Mekar tumbuhan mudaPelargonium bintang atau stellate adalah tumbuhan yang menakjubkan, tidak seperti jenis klasik, yang masih diiktiraf dan dihargai oleh kebanyakan penanam.

Pelargonium Lotta Lundberg

Pelargonium Lotta LundbergBunga terry Pelargonium Lotta Lundberg tidak boleh diabaikan. Seperti warna merah jambu yang kaya bercahaya, bunga berbentuk bintang dikumpulkan ke dalam bulatan lebat yang bulat. Batang coklat yang kuat dan ekspresif dengan zon daun gelap hanya menambah hiasan ke pelbagai ini.

Bunga terry Pelargonium Lotta LundbergSekelompok kompak, kecil, sesuai untuk menyimpan di apartmen, tetapi tidak akan pergi tanpa disedari dan di taman, dekat bukit berbatu atau dalam pot bunga.

Butterfly gangsa Pelargonium

Butterfly gangsa PelargoniumSatu lagi Stellar menakjubkan – adalah Pelargonium gangsa Butterfly, ciri-ciri perbungaan berwarna-warni seperti bintang naungan bunga salmon dan daun hiasan dengan kawasan gelap kerinting di tengah-tengah bilah daun.

Bunga Pelargonium halus Kupu-kupu GangsaSeperti bintang Pelargonium, termasuk pelbagai ini menarik, tidak boleh dikelirukan dengan tumbuh-tumbuhan, memberikan bunga berganda atau Rosaceae atau jenis tulip. Bentuk corolla dalam kes ini adalah paling dekat dengan corak bunga. Bunga semi-double terdiri daripada pinnate, dipotong di sepanjang kelopak kelopak salmon.

Kilang itu akan mempunyai kesan terbesar apabila menanam di tempat tidur bunga di tempat yang terang, berhati-hati dan pemangkasan.

Pelargonium Richard Hodgson

Pelargonium Richard Hodgsonsemak padat Pelargonium bintang-zon Richard Hodgson menikmati cinta ramai peminat tumbuhan tertutup, pelbagai, mengikut penanam, dan telah menggabungkan ciri-ciri terbaik seperti bintang dan loji klasik.

Pelargonium berbentuk bintang berbentuk bintang Richard HodgsonSemen tidak memerlukan penjagaan yang teliti dan membentuk, tumbuhan itu sendiri memberikan pucuk sisi dan mengekalkan bentuk yang baik. Walaupun tanpa bunga-bungaan, semak-semak kelihatan menarik kerana stellaras “ciri khas”, dengan zon kontras gelap di tengah-tengah plat daun. Tetapi dengan penampilan tangkai bunga tumbuhan itu menunjukkan semua daya tarikannya.

Related  Rahsia landskap yang sempurna adalah batu permata

Bunga-bunga dalam kelas Pelargonium ini, seperti dalam gambar, mempunyai warna yang kompleks. Pada latar belakang putih atau merah jambu, yang menjadi lebih tepu kepada petua kelopak, band terang, specks atau kawasan yang sangat besar warna merah atau warna karam jelas terlihat. Pada masa yang sama, seperti semua bintang, kelopak Richard Hodgson bergerigi. Corolla sangat lapang, terry dengan stamen merah yang ketara.

Pelargonium Flecks

Pelargonium FlecksTender, Pelargonium Flecks yang menggerunkan adalah tumbuhan berbentuk bintang kecil yang menyenangkan penanam dengan bunga-bunga semi-ganda dari bayangan salmon merah jambu hangat. Di tengah-tengah bunga disorot, dan ke tepi kelopak yang diukir secara kiasan, nada menjadi hangat, tepu.

Pelargonium Flecks dalam reka bentuk landskapDi atas belukar kecil yang berbentuk baik, ditutup dengan daun kecil, tunas bunga besar yang besar kelihatan hebat. Pelbagai itu tidak mudah, mekar dengan mudah dan tidak menumpahkan bunga untuk waktu yang lama.

Pelargonium Gosbrook Robyn Louise

Pelargonium Gosbrook Robyn LouiseDwarf Pelargonium Gosbrook Robyn Louise adalah pilihan yang sempurna untuk rumah. Belukar kemas kecil dari gred pelargonium ini, seperti dalam foto, dengan banyaknya mekar dan boleh menjadi hiasan dari setiap jendela.

Semut yang rapi pelargonium Gosbrook Robyn LouiseKilang itu tidak dibezakan oleh kadar pertumbuhan yang tinggi, tidak berusaha untuk membesar, pucuk membentuk mahkota yang padat. Daun pelbagai pelargonium ini, seperti yang terdapat di stellar lain, sangat berbeza dari dedaunan bulat varieti zon klasik. Tetapi ini hanya menambah daya tarikan semak, sementara di atas mereka tidak akan kelihatan bunga merah jambu dan ungu ganda. Ciri khas coronas adalah kelopak cekung menyerupai sebuah perahu kecil.

