучу са малом снагом, бирају се нерегулисани хилери. Ово је крута структура, продубљујући стрелу у земљу на потребној дубини. Уздигнути, дивергентна ребра стварају бразду, заспавши на дну грмља. Такви хилери раде ефикасно на чак и редовима са трајном стандардном величином.

Диск гелерДруга врста хилера за мотоблоцк Салиут је диск. Подесива за дискове нагиба и растојања ствараће глатки удар. Пречник диска је 40 цм, што омогућава извођење високог хиллинга. Цена уређаја је 800-1700 рубаља. Често сељанин не може без плула. У комплету овај пиштољ није испоручен, кошта око 2 хиљаде. Хиллерс и плугови се прикључују главној јединици кроз насип и конзолу.

Опрема за сено и негу травњака

Мотоблок поздравља сеноПриложена опрема, са погоном преко преноса каиша ће бити ротациона косилица и снијег.

Користећи алат повећане опасности, косилице, не смијете заборавити на своју заштиту. Као минимум треба користити затворену одећу, обућу и наочаре.

Сушење пати. Што брже сушите сухом зиду и осушите га, хранљивија ће бити хранљива. Коришћење надстрешница за косење олакшава процес у набавци. У зависности од густине и висине постоља за траву користе се сегментни или ротациони алати. Сегментне плетенице су добре на равној површини и ниској трави. Они су идеални за сечење травњака. Косачице за мотоблок Поздрав типа сегмента КМ-0,5 сечење кратке траве с мулчењем. Ширина полуге је пола метра, брзина кретања је 4 км / х, тежина уређаја је 35 кг. Опрема кошта 12 хиљада рубаља.

Related  Ручна пумпа за воду из бунара у одсуству напајања

Ротациона косилица за мотоблокРотациона косилица за мотоблок Салуте представља два диска са ножевима причвршћеним на крутом раму. Дизајн се зове Давн. Оваква адаптација се лако решава са тврдим старим травама, падајућим шипкама. Висина сечива се аутоматски подешава, прилагођавајући неравноти тла.

Спецификације:

 • ширина сечења – 80 цм;
 • брзина вожње – 4 км / х;
 • висина косуте траве – 100 цм;
 • Тежина опреме је 31 кг.

Купи ротациону косачицу за мотоблок Салуте може бити за 14 хиљада рубаља.

Грунтозатсепи за мотоблоцк СалутеДа брину о преддомовои подручју током зимских месеци може да виси на мотокултиватор снег одстрањивач, сувом ограду четком за чишћење отпадака. Али неопходне адаптације ће бити олуци, монтиране на месту точкова. Они ће водити праве редове приликом садње, што ће у великој мери поједноставити бригу о плантажама током вегетације.

Точкови представљају конструкцију димензија:

 • пречник – 28 цм;
 • ширина – 9 цм;
 • пречник главчине је 3,4 цм.

Наведени далеко од сву опрему која ће олакшати живот сељана користећи мултифункционални моторни блок.

Поправак моторних блокова

Резервни делови за мотоблок Салуте је лако купити. Ово је домаћа техника. За увезене моторе који се користе у блоковима мотора, резервни делови који се испоручују за генераторе и компресоре су погодни. Због тога, једноставно морате наручити потребан део према спецификацијама на локацији или на сервисној тачки.

Преглед мотоблоцк Салуте 5 са ​​мотором – видео