kanin med kaninKaninuppfödningen var inte utbredd i Sovjetunionen eftersom odlingstekniken inte var tillräckligt utvecklad. Kaniner hölls i gemensamma burar. Detta ledde till spridningen av virussjukdomar. Antalet kaniner dör ut om några dagar, om minst en individ var sjuk med VGBC (viral hemorragisk kaninsjukdom) eller myxomatos.

Även vid hemunderhåll för egen konsumtion bör alla djur vaccineras mot dessa sjukdomar. Avkomman vaccineras den tionde dagen efter födseln.

Vilken typ av kanin att välja

För en skilsmässa, få kaniner bara i plantskolor. Bestäm på rasen av kaniner. Kaniner av olika raser kräver olika underhållsförhållanden och tål olika temperaturer.

Kallkaninens förkylning “White Giant” tolereras bäst. De anses också vara den största av alla raser. Kaniner, som är uppfödda för kött, är klara för slakt efter 4 månaders underhåll. De växer upp till 8,5 kg, men de kan vara vuxna upp till 2 år, då når deras vikt upp till 20 kg. Till parningskaninjättarna (köttraser) är klara i 6-6,5 månader.

Kaniner av kött-päls- och pälsraser är redo för första parningen i 4,5-5 månader. Den bästa köttpälsen är kaniner av “Butterfly” rasen. Köttpälsraser uppnår en vikt av 3 kg. De slaktas efter 4 månader, eftersom de bara ökar deras fett.

Burar för kaniner

Varje kanin bör ha en separat cell. Det kan vara trä eller metall. När han håller en kanin i en träbur måste han ge kvistar av hallon eller akacia så att han inte knappar i buret. På golvet måste du sätta en kull av hö. I burar är det nödvändigt att hålla renlighet, varför varje dag från dem tas bort gödsel. Byt ut kullen varje 3 dagar.

Ration för kaniner

Kaniner äter 8 gånger om dagen, så matare bör vara ständigt fulla.

Du kan inte ge kål till kaniner kategoriskt. Det orsakar abdominal distans och obehag. Från sådan mat kan kaninen dö.

Kaninens diet bör bestå av hö, blandat foder, korn korn eller havre. Färskt gräs från kosten bör uteslutas, eftersom kaninmagen inte smälter ner det. Kaninen börjar snabbt uttorka, och tarmkanalens arbete kommer att störas, vilket ökar sannolikheten för ett dödligt utfall. För att en kanin ska få den nödvändiga dosen av vitaminer är det nödvändigt att ge honom morötter varje 2-3 dagar.

Efter att ha födt, ge kvinnliga kornfrön. Detta kommer att lugna henne, och hon kommer inte vara aggressiv mot kaninen. Fortsätt att ge den kvinnliga kaninkornen i 14 dagar. Detta kommer att öka bildningen av mjölk.