juniper Mint JulepJuniper Juniper dianggap pokok renek yang malar hijau, mempunyai jarum yang kaya dan menyebarkan. Pertama kali diperkenalkan di Amerika Syarikat. Ia adalah bentuk hibrid yang dibentuk oleh melintasi jambatan Cina dan Cossack. Ragam juga popular di Rusia. Mereka menghias bangunan, rumah hijau, taman, kawasan pinggir bandar.

Ciri-ciri

bonsai dari juniper Mint JulepMenurut keterangan juniper Mint Julep, anda boleh mengetahui kelebihan dan kelemahan utama dalam menggunakannya untuk berkembang di negara ini.

Semak ini mempunyai mahkota yang rendah, menyebarkan dan subur. Cawangan berbentuk arca terletak relatif kepada tanah pada sudut 45 darjah. Jarum adalah padat, hijau terang, lembut, bersisik. Kilang itu tumbuh sehingga 2 m tinggi, sehingga diameter 3.5 m.

Keanehan dari Juniper Mint Junep terletak pada rasa mint yang menyenangkan. Buah-buahan kerub berhias besar dengan warna biru dengan saiz 1.5 cm.

Semua bahagian belukar sangat beracun.

Kilang itu mempunyai rintangan fros. Tempoh kitaran hayat adalah kira-kira 100 tahun.

Pendaratan

juniperJuniper sederhana Mint Julep shrub bersahaja. Ia boleh ditanam di mana-mana tanah. Pilihan terbaik adalah tanah yang dikeringkan. Jika tanah berasid, ia mestilah menjadi kapur. Tempat penanaman harus berada di sebelah cerah. Ia dibenarkan tumbuh di bawah naungan. Pelbagai ini tumbuh dengan baik dengan spesies lain pokok renek, pain, thuja. Penanaman juniper Mint Julep disyorkan untuk dihasilkan pada pertengahan musim bunga, kerana tanah selama tempoh ini cukup dibasahi dan diperkaya dengan mikroelemen.

tapak pendaratan juniper Mint JulepProses menanam:

  1. Keluarkan lubang. Saiznya sepatutnya beberapa kali lebih besar daripada koma bumi semak muda sehingga akarnya dapat terletak bebas di dalamnya. Kedalaman purata adalah 60 cm.
  2. Di bahagian bawah lubang, bina saliran 10 cm tebal. Pilih batu bata atau kerikil yang rosak sebagai bahan.
  3. Untuk meletakkan anak benih di sana, leher akar harus berada pada tahap yang sama dengan tepi lubang pendaratan, isi dengan tanah yang disediakan, air dan tanah itu.
  4. Untuk memelihara tanah lembap, buat mulsa dengan mengisi tunggul dengan cip, kulit kayu pain, tatakan kayu.

Apabila menanam beberapa belukar, jarak di antara mereka harus sekurang-kurangnya dua meter.

Ciri-ciri penjagaan

penjagaan juniperJuniper Junt Mint tidak memerlukan penjagaan khas. Bahawa belukar itu tumbuh sihat dan cantik, perlu dilakukan tindakan berikut:

  1. Teratur air dan taburkan dengan jarum hijau. Ia adalah pelbagai jenis juniper yang mencintai kelembapan. Penyiraman terutamanya pada waktu petang. Aliran air pada satu masa mestilah dari 10-30 liter. Dengan kelembapan yang tidak mencukupi, di bawah sinaran terik matahari, jarum boleh terbakar.
  2. Untuk membentuk mahkota dengan betul, trim bahagian atas semak itu.
  3. Cawangan rosak dan layu perlu dibersihkan dengan tepat pada masanya.
  4. Pada mulanya, juniper muda harus dilindungi untuk musim sejuk, mengikat dan menutup cabang dengan lapnika atau dedaunan kering. Kilang dewasa hanya boleh diikat dengan tali yang kuat supaya cawangan tidak memecah di bawah berat salji.

Cawangan juniper adalah panjang dan fleksibel, oleh itu terdedah kepada ubah bentuk. Untuk mengelakkan kerosakan, disyorkan untuk membetulkannya dengan sokongan menegak atau melampirkannya ke tanah dengan wayar.

Penanaman dan penjagaan juniper Mint Julep tidak memerlukan pengetahuan khusus. Oleh itu, untuk menanam semak yang sihat dan menarik dalam kuasa setiap hortikultur amatur.

Related  Ciri-ciri penanaman dan penjagaan ruang terbuka di udara terbuka

Kawalan perosak dan penyakit

semak belukar juniperSeperti tumbuh-tumbuhan lain, juniper mudah terdedah kepada serangan serangan hama dan penyakit, oleh itu, sekali sebulan ia perlu memeriksanya. Shrub boleh menderita aphids, schutte, ulat, hama jarum, kulat, karat, sawfly, rama-rama.

Karat dan kulat boleh terbentuk jika berhampiran dengan juniper Mint Julep berry dan pokok buah tumbuh. Sejak dekat tanaman ini terdapat banyak serangga, yang merupakan pembawa penyakit. Dengan kehadiran perosak, tumbuhan merambat dan mengubah warna konifer.

Perubahan warna jarum juniper Mint Julep mungkin walaupun dengan tanah kering, kekurangan saliran, akar reput, nutrisi yang buruk.

Apabila penyakit dan perosak ditemui di belukar, persediaan digunakan: “Arcedir”, “Decis”, “Carbophos”. Di samping itu, tanah itu dibasmi kuman dengan racun kulat. Dana tersebut digunakan mengikut arahan yang dilampirkan. Untuk pencegahan, pada musim bunga dan musim panas, juniper disukai dengan disemprot dengan racun serangga.

Foto juniper dalam reka bentuk landskap

Mint Julep dalam reka bentuk landskapSalah satu kelebihan pelbagai ialah jarum hijau, tebal. Kuncup menjadi popular dengan tukang kebun dan pereka landskap. Mereka menghiasi plot peribadi, taman, rumah hijau, rumah. Gambar Juniper Mint Junep dalam reka bentuk landskap dibentangkan di bawah.Mint Julep di kawasan taman

Mint Julep sepanjang jalan taman

Juniper Juniper di atas tanah

 

Variasi ini bertambah baik di bandar, walaupun ekologi yang paling buruk. Juniper digunakan dalam penghijauan kawasan taman, bumbung.juniper Mint Julep dalam keadaan bandar Dengan penyertaannya, komposisi warna terbentuk. Mint Julep bersebelahan dengan pelbagai jenis juniperIa digabungkan dengan pokok-pokok yang konifer dan daun rimbun.