Julgranar i krukorNyårssemesterna slutar, och det är synd att kasta ut sin huvudsymbol – ett doftande levande julgran. Floraälskare i många länder som ett bra alternativ – ett julgran i en kruka. Den kan förvaras inomhus innan värmen börjar med en efterföljande transplantation på gården.

För att växten ska bli van att utvecklas normalt är det nödvändigt att studera och följa de grundläggande reglerna för förvärv, vård.

Växtval

gran NordmanNär man köper en mängd plantor av barrträd är det nödvändigt att ta hänsyn till dess anpassningsförmåga till livet under de kalla förhållandena i vår klimatzon. Optimal passform:

 • vanlig gran eller tall
 • dvärggrankon i potten;
 • åt prickly, serbiska;
 • dekorativa blågranar av holländska, danska, nordamerikanska eller ryska sorter;
 • gran växer i Sibirien, Korea eller i Kaukasus bergen;
 • kolumn western thuya.

trädplanter av ett trädVälja ett plantor, du måste se till att det inte var igår ändrat till en kruka eller badkar. För att göra detta räcker det att flytta fatet försiktigt för att haka upp jordens översta lager. Om du är osäker, fråga säljaren att försiktigt dra ut växten, inspektera rotklumpen, tillståndet för rotsystemet. Det ska inte vara skadat och tätt grenat.

gran berg kompaktGran älskar innehåll i surgjorda jordblandningar på torvbasis. Om trädet odlades helt från början i en enda behållare, kommer plantornas rotor att fördelas jämnt över potten. Dess storlek borde vara proportionell mot kronan på ett levande julgran i en kruka. Miniatyr badkar, krukor anger ofta om tillämpningen av olika tillväxtstimulerande och den låga sannolikheten för en lyckad transplantation av ytterligare barrträd på deras sommarstuga i närheten av huset.

Ett tätt, nålat, nålat rotsystem vittnar om plantornas hälsa, goda förutsättningar för sin fortsatta tillväxt.

Tillförlitliga ställen att köpa gran är plantskolor och specialiserade trädgårdsaffärer. Nu i de stora städerna har det mest humana sättet att använda träd började dyka upp. Efter odling i speciella plantskolor erbjuds de köpare att hyra ut för nyårsfester i 17 dagar. Efter det återgår hyresgästen plantskola där man tar hand om erfarna medarbetare, och med uppkomsten av värme planterade granar i skogen parker, gränder och andra angivna områden.

För att inte skada kvistar, ska ett träds bagage inte överbelasta det med leksaker, ornament och kransar.

Julgran i kruken: hur man tar hand om lägenheten

vattna ett julgran i en krukaDekorativa barrträd är lustiga och känsliga för ljus, fukt och innehåll vid optimal temperatur.

Related  Blommarbädd med flox: Blomslag och deras kompatibilitet med andra växter

Efter köpet ska du inte omedelbart sätta trädet på ett hedervärt varmt nyttår. Några dagar i ett kallt rum med tillräckligt med luft kommer att göra det möjligt för honom att bättre anpassa sig till de nya förhållandena. På en semester sätter julgranen bort från batterier och andra värmare.

Efter nyåret och julen är det bättre att omedelbart flytta julgranen till den glasade balkongen.

Spruce i en kruka hemma kräver noggrann vård. Jord för underhåll bör regelbundet upprätthållas i vått skick, för att undvika uttorkning eller vattenavverkning. Nålar, kvistar hela tiden (minst 5 gånger om dagen) för att behandla med en vattenspray. Minskade luftfuktigheter kan leda till att prydnadsväxter torkas och dödas. För att trädet ska vara jämnt upplyst rekommenderas att det roteras regelbundet runt axeln. Detta kommer att säkerställa en jämn färg på nålarna, minska risken för sjukdom. För att undvika brännskador, skydda växten från direkt solljus.

Gran är särskilt mottaglig för temperaturförändringar. Det är nödvändigt att säkerställa deras konstanta innehåll vid en temperatur av 0 till 10 grader Celsius, en konstant tillförsel av frisk luft. Om balkongen blir väldigt kall kan du dessutom lägga in trädet med en varm filt, halm, hö.

På vintern står julgranarna i potten i vila, så göd dem inte eller mata dem.

Egenskaper av enskilda sorter

gran Fat AlbertSerbisk (Balkan) gran bland fans av barrträd växer anses vara den mest slanka.

Dess dekorativa kvaliteter Gnome (höjd i vuxenstaten upp till 1,5 meter) och Nana (upp till 3 meter hög) ser bra ut på nyårets semester.