Pelargonium Hulverstone

Pelargonium HulverstoneDalam satu deretan pelargonium pygmy dengan bunga stellate, seseorang tidak dapat membantu memperhatikan pelbagai Hulverstone. Bukan sahaja Pelargonium Hulverstone tidak menuntut untuk menjaga, hampir secara bebas membentuk mahkota padat, pelbagainya menonjol dengan dedaunan yang cerah, hampir kuning, menyebabkan tumbuhan itu secara literal menerangi kaca.

Related  Cari tempat dalam reka bentuk landskap tapak juniper Repanda

Dwarf Pelargonium HulverstonePelargonium pelargonium ini sangat berbulu, sama dengan pom-pom merah jambu putih. Bunga individu terry, dengan pusat paler dan kelopak salmon yang terang, salmon.

Pelargonium Elmfield

Pelargonium ElmfieldPelargonium Elmfield yang kecil dihiasi bukan sahaja oleh hal berkembang dari tebal merah tebal bersaiz sederhana dengan spesimen keperakan dan jalur bunga setengah bunga, tetapi juga dedaunan hijau dengan bintik-bintik ungu pada setiap gigi gigi.

Penampilan tumbuhan yang sangat luar biasa, dan keupayaan untuk cawangan dengan baik dan tidak tergesa-gesa dengan pertumbuhan menegak menarik perhatian penanam dari penanam.

Pelargonium Kitbridge Vic Caws June Patricia

Pelargonium Kitbridge Vic Caws June PatriciaDwarfish, menyenangkan dengan bunga cerah Scarlet Pelargonium Kitbridge Vic Caws June Patricia adalah mencari untuk ambang tingkap. Mengingatkan “bintang Krismas” hal berkembang walaupun pada musim panas tidak akan membolehkan anda melupakan bercuti kegemaran anda, dan dedaunan, yang menunjukkan semua tanda-tanda hiasan di cahaya, akan menyenangkan di musim sejuk.

Dengan pencahayaan yang baik pada bilah daun adalah bintik-bintik coklat yang sempurna. Belukar mudah berbentuk dan mekar.

Pelargonium Rushmoor Golden Ruffles

Pelargonium Rushmoor Golden RufflesSebagai miniatur yang benar, Pelargonium Rushmoor Golden Ruffles tumbuh sangat perlahan, rela memberikan pucuk lateral dan mekar yang banyak.

Pelbagai ini boleh dikaitkan dengan variegated, kerana daun emas kecil pelargonium di matahari memperlihatkan zona oranye-coklat gelap. Inflorescence adalah bunga stellate pink-salmon yang halus dengan kelopak memotong panjang. Warna corolla tidak seragam. Kepada pusat dan di sepanjang tepi kelopak melengkung, warna itu kehilangan keamatannya. Di tengah-tengah bunga terdapat stamen oren terang.

Rushmoor Golden RufflesPelbagai ini sesuai untuk rumah yang semakin meningkat dan dengan mudah akan terletak di ambang tingkap.

Pelargonium Starstorm

Pelargonium StarstormPelargonium Starstorm dengan banyak warna berbintik-bintik daripada terry – rahmat untuk penanam yang tidak mempunyai ruang bebas untuk pasu bunga, tetapi mahu untuk mendapatkan tumbuhan ini luar biasa. Semak pelbagai ini sangat kecil, bercabang dan bersahaja.

Related  Penanaman jintan kayu keras Cina

Bunga luar biasa Pelargonium StarstormPembungaan pelargonium ini boleh dipanggil rekod. Salji putih, dengan bintik-bintik dan jalur merah, bunga-bunga itu bergantian dengan corolla hampir sepenuhnya merah, yang hanya menambah semak-semak yang menarik.

Pelargonium Centennial Vancouver

Pelargonium Centennial VancouverPelargonium Vancouver Centennial bervariasi yang luar biasa tidak serupa dengan mana-mana tumbuhan yang diterangkan. Sesetengah tukang bunga menganggapnya sebagai kelebihan utama payung hiasan yang elegan dengan bunga-bunga kecil yang berwarna merah dalam bentuk karnasi. Dan seseorang lebih seperti daun burgundy-violet cerah dengan sempadan hijau di tepi pinggan dan di sepanjang urat. Mekar mempunyai banyak panjang, dan dedaunan, dan sama sekali, sepanjang tahun mata dikehendaki.

Variegated Pelargonium Centennial VancouverPelargonium membentuk semak yang rapi yang tidak memerlukan pembentukan panjang dan di bawah sinar matahari menunjukkan semua maruah mereka secara berkuat kuasa. Pelbagai ini sesuai untuk tumbuh dalam negeri, dan untuk menanam di taman, sebagai contoh, sebagai jejak tepi. Tempat terang di antara batu-batu atau terhadap latar belakang semak hias dan konifer.

Video tentang Pelargonium Bortwood yang cemerlang