juniper cossack TamariczifoliaZon semulajadi pengedaran Cossack juniper, salah satu jenis konifer yang paling popular dalam reka bentuk landskap, meliputi selatan Eropah, barat dan pusat Asia, timur Siberia. Juniperus Cossack Tamariscifolia adalah abadi yang terkenal dengan mahkota yang diratakan, jarum jarum dan sifat yang bersifat capricious.

Secara semula jadi, pokok renek, merujuk kepada spesies sebagai “juniper Cossack”, adalah tumbuhan rendah:

 • dengan mahkota jongkong yang luas;
 • disesuaikan dengan kehidupan di ketinggian dari 1 hingga 3.5 ribu meter di atas paras laut;
 • menetap di lereng curam;
 • undemanding kepada komposisi tanah;
 • dengan mudah memindahkan kejiranan;
 • tahan lasak musim sejuk dan tahan kemarau.

Juniper Tamariszipolia atau Juniperus Sabina Tamariscifolia, yang digambarkan dalam foto itu, merujuk kepada budaya konifer yang malar hijau dan mengulangi penampilan dan ciri-ciri kehidupan nenek moyangnya yang liar.

Penerangan mengenai juniper Tamariczifolia

cabang cawangan juniper tamariscifoliaSelepas menanam, tumbuh-tumbuhan semak tumbuh agak perlahan, dengan peningkatan utama dalam mahkota yang semakin luas. Bagi tahun juniper yang terletak di atas tanah selama beberapa sentimeter, dan diameter mahkota itu meningkat sebanyak 10-15 cm. Pada kadar ini hanya 10 tahun, budaya mencapai ketinggian 30 sentimeter dan lebar setengah hingga dua meter.

Spesimen dewasa dari juniper dari Cossack Tamaricziphalia boleh membentuk sebuah kubah yang menyerupai mahkota yang padat. Cawangan rangka yang berjalan selari dengan tanah ditutup dengan pucuk yang pendek dan menegak. Mereka, pada gilirannya, padat berselerak dengan jarum hijau.

Jika anda melihat jarum juniper, anda dapat melihat bahawa setiap daripada mereka sedikit melengkung, dan di bahagian depan terdapat jalur putih sempit. Dari setiap whorl tumbuh tiga jarum jarum pendek, yang membuat cawangan juniper fluffy, hiasan pada bila-bila masa sepanjang tahun.

Mengikut keterangan tentang juniper Tamariczifolia, dalam budaya terdapat varietas yang diketahui dengan warna hijau intensitas yang berbeda dan jarum kebiruan.

Di tengah-tengah musim bunga, bunga juniper. Koni-koncang pain dari pelbagai ini mempunyai bentuk bulat, mencapai diameter 5-7 mm dan, apabila mereka matang, tukar warna biru-hijau ke nada biru gelap. Buah-buahan masak ditutup dengan salutan lilin, memberikan beri berwarna biru muda. Seperti spesies liar, pinealwood Tamariczifolia beracun.

Related  Bagaimana untuk membuat katil bunga dari botol plastik di negara ini?

benjolan tamariscifolia beracunSemak ini mempunyai sistem akar yang mendalam, berkat yang, dalam keadaan yang paling sukar, jintun tidak hanya ditahan di atas tanah, tetapi juga dapat menerima air dan makanan dari tanah. Tumbuhan pelbagai ini:

 • Jangan mengenakan syarat khas ke atas komposisi tanah;
 • memerlukan penjagaan yang sangat sederhana;
 • disesuaikan untuk menahan frosts hingga -30 ° C, hingga musim sejuk yang teruk di Rusia;
 • tidak takut kepada kemarau dan angin.

Di samping itu, juniper Cossack Tamariczifolia bertoleransi berkembang di udara bandar yang gassed dan di bawah cahaya matahari langsung.

tamarisma juniper di tamanOptimum, apabila tapak itu adalah tanah yang neutral atau sedikit berasid, agak longgar dan subur. Jika tidak, juniper tidak akan berhenti berkembang. Ia mentolerir keasaman tanah yang semakin meningkat, malah salinitasnya, tumbuh pada batu pasir miskin dan dalam teduh separa. Terima kasih kepada sikap tidak menonjol ini, budaya sangat sesuai di kedua-dua kawasan pinggir bandar, dan di dataran bandar, dan juga dalam bekas untuk menanam pokok.

