enbär Mint JulepJuniper Juniper anses vara en kort, vintergröna buske, har en doftande, spridande nålar. Först infördes i USA. Det är en hybridform som bildas genom korsning av kinesiska och kossack junipers. Variety är också populär i Ryssland. De dekorerar byggnader, växthus, trädgårdar, förortsområden.

funktionen

bonsai från enbär Mint JulepEnligt beskrivningen av enbär Mint Julep kan du ta reda på dess främsta fördelar och nackdelar med att använda den för att växa i landet.

Busken har en låg, spridd och frodig krona. Bågformade grenar ligger i förhållande till marken i en vinkel av 45 grader. Nålarna är täta, ljusgröna, mjuka, skaliga. Växten växer upp till 2 m i höjd, upp till 3,5 m i diameter.

Den unika Mynt Julep är en trevlig mytsmak. Frukter stora blåaktiga cherubbar med en blåaktig nyans med en storlek på 1,5 cm.

Alla delar av busken är extremt giftiga.

Växten har frostmotstånd. Livscykelens varaktighet är cirka 100 år.

landning

fröplanta enbär Mint JulepJuniper medium Mint Julep opretentiös buske. Den kan odlas på vilken mark som helst. Det bästa alternativet är tömd jord. Om jorden är sur bör den vara kalk. Platsen för plantering bör vara på solsidan. Det får lov att växa i skuggan. Denna sort växer bra med andra arter av buske, tall, thuja. Plantering av enbär Mint Julep rekommenderas att produceras i mitten av våren, eftersom jorden under denna period är tillräckligt fuktad och berikad med mikroelement.

enbär landningsplats Mint JulepPlantering:

  1. Gräva ett hål. Storleken bör vara flera gånger större än den unga buskens jordiska koma, så att rötterna kan vara fritt placerade i den. Medeldjupet är 60 cm.
  2. I botten av gropen, bygga en dränering 10 cm tjock. Välj bruten tegel eller grus som materialet.
  3. För att placera en planta där borde rothalsen ligga på samma nivå med landningshålets kant, fylla den med förberedd mark, vattna den och mala den.
  4. För att bevara den fuktiga marken, utför mulch genom att fylla stubben med ett chip, tallbark, träspån.

Vid plantering av några buskar bör avståndet mellan dem vara minst två meter.

Egenskaper av vård

vård av enbäretJuniper Junt Mint kräver ingen speciell vård. Att busken växer upp frisk och vacker är det nödvändigt att utföra följande åtgärder:

  1. Vattna regelbundet och strö med gröna nålar. Det är en fuktgivande mängd enbär. Vattning huvudsakligen på kvällen. Flödet av vatten vid en tidpunkt bör vara från 10-30 liter. Med bristande fukt, under solens brännande strålar kan nålarna brinna.
  2. För att korrekt forma kronan, trimma toppen av busken.
  3. Skadade och vissnade grenar ska rengöras i tid.
  4. Först bör unga enbär isoleras för vintern, binda och täcka grenarna med lapnika eller torrt bladverk. En vuxen växt bör bara vara bunden med ett starkt rep så att grenarna inte bryts under snöets vikt.

Enbärens grenar är långa och flexibla, därför benägna att deformeras. För att undvika skadorna rekommenderas att fixa dem till ett vertikalt stöd eller att fästa det med marken på marken.

Plantering och vård av enbäret Mint Julep kräver ingen speciell kunskap. Därför att odla en buske frisk och attraktiv i krafterna hos alla amatörgårdsodlare.

Related  Varför Kalanchoe inte blommar hemma

Skadedjur och sjukdomsbekämpning

välskötta enbärbuskenSom andra växter är enbär mottaglig för skadegörelse och sjukdomsutveckling, en gång i månaden är det därför nödvändigt att inspektera det. Busk kan lida av bladlöss, schutte, larver, nålmider, svamp, rost, sågfly, moths.

Rost och svamp kan bildas om det är nära jubileumsmusen Julep bär och fruktträd växer. Eftersom nära dessa grödor finns det många insekter, vilka är bärare av sjukdomar. I närvaro av skadedjur mödlar busken och förändrar färgen på barrträd.

Förändringen i färgen på enbärsnålen Mint Julep är möjlig även med torr jord, brist på dränering, råttaförfall, dålig näring.

När sjukdomar och skadedjur finns på busken används preparat: “Arcedir”, “Decis”, “Carbophos”. Dessutom desinficeras jorden med fungicider. Fonderna används i enlighet med bifogade instruktioner. För förebyggande åtgärder, på våren och sommaren sprutas enbäret företrädesvis med insekticider.

Foto av enbär i landskapsdesign

Mint Julep i landskapsdesignEn av fördelarna med sorten är dess gröna, tjocka nålar. Busken blev populär bland trädgårdsmästare och landskapsdesigners. De dekorerar personliga tomter, parker, växthus, hus. Ett foto av enbär Mint Julep i landskapsdesign presenteras nedan.Mint Julep i parkområdet

Mint Julep längs trädgårdsvägen

Juniper Juniper på tomten

 

Sorten växer bra i staden, trots den värsta ekologin. Juniper används i grönområden av parkområden, tak.enbär Mint Julep i urbana förhållanden Med sitt deltagande bildas färgkompositioner. Mint Julep bredvid en annan sort av enbärDen kombineras perfekt med barrträd och lövträd.