juniper scaly Blue StarKomposisi yang terdiri daripada tumbuhan konifer kelihatan sangat indah dan indah, dan mereka membersihkan udara dan mengisi dengan wangi. Di antara tanaman kebun ini, penampilan istimewa ialah jintan biru bintang. Semut konifer yang padat ini mempunyai mahkota padat dan cawangan yang luas. Dia mengagumi kecantikannya, dan warna birunya dapat menekankan keunikan landskap taman anda. Oleh itu, kita perlu mempelajari lebih lanjut tentang kilang yang indah ini.

Keterangan daripada juniper juniper

The juniper yang tumbuh secara perlahan Blue StarJuniper Blue Star merujuk kepada tumbuh-tumbuhan yang tumbuh perlahan, peningkatan kira-kira 8 cm setahun, penerangan ephedra ini menunjukkan kepadatan. Oleh itu, pada usia 10 tahun, tumbuhan tumbuh hingga 40 cm, dan diameternya adalah sehingga 2 m. Bentuk mahkota semak belukar mempunyai bentuk hemisfera. Jarum pada pucuk adalah bersisik dan pendek, hingga sentuhan itu berduri. Tepi dahan-dahan belukar itu mempunyai warna pirus cerah, tetapi kemudian, secara beransur-ansur mereka mengubah warna menjadi biru dengan warna biru.

Miniature juniper Blue Star (seperti yang dilihat dalam gambar) membolehkan anda menanam tumbuhan dalam bekas dan menghiasi loggias, balkoni, teres. Dan juga semak-semak akan menjadi sangat menarik dalam komposisi apabila landskap kawasan tempatan.

Budaya taman konifer adalah bersahaja untuk tanah. Kilang itu mampu membangun kedua-dua tanah di dalam struktur padat, dan di lepas, terdiri dari pasir. Belukar lebih suka kawasan yang cerah, tetapi penumbra cahaya tidak akan menjadi halangan baginya.

Juniper scaly Blue Star dianggap tumbuhan beracun, cawangan dan buah-buahan di atasnya, harus dilindungi dari anak-anak. Dewasa juga perlu mengambil langkah berjaga-jaga apabila bersentuhan dengan konifer.

Menanam dan merawat juniper Blue Star

benih juniper Blue Star

Budak yang ditanam ditanam di dalam telaga, yang 2-3 kali lebih besar daripada jumlah sistem akar tanaman bersama dengan koma bumi. Untuk tanaman taman dewasa, lubang penanaman perlu mencapai kedalaman sehingga 70 cm. Lapisan saliran mesti diletakkan di bahagian bawah, mungkin batu kerikil atau bata pecah, ketebalannya adalah sekitar 20 cm.

Untuk menanam jintan Blue Star, menyediakan campuran tanah yang terdiri daripada:

  • gambut;
  • tanah di mana rumput tumbuh;
  • pasir.

Related  Menanam dan merawat spiri Vangut di belakang rumah

perkebunan juniperLakukan dalam nisbah 2: 1: 1. Ia sepatutnya mempunyai reaksi asid lemah atau reaksi neutral.

Semasa menanam, pastikan leher akar tumbuhan berada pada tahap tanah, dan dalam hal ini tidak boleh mendalam.

Hanya menanam semak-semak yang perlu ditanam dengan murah hati selama seminggu. Selepas penanaman, di belakang juniper Blue Star melakukan penjagaan yang mudah. Ia terdiri daripada:

  • dalam membasahi tanah;
  • dalam berpakaian atas tumbuhan;
  • dalam melonggarkan cetek dan mulsa;
  • dalam perjuangan menentang perosak dan penyakit;
  • dalam penghapusan cawangan kering.

Apabila cuaca kering berlaku, konifer memerlukan penyiraman. Kekeringan belukar udara sangat berat, jadi ia akan sangat berterima kasih kepada anda untuk percikan.

penjagaan juniper Blue StarKali pertama memberi makan tumbuhan pada musim bunga. Akhir April – permulaan bulan Mei adalah tempoh yang paling sesuai untuk memperkenalkan baja. Untuk melakukan ini, berikan nitroammophoska atau pembajaan mineral penuh. Pada bulan Oktober, kilang ini diberi makan baja kalium-fosforus.

Adalah wajar untuk melonggarkan secara berkala untuk membuat lapisan atas udara tanah-dan air-telap. Juga, dengan tindakan ini, rumput rumput musnah.

Perkembangan semak akan lebih intensif jika tanah ditutup pada musim bunga. Prosedur sedemikian juga akan membantu penghidratan dan penembusan udara yang lebih baik. Disediakan berhampiran plot tanaman yang ditaburi dengan pemakanan yang kompleks, pasir dan habuk papan. Kemudian letakkan mulsa, yang terdiri daripada batu hiasan. Lapisan 8 cm cukup untuk ini.

kekalahan juniper Blue StarJika Blue Star juniper dipengaruhi oleh penyakit kulat, maka ia mesti dirawat dengan racun kulat. Untuk mengelakkan penyakit ini menggunakan cecair Bordeaux 1%. Menghilangkan serangga, seperti ulat dan aphids, jika anda menggunakan racun serangga. Proses budaya taman ini anda perlukan penyelesaian 2 kali seminggu.

Related  Penanaman jintan kayu keras Cina

Musim sejuk yang berbentuk konifer itu dilakukan tanpa tempat perlindungan, tetapi jika tumbuhan masih muda, maka ia boleh ditutup dengan lapnika. Perhatian khusus diberikan kepada matahari musim bunga, kerana pokok renek dapat terbakar. Untuk mengelakkan ini berlaku, ia juga ditutup dengan tamburin atau pasir.

tumbuhan bersahajaPemangkasan khas tidak diperlukan untuk tumbuhan, tetapi jika anda melihat cawangan yang rosak pada pemeriksaan, anda mesti mengeluarkannya.

Sekiranya anda kerap bersenam dengan jahitan juniper Blue Star, maka ia akan tumbuh subur, dengan jarum biru cantik.

Foto Blue Star juniper dalam reka bentuk landskap

Tumbuhan ini menimbulkan kontras dengan budaya hiasan yang paling konifer dan daun dalam reka bentuk landskap. Para tukang kebun dengan senang hati menyertakannya dalam komposisi dengan tumbuhan lain kerana jarum padat padat dan warna biru dengan warna keperakan. Semenanjung itu akan mempunyai pemandangan yang menakjubkan di taman-taman batu-batu, taman-taman batu, dalam pagar tanaman rendah. Juniper Blue Star dalam reka bentuk landskap (gambar) mencipta kecantikan yang unik dan digabungkan dengan budaya hiasan yang berbeza.Blue Star dalam komposisi dengan tumbuhan lain

Blue Star dalam komposisi dengan ephedra

juniper Blue Star dalam landskap

canzhzhevelnik Blue Star di laman web ini

juniper Blue Star di antara batu-batu

juniper Blue Star oleh kolam

Penggunaan Blue Star juniper dalam susunan plot taman anda adalah layak untuk perhatian anda. Dapatkan lebih banyak jenis tumbuhan dengan warna jarum yang berbeza, yang akan menjadikan komposisi lebih menarik lagi.

Video tentang pendaratan juniper