Blossom en japansk camellia i en krukaBland representanterna för familjen Theaceae upptar Camellia Japanese eller Camellia japonica en speciell plats på grund av den fantastiska dekorativiteten, de olika befintliga sorterna och möjligheten att växa både utomhus och hemma.

Växtens inhemska land är Kinas bergskogar, liksom ön Taiwan, södra regionerna i Japan och den koreanska halvön. I naturen ser Camellia japanen ut som ett medelstort träd eller buske med en höjd av ca 6 meter.

I anläggningen:

 • sällsynt, men ganska skrymmande krona;
 • skarpa elliptiska löv upp till 11 och en bredd på ca 6 cm, med en läderartad blank yta på vilken divergenta vener är tydligt synliga;
 • stora enstaka eller parade blommor som kommer från sinusen.

Olika sorter av kamelia i trädgårdenIdag gav naturliga sorter av japanska kamelier, som på bilden, blomsterbutiker tusentals ursprungliga sorter, som skiljer sig från färgning av blommor, deras storlek och form.

Inte ovanligt:

 • spotted och randiga corollas;
 • halv-dubbla former med ett fluffigt gult centrum;
 • Terry blommor av Camellia japanska, oskiljbar från en elegant trädgård ros.

Striped Camellia blommaBlomman förblir färgglad och saftig i nästan en månad, och sedan efter pollination visas en frukt på plats där flera stora frö mognar.

Villkor för att hålla ett rum blomma av japanska Camellia

Om Camellia i trädgården känner sig bekväma och inte alltför krävande att ta hand, sedan inomhus stor blommande växt – är ett test av kunskap och tålamod odlare.

Med brist på uppmärksamhet eller analfabeter, kan kamelia japanska hemma kasta bort de knoppar som redan har bildats. Och ibland blir växten av med bladen.

Det är bäst att odla en kamelia i en vinterträdgård eller ett vinterträdgårdDen bästa kulturen acclimatizes i vinterträdgården eller växthuset, där det tilldelas en plats där hela ljusets dagstid kommer att vara minst 12-14 timmar. Om kameran saknar ljus, vägrar den att blomma eller gör mycket eländigt.

Related  Evergreen akacieträd är silverfärgat (mimosa)

Medan knopparna bildar knoppar, rör inte, rör eller rotera potten. En nyckfull skönhet kan dela med knoppar, men när blommorna av japanska kamelier avslöjar, kan det vara säkert:

 • omarrangera till det bästa stället i rummet;
 • lägg ut i luften, där kronan inte kommer att hotas av direkt solljus;
 • sätt på en ljus loggia.

Camellia gillar fuktig luftPå våren och sommaren, när växten växer aktivt, är kamellierna bekväma med normala hemstemperaturer, men från höstförhållandena måste förändras. Knopparna läggs vid 5-6 ° C, och den långa och frodiga blomningen av den östra skönheten kan uppnås vid 8-12 ° C.

För kamellia är luftens ökade luftfuktighet viktig, den kan bibehållas med hjälp av improviserade medel, hushållsapparater och regelbunden tvättning av kronan med varmt kokt vatten.

Vattning, övre dressing och annan vård för den japanska kamelien

Att bilda en kompakt buske, beskärningOmsorg för japanska kamellan består av:

 • från exakt bevattning, vars intensitet och frekvens beror på säsongen och växtens tillstånd
 • från utfodring under vårsommarperioden;
 • från trimning utförd under andra hälften av hösten och möjliggöra att rädda kulturen en kompakt krona hemma;
 • från transplantationen av den övervuxna busken.

Medan den gröna pythonen blommar behöver hon ökad uppmärksamhet. Vattna växten mycket noggrant, för att i det kalla vattnet från jordens yta förångas långsamt, och bestämma markfuktigheten vid rötterna är inte alltid lätt.

Om rotsystemet ska vara kvar i jorden, mättat med fukt under lång tid, kan inte råtta och andra infektioner undvikas.

Camellia bonsaiI försvara bevattning vatten och tillsätt lite citronsaft eller vinäger, vilket förbättrar hälsan hos den japanska Camellia och som på bilden, och ger ljusstyrka färger.

Vid bultformationen bör busken få regelbundet stöd i form av ett komplext gödningsmedel för azaleor. Toppdressing utförs efter 10-14 dagar, och på sommaren är det möjligt att gödsla växten en gång i månaden.

Related  Врсте обрађене Каланцхое

Camellia japansk transplantation

Överföring av en växt till en annan behållareUnga exemplar av japanska kamellier överförs till en ny kruka varje år, men ju äldre plantan desto mindre krävs den onödiga busken.

Att genomföra överföringen av kamelia är nödvändig före aktivering av tillväxt, annars är kulturen lång och acklimatiseras smärtsamt. Om det inte finns något brådskande behov av en transplantation, kan du förenkla vården av japanska kamelier, och ersätter bara det översta lagret av jord i potten.

För en rymlig Camellia japansk blomma behövs ett surt substrat med ett pH i storleksordningen 3,0-5,0 enheter. Om jorden är mindre eller sura, kommer den att påverka bushens tillstånd och blomning.

Det enklaste sättet för att plantera växter nyck köp redo primer för azalea, och därefter ibland öka surheten genom tillsats till bevattningsvatten, citronsyra eller ättiksyra.

Hur man odlar en camellia – video