пумпе за воду за бунарУ приватном водоснабдевању, пумпе за воду за воду су неопходни део кола за течност за напајање на површини. Услови рада, висина дизања, брзине протока и добро задуживање су одлучујући приликом избора опреме. Изградња се врши у облику абесинског бунара, филтера или артезијског бунара. Разлика у дизајну одређује дубину екстракције воде. Екстракција се може организовати површно и дубоко, ручно или уз употребу електрана.

Прочитајте о потопљеној пумпи за бунар!

Методе подизања воде на површину

површинска пумпаАбесински бун се назива бунар без инсталације потопљене пумпе. Ниво појављивања водоносног слоја је мањи од 30 м, кућиште не дозвољава уградњу црева на млазу, мали попречни пресек.

Филтер бунар је ако се буши на песку до дубине од 50 метара. И већина бунара обавља се управо овим нивоом, класифицирајући их као артесије, што је погрешно.

Артесијанова вода је корисна минерала, леже дубоко у скали и стоји на 400 метара. Да бисте је извадили, потребна вам је дозвола од не-власника и прелиминарних геолошких истраживања. Због тога, артесијски бунари имају пасош и под контролом су хидролози. Међутим, за бушење било којег бунара потребна је санкција санитарних услуга.

Пумпе за извлачење воде из бунара могу бити потопљене или површне.

Системи за дизање површинских вода

ручна пумпаПовршински уређаји укључују пумпе које вуче воду кроз црево. Постоје посебни пумпе за Абиссиниан Па, стварајући вакуум у кућишту, при чему расте ниво и сипа ток иде у резервоар на површини.

Површинске пумпе за водене бунаре ограничене су могућношћу подизања воде са нивоа испод 9 метара. Спасава положај кесона – јама у којој су пумпа и примарни резервоар инсталирани под водом. Површинске центрифугалне пумпе су јефтине и једноставне за рад. Њихов рад је осигуран постављањем неповратног вентила, јер усисна цев мора бити испод лежишта.

Related  Урални моторни мотор још увек ради

За површинске носаче и ручне моделе клипа или штапа. Уз помоћ мишићне чврстоће могуће је пумпати до 5 м3 вода на сат са дубине од 7 метара. Инсталације површинске пумпе – ваздушни јастуци се користе, неопходни су ако се бушотина одступа од вертикале. Пражњење ствара компресор. Сви електрични уређаји на површини раде шумно, захтевају склониште од кише или снега.

Потопљене пумпе

потапајућа пумпаПотопљене пумпе се зову јер су радна комора и мотор у истом кућишту и спуштени су под огледало воде у кућишту. Пумпе за водене бунаре су различитих типова. Повезују их могућност целогодишњег рада. Уређај радне коморе потопних уређаја дефинише своје име:

  • центрифугална;
  • добро;
  • дубоко;
  • вибратор.

Потопљени уређаји су фиксирани у цеви помоћу кабловске или стационарне методе. У том случају, опрема се поставља у кућиште на жељеној дубини, што осигурава рад под заливом.

Центрифугалне инсталације могу имати земаљски погон и подводни радни уређај. Мост усе кит гдје радна и погон су у једној затвореној кућишту, понављајући одељак изван цеви. Уређај се спушта на потребну дубину. Примјер дизајна је ЕСП пумпа, која има вишестепену радну јединицу, улаз и затворено радно коло, способно за испоруку воде са главом од 300 м и протоком од 360 м3/ сат. Постоје пројекти ЕПН, АПВ, АПВМ.

Вибрациони модели се користе за бунаре. Која пумпа је најбоље за дубину до 50 м, центрифугална или вибрирајућа? Ако пумпа иде до отвореног резервоара, једноставна мембранска вортекс пумпа се лако може извући са дубине од 40 м. Међутим, дуготрајна употреба у бунару за песак доводи до запушавања коморе. Употреба модела “Баби” и “Броок” у бунарима је економски оправдана.

Потопљене потопне пумпе (ГНП) су боље од свих осталих модела погодних за плитке бунаре. Погледајте ближе пумпама “Акуариус”, владар је обиман, цијене су умерене.

пумпе АкуариусДубоке мулти модели су дизајн ротори у дужини цилиндра од 0,5 -. 2,5 м одељак 10 цм снижавање уређај у епрувету до дубине од 16 м, направљен од отпорног на корозију материјала. Дубоке пумпе раде на чистој води, песак брзо онемогућава радне импелере. Центрифугална пумпа за добро 30 метара користе Купа друге моделе.

Related  Да ли имате Торнадо ручни култиватор?

Често је бунар опремљен са кесонском комором у којој се уграђује потопни мотор пумпе и аутоматизација која сервисира процес.

Критеријуми за одабир пумпе за бунар

изаберите пумпу за бунарИзбор пумпе почиње мерењем висине водног огледала (статичног) и дубине бунара. Карактеристике пумпе за бунар су забележене у пасошу. Купац треба упоредити потребне параметре са техничким подацима на уређају. Анализа воде за присуство суспендованих чврстих материја ће утврдити која опрема ће трајати дуже. Потрошња се израчунава на основу уобичајене праксе потрошње. Потребно је знати дебљину бунара и пречника цеви. Најбоља пумпа за бунар је она чије су протоци нешто веће него што је потребно и знатно мање од дебљине бунара. Ако је обрнуто, пумпа ће воду исушити.

Блатна вода говори о нагибу пријемне коморе, очистице га 2 вибрациона пумпа. Ниже ће створити замућеност, топ-пумпу напоље. Немогуће је константно користити замућену воду, потребно је позвати стручњаке да испитају стање бунара.

вибрациона пумпаПотопива или површинска пумпа за бунар, коју треба изабрати? Потопљене пумпе треба увек бити испод увале. Ако се укључи у ваздух, уређај ће пропасти. Површинске пумпе су добре за абиссиниан добро постављене у помоћне просторије. У осталим случајевима биће потребан надстрешница. Међутим, таква опрема може се купити јефтиније. Ако је вода мало потребна и плитка, можете користити ручну пумпу.

Ако сте резидент руралног подручја, морате прикључити опрему помоћу регулатора напона. Нестабилност показатеља у мрежи је главни разлог за неуспјех кућних апарата у земљи и селу.

Ако је одлучујући фактор цена, можете купити уређај направљен у Кини. Поуздани и јефтини руски модели пумпи. Традиционално, ове врсте уређаја у Русији увек су добре квалитете. Најбоље у овој категорији сматрају европске марке пумпи Пердолло и Цалпеда.

Related  Пила "Партнер" 350 поузданог помоћника с дужном пажњом

Прије избора пумпе за бунар, потребно је обратити пажњу на повратне информације клијената. Већина препоручује уградњу потопне пумпе:

  • рад мање бучан;
  • ријетко замашени с песком;
  • стално хлађени водом, раде 3 године дуже од површинских система.

Употреба апсорпције сувог подморнице, присуство површине цхецк валве, прегревања сензори осигурати рад пумпе без проблема. Сваки уређај захтева одржавање. Сваке 2 године, прегледајте опрему за чипс и пукотина, очистите цев, проверите како се вратило ротира, заптивач пролази.

Како одабрати пумпу за бушење – видео