Tatar kaprifol från frönBland de många plantorna för att skapa ett landskap tar tatarskenspel ut sin rättmätiga plats. Det finns många anledningar till detta, varav en är plantens opretentiösitet och den snabba tillväxten. Men kulturformen representeras av flera sorter, olika i dekorativa egenskaper. Skapandet av en komposition beror på kunskapen om dessa funktioner.

Biologiska tecken och växtsorter

Blomning av tatarisk kaprifolEn hög kaprifolbush som växer till 4 meter växer i naturen på soliga backar och är en kontinuerlig underväxt på platser. Separat stående buskar är spridare och representerar ett paraply eller tratt. Mycket dekorativa buskblad. De är matta, den gröna på toppen är mörk och underifrån är den blåaktig. Även med en liten bris spelar bladet också en busk av tatarisk kaprifol, det verkar vinka affably, inbjudande att komma.

Inom en månad lockar han bin och insekter med parade bilabia på ett långt rör. Blommor har alla nyanser från vitt till en rik rosa färg. Som en följd av pollinering, i slutet av sommaren är busken prickad med en ljusblankt bär. Färg på kaprifol förändras ständigt från lökenspel, en nyans av blommor och gradvis häller och rodnar bär.

Bär av tatarisk kaprifolUnga skott av tatarisk kaprifol är ihåliga. Barken av unga grenar har en brun färg, de gamla är gråa, med peelingremsor. Skalning av barken är en vanlig egenskap hos alla typer av kaprifol. Blommande kaprifol Tatar i maj eller juni, beroende på livsmiljö. Växten släpps från bladen för vintern.

Det bör noteras att frukten av kaprifol är inte bara oätliga, men är giftiga. Den åldrade visdomen bekräftas. Om i stora mängder gift, i en liten medicin. Den exakta dosen mellan små och stora är endast känd för specialister.

Varianter och dekorativa egenskaper hos växter

Sortera av RoseaPerfekt attraktiv buskform kräver inte mycket omsorg. Därför är ägarna av förorts ägodelar glada att plantera en kaprifolbush, som en prydnadsdekoration på våren, när blomsträdgården fortfarande är mager. Men denna buske glädjer också ögat på sommaren, bosätter sig där, där andra inte växer, på saltlösning eller vid stadens gasföroreningar. Huvudsakligen var sorterna av europeiskt urval erhållna:

  • Rosea.
  • Hack Red.
  • Elegans.
  • Zabelii.

Related  Mauretaniens gräsmattor behagar med doften av en blommande äng

Rozea busken i Moskva-regionen blommar i slutet av maj. Det ser ut som en pyramid i ett rosa moln. Samtidigt blommar trädgården, iris och peonier och trädgården blir fantastisk från skönhet och doft. Bären av denna sort är runda, glänsande ljusorange. Tatarska kaprifoler tar skugga, torka, salinisering av jorden och reproducerar väl med alla kända metoder.

Grade EleganceRepresentant av en spridningsform med en tät rik rosa till en crimson färg, en nyans är Hack Red kaprifol. Ovanligt riklig blomning varar fram till mitten av juni. Frukten på denna buske är mörkröd. Elegans buskar har röda blommor i en gul remsa, och bladen är fläckiga med gula fläckar och ränder. Honeysuckle Zabelii blommar i burgunderfärg, och bär har ljusrött.

Förutom dessa finns sorter med vita och gula peduncles, med olika perioder av blomning och olika former av löv. Välj rätt växt kan styras av råd från erfarna trädgårdsmästare och professionella.

Honeysuckle Tatar plantering och vård

Fröplantor av kaprifolDet finns mycket information om hur man odlar kaprifol. Alla former av denna art reproducerar:

  • sticklingar;
  • skiktning;
  • ung tillväxt
  • frön.

Sticklingar utförs både av unga skott på sommaren och av likgiltiga sticklingar, avskurna i början av vintern och hålls till våren i prikop. Underlaget för spiring av sticklingar är en blandning av sand och torv. Sticklingar behandlas med ett rotationsmedel, kan vara heteroauxin och i en vinkel på 45 grader placeras de i en plantorlådan, täckt med en film på toppen för att skapa ett mikroklimat i killen. Efter utseendet av plantans första blad bör lämnas för att utvecklas på en skyddad plats som täcker för vinterens lapnikom från frost. På våren sticklingar till en permanent plats. Det är nödvändigt att transplantera kaprifol när det finns en stadig värme. Under gynnsamma förhållanden kommer blommande att inträffa det följande året.

Related  Varm energi av Lencoran acacia

Det är möjligt att snabbt multiplicera en växt genom att klä en del av en busk när den blir vuxen, efter tre år. Föröka honeysuckle bush med lager som är begravda i marken. I det här fallet, under sommaren, kommer filialen att ta rötter, men den måste transplanteras till en permanent plats endast nästa vår.

Hur man odlar kaprifol från frön finns i speciallitteraturen eller på platsen. Men när de odlas av frön, bevaras inte moderens växtens egenskaper. Därför är reproduktion av buskar bättre att vegetativt.

Variety ZabeliiOmsorg för en vuxen växt är lätt. En anspråkslös växt kan vara ganska dekorativ med minimal uppmärksamhet. Skötsel och beskärning av kaprifol kommer att öka till hennes dekorativitet. Så, om busken är förtjockad, kommer grenarna att avvika och busken ser ut att springa. Vårbeskärning och formning kommer att lägga till ett antal färger och ge växten den önskade formen.

På våren kan kaprifolbussen utföras med ett komplext gödningsmedel före blommande, och på hösten lägger du aska på stammarna. När honeysuckle odlas, bör det som trädgårdsprydnad bestå inte bara av bevattning och gödningsmedel, men också för skydd mot skadedjur och sjukdomar. Med tillkomsten av sjukdomar förloras skönheten inte bara hos människan.

HängmattaAv skadedjur är kaprifolor väldigt förtjusta av bladlus. Men kvalster och alla slags buggar och larver älskar denna buske. Med tanke på att denna buske inte deltar i den mänskliga livsmedelskedjan är det värt att behandla det på en vecka och med så starka förberedelser som Actellik. Faktum är att de skadedjur som har skottat på busken migrerar senare till odlade växter.

Related  Warme energie van acacia van Lencoran

Svamp-, bakterie- och virussjukdomar förbi inte tatarisk kaprifol. Regelbunden fungicidbehandling och behandling med folkmedicin kan hjälpa till. Det är dock nödvändigt att minska kvävebefruktningen och tillsätta kalium och fosfat. De förändrar saftens sammansättning, och växten är mindre utsatt för skadedjur. Men att ge upp en vacker buske är inte meningsfull. Inte det, så en annan anläggning kommer att bli en källa för att bosätta sig av inte inbjudna gäster, under förutsättning att begränsad förvaltning av kollektiva trädgårdar.

Hemligheter av växande kaprifol – video