juniper rockReka bentuk landskap moden tidak dilakukan tanpa tumbuhan konifer, mereka membuat landskap sekitarnya kaya, terang dan tidak biasa, mengisi dengan warna, aroma dan tekstur sebanyak mungkin. Juniper juniper adalah kegemaran di antara tumbuhan sejenis yang lain untuk hiasan taman yang kompetitif dan hiasan yang menakjubkan dari infield. Untuk kelebihan dekoratif yang jelas boleh dikaitkan – pelbagai bentuk, saiz dan warna, pelbagai tekstur konifer, kesederhanaan terhadap keadaan di sekeliling, kadar pertumbuhan yang lambat dan tidak memerlukan pemotongan. Dalam komposisi landskap, jintun boleh ditanam sahaja dan berkembang dalam kumpulan. Digabungkan dengan spesies daun dan lembu, ia sentiasa kelihatan indah dan cantik!

Jenis batu permata

Juniper juniper dibezakan oleh pertumbuhannya yang tinggi – lebih daripada 10 meter, dengan jarum asal, menyerupai skala penutup, dan mahkota panjang bermula dari tanah itu sendiri. Buah-buahan juniper adalah beri berbentuk kon berwarna biru, dengan diameter mencapai 4 mm. Di bahagian kerucut, ada dua biji, masak dalam tahun kedua kehidupan tumbuhan. Kebudayaan telah diketahui sejak tahun 1839, ia berkembang dengan baik di kalangan batu, mempunyai banyak jenis, yang masing-masing benar-benar disesuaikan dengan keadaan pertumbuhan di wilayah Rusia.

Juniper Rocky Skyrocket

juniper rockrocket rockyIa adalah konifer malar hijau yang tinggi. Ia akan menjadi hiasan yang sesuai di mana-mana landskap taman, yang hebat untuk kawasan luaran dan teres lanskap. Juniper Roket syurga, seperti bunyi dalam Bahasa Inggeris, lebih disukai dan disukai oleh tukang kebun di wilayah selatan Rusia, di mana terdapat salji dan hujan yang kurang, yang boleh menjejaskan ciri luarannya. Pucuk dikumpulkan secara ringkas di sekeliling batang dan menunjuk ke arah menegak ke atas. Tumbuhan matahari yang menyegarkan ini tahan terhadap frosts yang teruk, tumbuh bebas di tanah berpasir dan berbatu.

Juniperus rock Blue Arrow

Juniperus rock Blue ArrowKerana warna berterusan berterusan jarum pain dianggap pelbagai yang paling popular. Dia bertapak di tengah-tengah Rusia – dari sempadan barat dan hampir ke Ural. Juniper Blue Arrow atau Blue Arrow, seperti namanya dalam terjemahan, kelihatan cantik dan penuh. Cawangan-cawangan ini tumbuh dengan ketat dan diarahkan ke atas. Alam semulajadi telah menjadikan bentuknya sesuai, jadi usaha tambahan tidak diperlukan untuk mengekalkan penampilannya.buah juniper

Related  Reka bentuk bunga yang kreatif adalah mudah

Juniper Rock Mungle

Juniper Rock MungleTumbuhan konifer ini adalah pokok renek piramida yang tinggi. Jarumnya lembut dan tidak berbiji, ia mempunyai warna keperakan yang cantik, pada musim sejuk warna menjadi lebih sengit dan sengit. Juniper Moonglow tumbuh cepat, tidak menuntut tanah dan kualiti penjagaan, tahan terhadap kemarau dan angin. Oleh kerana warna asalnya dan saiznya yang mengagumkan, ia akan menjadi tempat warna yang terang di mana-mana komposisi taman.

Juniper rock Blue Haven

Juniper rock Blue HavenPelbagai ini diiktiraf sebagai jarum pewarnaan yang terbaik di kalangan juniors rock biru, nadanya tidak berubah sepanjang tahun. Kilang ini mempunyai bentuk kanonik semulajadi dengan perkadaran yang ideal, ketinggian mencapai 5 meter atau lebih, dan diameter tumbuh dari 1.5 hingga 2 meter. Ia sering ditanam dalam kumpulan dalam bentuk lindung nilai dan lorong-lorong, mempunyai ketahanan musim sejuk yang tinggi dan rintangan angin, ia disesuaikan dengan keadaan kehidupan bandar.

Keterangan juniper rock menghubungkannya dengan Cypress selatan, hanya sebagai tumbuhan konifer yang tahan dan tahan. Dalam alam semula jadi terdapat kira-kira 70 spesies juniper, dan orang yang ditanam dianggap hanya sekitar 20 spesies. Antaranya terdapat tumbuhan raksasa, sederhana dan kerdil, dengan pelbagai warna, kualiti dan struktur jarum, penyebaran dan mahkota padat, dengan batang yang bengkok dan lurus.

Juniper dalam reka bentuk landskap

batu permata dalam reka bentuk landskapRock juniper adalah pilihan yang ideal untuk taman-taman dan kawasan-kawasan dengan geometri yang betul dan jelas, yang dihiasi dalam gaya Scandinavian atau Inggeris, dibuat dalam bentuk taman Jepun atau Alpine. Konifer yang bersahaja akan memainkan 100% peranan unsur berkesan pusat komposisi taman, dan juga akan menjadi latar belakang yang indah untuk objek dan tumbuhan lain.