Bland de blå (spiny) granarna i potten är dekorativa sorter i stor efterfrågan:

 • halvdvärg Edith med harmoniska former och gråblå nålar;
 • Fett Albert med en ljus färg och rätt krona;
 • Grön med blå Glauca Globose med en sfärisk krona.

Related  Struik-berk-boom – brandende struik of wolfsoorringen

Julgran Comic i en krukaHur man bryr sig om det populära kanadensiska julgran Konica i potten vet många ryska blomsterhandlare. Den växer mycket långsamt, den årliga ökningen är upp till 5 centimeter. Även i vuxenstaten når planthöjden sällan en meter. Växtens näringsjord är en jordgräva med en blandning av löv, en liten mängd torv och sand. Conic är mindre nyckfull än andra sorter av barrträd. Kan växa i ett badkar (kruka) i flera år.

Sanders Blue firAnalogen av cultivar är ett dekorativt kanadensiskt konformat träd i Sanders Blue potten. Granen har mjuka blåblå nålar, årlig tillväxt på upp till 7 centimeter. Med rätt vård blir den 50 år och når en maximal höjd på 3 meter. Han älskar ljus, fuktig jord. På det öppna marken kan det motstå frost upp till 40 grader.

Väl lämpad i de inre miniatyrerna sorter av gran koreanska:

 1. En diamant med tjocka mörkgröna tallålar. Vid 10 års ålder växer den till en halv meter, den är vinterhärdig, älskar fukt och en måttlig mängd solljus.mörkgröna nålar
 2. Cis i form av en liten mjuk tät skål. Har ljusa lila knölar. Älskar fukt, surgjort sandig, lammig jord.
 3. Frossen frostbeständig gran.Fraser Fir
 4. Oberon med kuddeformad krona.

Kaukasiska och danska sorter av gran präglas av en strikt konisk form, mjuka fluffiga gröna nålar. För det nya året, sätta också gyllene, upprätta, blå gran sorter.

gran NordmanJordbrukare från Danmark lyckades framgångsrikt odla i badkar av den fina granen Nordman, som är i stor efterfrågan i huvudstäderna under nyåret.

Firs är opretentiösa i vård och hållbarhet. Hemvård är en regelbunden vattning (utan vattenloggning), tillräcklig dränering av jorden. Vid landning på marken växer de upp till 30 centimeter per år och kan leva upp till 100 år.

Related  Vi lär oss att odla kaprifol av oss själva, med olika metoder

Fjällen fir compacta med plana nålar, en blank silverfärgad nålflöde, är i stor efterfrågan. Tillsammans med den proportionella konformen har ovanliga färgskärmar gjort det ledande när det gäller försäljning av levande gran i krukor i många regioner.

Julgran HopsiDen ljusaste av de blåa trena granarna, Hupsey, ledare för nyårsfesten i Europa. Dess främsta fördelar är kronans strikta konus, silverblå nålar. Älskar ljuset, frostbeständigt, anspråkslöst under förhållandena med stor stadsgasföroreningar och luftföroreningar.

Julgran CupressI en serie sorter av vanliga julgranar i potten sticker en tysk granträd vanlig Kupressina ut. Den har en original inramad ovoid krona, en smaragdgrön nålfärg. Sorten visade god stabilitet vid snöstorm och snöfall.

Vårtransplantation

Transplanterar ett julgran på vårenMed uppkomsten av värme och tillräcklig upptining av jorden kan du transplantera din vinterskönhet från grytan till den öppna marken. Det är lämpligt att göra detta innan sapflödet från anläggningen. För landning är en fri, upplyst plats bäst. Vi genomför transplantationen konsekvent:

 1. Vi förbereder en rymlig grop så att rötterna av barrväxter är fria, jämnt fördelade i det förberedda rummet.gropberedning
 2. Nedtill lägger du en sanddränna 20 cm djup.
 3. Vi förbereder jordblandningen för återfyllning, som består av två delar av gräs, en del torv och sand.
 4. När den installeras i en grop ska plantans rygghals ligga på en vågrät nivå med marken.nivåa plantan
 5. Vi somnar ett hål, lag för lager som komprimerar jorden.

bevattning av det transplanterade trädetGödsel under plantering används individuellt, med hänsyn till egenskaperna hos sortens och hälsotillståndet för ditt träd.

Gradvis, efter varje nyår, kommer en ny barrträdsplanta fram på tomten. Julgransgatan under lång tid kommer att glädja ögonen och värma din själ.

Hur man tar hand om ett julgran i en lägenhet – video