Di tapak dengan genangan hujan dan air lebat, dengan banjir, cetek juniper kelihatan tertindas dan mungkin mati.

Menanam jintan Tamariscifolia dan menjaga budaya

penanaman pokok juniper tamariscifoliaUntuk penanaman juniper Cossack memilih kawasan solar terbuka atau tempat-tempat di penumbrum cahaya, di mana tumbuhan akan mendapat cahaya yang mencukupi. Di bawah menggali pokok renek lubang penanaman dan parit supaya jurang antara benih kekal tidak kurang daripada 60 cm untuk membendung hidup dan kira-kira 1,5-2 meter untuk semak individu.

Dimensi lubang ditentukan oleh dimensi sistem akar. Biasanya, yang dicadangkan 70 taska keadaan dengan baik pada 70 cm. Buat lapisan saliran, bukit kira-kira 20 cm bata pecah di bahagian bawah, tanah liat berkembang atau pasir kasar. Di atas bukit substrat berdasarkan:

 • 2 bahagian gambut;
 • 1 bahagian pasir;
 • 1 bahagian tanah sod.

Related  Jenis dan jenis thuja yang ditanam di kawasan pinggir bandar

Isi lubang sehingga leher akar belukar berada pada atau sedikit di atas permukaan tanah.

Penjagaan selepas menanam jintan Tamariczifolia termasuk:

 • penyiraman, terutama sekali pada minggu pertama tanaman di dalam tanah;
 • penyingkiran rumpai secara tetap sehingga mahkota membentuk bantal yang padat yang melelehkan;
 • longgar loosening tanah berhampiran tanaman;
 • campuran musim semi tunggal campuran kompleks untuk tanaman konifer.

curlew junipers TamariczifoliaApabila anda semakin tua, penjagaan mudah dipermudahkan. Juniper disiram hanya dalam cuaca panas. Tumbuhan ini baik untuk percikan, bertindak balas untuk memberi makan pada separuh kedua musim bunga dan tanpa sebarang masalah pemindahan potongan rambut.

Jika tahun ternyata menjadi hujan, perhatian khusus diberikan kepada pencegahan penyakit kulat ketika menjaga kulit cemara Tamariczifolia Cossack. Untuk ini, semak belukar dirawat dengan racun kulat dan pemotongan kebersihan dilakukan.

Zona akar semak muda untuk musim dingin ditaburkan dengan gambut, dan mahkota ditutupi dengan lapnik.

Pemilihan gambar juniper Tamariscifolia dalam reka bentuk landskap

Varieti bukit junipers sangat popular, dan Tamariczifolia belukar tidak terkecuali. Coklat tebal yang menawan, membentuk jongkong tebal atau bahkan pelbagai permaidani adalah sejagat.

juniper tamariscifolia pada plot pelbagai peringkatTanaman varieti ini boleh ditanam di kaki bukit Alpine dan di rumput sebagai unsur hiasan yang menarik.

Dalam reka bentuk landskap juniper Cossack Tamaricziphalia adalah sangat penting untuk mewujudkan pengurangan yang rendah bagi zon tapak.tamariscyfolia di bawah pokok

Tumbuhan dengan akar yang kuat dan mahkota bengkok sangat sesuai untuk mengukuhkan dan menghias cerun-cerun, termasuk batu-batuan.

hiasan cerun juniperJuniper yang bersahaja dan perlahan tumbuh dengan sempurna dalam bekas yang digunakan untuk menghias ruang-ruang cahaya yang luas, kawasan di depan bangunan awam, dataran, tempat peringatan.

Cossack juniper sering digunakan sebagai asas untuk bonsai taman. Hasil kerja sungguh-sungguh adalah pokok bayangan fantasi dari bentuk fantasi.bonsai taman dari juniper tamariscifolia

Related  Peranan khas Tui Holmstrum dalam reka bentuk landskap kawasan pinggir bandar

Ephedra tidak akan kehilangan hiasan apabila tumbuh di sepanjang lebuh raya dan akan berkesan dalam penanaman kumpulan dengan musim panas, semak dan pokok lain.tamariscifolia di kalangan konifer lain

Apabila merancang reka bentuk laman web ini, perlu diingat bahawa kerucut pain dan bahkan jarum juniper boleh berbahaya kepada manusia.

Oleh itu, kilang itu tidak ditanam berdekatan dengan taman permainan dan di wilayah institusi pendidikan.

Mengenali Tamaricziphia – video