Related  Menanam dan menjaga barberry merah di ladang taman

juniper berhampiran rumahGambar batu juniper dalam reka bentuk landskap menghairankan dengan keindahannya yang luar biasa dan menarik. Tumbuhan ini harmoni dengan tanaman konifer lain, pokok daun dan semak, bunga dan rumput, batu, takungan dan patung.

Kelebihan jintan dalam reka bentuk landskap dan pemodelan:

 1. Pelbagai berkaitan dengan spesies, bentuk, ketinggian, warna dan sifat.
 2. Effektnost luar, keaslian dan keindahan.
 3. Keserasian unik dengan elemen tumbuhan dan reka bentuk lain.juniper mungle dalam reka bentuk landskap
 4. Ketidakmampatan kepada keadaan dan iklim pertumbuhan, tidak semangat untuk menjaga, membiak dan menyelenggara.
 5. Meningkatkan daya tahan terhadap keadaan iklim yang keras dengan pemeliharaan ciri-ciri hiasan yang sangat baik dan ciri-ciri semula jadi.
 6. Kemungkinan pilihan pendaratan tunggal dan kumpulan.dinding batu juniper
 7. Sesuai untuk menghias rumput dan kekangan di kawasan bandar, cara yang ideal untuk mereka bentuk taman-taman batu, memaparkan landskap rupa bumi dan batu-batuan.

Juniper betul-betul dipanggil raja seni landskap, budaya konifer ini mempunyai semua data luaran, sifat semula jadi dan ciri-ciri untuk ini.

Penanaman, ciri penjagaan, pembiakan

batu juniper di tapak semaianPenanaman benih juniper batu dijalankan dari tengah-tengah musim bunga atau semasa musim luruh awal. Sekiranya syarat-syarat tertentu dipenuhi, dia juga bertolak ansur dengan transplantasi ke lokasi baru dan cepat berakar. Budaya memerlukan perlindungan matahari dan angin, tanah yang subur dan lembap tidak sesuai, tumbuhan suka kebebasan – jarak antara wakil-wakil konifer tidak boleh lebih dekat daripada 1.5-2 meter.

Untuk menjaga juniper adalah mudah:

 • dalam musim kering, disiram seperti yang perlu;
 • secara berkala membersihkan rumput dan melonggarkan tanah;
 • semburan hanya dengan adanya perosak dan penyakit;
 • berpakaian atas dengan nitrogen dan baja kompleks dijalankan dua kali dalam satu musim;
 • potongan rambut hanya dibenarkan dalam jenis tertentu;
 • cawangan-cawangan kering dikeluarkan kerana ia muncul;
 • Pada musim sejuk, beberapa jenis terikat untuk mengelakkan pemecahan cawangan muda dari angin dan salji.

Related  Bagaimana untuk membuat jalan di negara ini dengan tangan mereka sendiri?

juniper rock dari pemegang

Pengeluaran batu juniper terjadi oleh keratan atau lapisan muda, dalam hal batu berharga – dengan cantuman. Keratan diproduksi oleh pucuk atas yang lebih panjang, yang dipotong dengan hujung pisau bersama-sama dengan kepingan kayu yang lebih tua. Lapping digunakan secara eksklusif untuk membentuk jus juniper sepanjang musim yang semakin meningkat. Pucuk-pucuk yang ditiupkan tetap dengan kancing-kancing di dalam tanah yang disediakan, di mana mereka ditumbuk sepenuhnya selama setengah tahun dan setahun. Graft yang pelbagai berharga untuk juniper dilakukan oleh tangan tukang kebun-profesional, kaedah ini jarang digunakan.

Keratan adalah kaedah pembiakan sejagat untuk semua jenis juniper. Keratan cuttings dibuat sepanjang tahun, tetapi masa terbaik tahun ini adalah musim bunga.

Penanaman dan penjagaan batu juniper secara langsung bergantung kepada varieti terpilih. Tumbuh tumbuhan yang subur dan kuat dengan warna jarum kaya dan cantik – ini bermakna mengetahui dan memerhatikan semua peraturan dan nuansa penjagaan. Tukang kebun memilih juniper untuk mengekalkan tema taman sepanjang musim, kerana ia tetap menarik dalam penampilan dalam mana-mana musim tahun tanpa pengecualian. Untuk susunan di atas katil bunga, semua varian aplikasi melintang dan menegak dari tumbuhan konifer ini sesuai, kerana terdapat jenis dan juniper yang tinggi dan menengah, semak-semak, terbantut dan merayap di sepanjang tanah.

batu juniper dalam landskapBatu Juniper dapat melengkapi apa saja gaya lanskap – klasik dan avant garde, tradisional dan etnik, elegan dan moden, sambil menekankan keaslian dan ekspresif landskap semula jadi di sekitarnya. Budaya konifer sesuai dengan taman dan taman dari semua saiz – dari taman mini ke kawasan taman yang luas dan kawasan rekreasi pelancong.

Video tentang juniper rockrocket rocky