Vacker välskötta gräsmattorEtt ökande antal sommarboende ordnar sina gräsmattor. Någon har en liten grön nära lusthuset, någon ordnar en lekplats på den för honom, någon kombinerar den med en blomsterbädd. För att göra en gräsmatta med egna händer, läs våra rekommendationer, som vi enats om med specialister inom landskapsdesign.

Många gräsmattor på grund av skapandet

Innan du bestämmer dig för hur man gör en gräsmatta med egna händer, Du måste bestämma vilken väg för att skapa den du väljer.

Det finns två typer av arrangemang av gräsmattor som kan användas:

  1. Frön.
  2. Runda.

Sågräsen blir billigare, speciellt om du ska göra en gräsmatta med egna händer. Men den här metoden kommer att kräva mycket arbete, men eftersom vår lastbil inte fungerar är inte hemskt.

Läggande av en gräsmattaDen andra typen av gräsyta i dacha med egna händer är placeringen av en inköpta rullmatta. Med den här metoden kan du göra en gräsmatta snabbt och korrekt. Dessutom behöver vi inte vänta på spiring, ta hand om dem. Vi får omedelbart en klar gräsmatta, som kommer att glädja oss och våra barn. Visst är denna gräsmatta relativt dyr, men skönhet kräver offer!

Varianter av gräsmattor enligt destination

Efter att ha valt tillverkningsmetod och innan vi gör en gräsmatta i landet bestämmer vi med funktionaliteten för den framtida gräsmattan. Vi väljer mellan flera alternativ:

  1. Bottenvåning.
  2. Sports.
  3. Parken.
  4. Moriska.
  5. Universal.

Bottenvåning skiljer sig från andra genom förädling av dess örter, delikat smaragdgrönska och utmärkt dekorativt. Den är inredd för dekoration av platser nära byggnader, kombinerat med blomsterbäddar eller alpinrutschbanor. Promenad på en sådan gräsmatta rekommenderas inte.

Sportgräs, Tvärtom kännetecknas det av ökat motståndskraft mot nötning och snabb återhämtning. Därför används den på lekplatser för stugor, nära gazebos och andra platser där gräset har en tung belastning.

Park eller trädgård gräsmatta också ganska stabil, men i mindre utsträckning än en sportgräsmatta. Gräsblandningar för sådana gräsmattor är mindre än sport, så de är de vanligaste bland sommarboende. På detta gräs kan du också gå och leka barn utan att skada gräsmattan mycket.

Related  Doftande hyacinter: plantering och vård på det öppna marken

Morisk eller äng gräsmatta skiljer sig från andra eftersom den innehåller blommiga växter. Så en blandning av gräs av denna komposition, du kommer att få ett riktigt ängland. Det här är vad den mauretanska gräsen ser ut på dacha, gjord av egna händer.Moorisk gräsmatta lockar uppmärksamhet av blommans överflöd

Universal gräsmatta har ett brett utbud av applikationer. Det kombinerar egenskaperna hos olika gräsmattor: dekorativt och motståndskraftigt mot nötning och skuggtolerant. Användningen av detta alternativ rekommenderas i områden med olika funktionalitet och grad av belysning.

Frö gräsmatta

Låt oss nu prata om arrangemanget av gräsmattan med egna händer och illustrera processen i steg i bilden. Först och främst måste du förbereda sajten, som valdes för vår gräsmatta.

Till att börja med, rengör skräpet och ta bort speciellt stora ogräs. Små ogräs kan väljas manuellt vid grävning, och du kan förgifta naturen med hjälp av kemi.

Användning av kemiska gödningsmedel, herbicider eller andra kemikalier gör att du inte bara förstör naturen utan också förgifta dig själv och dina barn!

Men om du använder metoderna för naturbruk, då är det värt att göra annars och din webbplats kommer att tacka dig och en vacker gräsmatta och normal ekologi. För att förstöra gräset behöver inte ens gräva upp jorden. Efter rengöring av området måste du täcka det med ett lager av rullmaterial: gammalt linoleum, takfilt, skiffer. Också lämpliga är olika förpackningar, gamla mattor och liknande. Lägg ut all denna rikedom på sensommaren, och på våren, ta av och fortsätt att plantera gräsmattan med egna händer.

Jordförberedelse för gräsmattanNu behöver du lossa och nivåera jorden, även om du redan har gjort maskar och andra jordinvånare under den skyddande delen av arbetet. Under mulken arbetar de aktivt och lossar landet. Men detsamma måste det övre skiktet behandlas med en plattskärare och trimmas med rakes.

Related  Vi känner till arten av fleråriga trädgårdspeltan

Efter det behöver du så noggrant som möjligt att så gräsmattan, för att sprida jämnt de förvärvade fröna av växtbaserad blandning på platsen. Gör först en längsgående passage, sedan en tvärgående passage. Försök att såsa fröerna jämnt. Du kan dock applicera en särskild sädare för gräsmattor.

SågräsblandningarNu måste fröna vara inbäddade i jorden. Därför används rakes eller platta skärare. Efter försegling är det önskvärt att rulla frön. Detta kommer att öka sin spiring på grund av en mer tät kontakt med jorden. Riggande frön med en speciell rulle, om den inte är tillgänglig, kan du använda ett rör, som när du gör en gräsmatta i landet med egna händer på nästa bild.

Lansering av gräsmattan efter såddDet virkade området bör vattnas väl med sprinkling, för att inte oavsiktligt tvätta fröet från marken.

Lansering av en rulle gräsmatta

Om du bestämmer dig för att arrangera en sommargräs för en dacha, måste du först känna till storleken på rullarna som säljs och beräkna den mängd du behöver. Den mottagna kvantiteten av ett material behöver ökas med 10 procent, detta bestånd behövs för en mer exakt skärning eller för ersättning av äktenskapet under läggning.

Innan du väljer en gräsmatta att lägga den på stugan med egna händer, titta på bilden nedan.Välja en kvalitetsrulle gräsmatta

Du ser att gräsrullarna måste vara plana, både i bredd och tjocklek. Det är också viktigt att utvärdera själva gräsmattan.

Innan du gör en matta av gräs, måste du förbereda basen. I motsats till fröplenen kräver rullen en dräneringsanordning. För att göra detta avlägsnas marken till det önskade djupet och de beredda skyttarna läggs skikt för skikt med krossad sten och sand. Kudden ska vara 10 cm tjock och försiktigt komprimerad. Istället för sand kan du använda geotextiler.

Related  Vad ska man göra efter avkolning av hippeastrum?

Efter att ha förberett sandkvalitetsdynan returnerar vi jorden i önskad mängd. Vi sprider jorden på platsen med en sträckt sladd. Efter att ha lagt jorden, ramade försiktigt dynan. Börja layouten på rullarna på sidan där de staplas.

Lägg gräset på dagen för leveransen, så att gräsrötterna inte torkar ut!

Placering av gräsmattor enligt principen om tegelverkSärskilt noggrant närmar vi oss den första rollens placering, eftersom kvaliteten på hela webbplatsen beror på hur vi lägger den. Efter den första rullen lägger vi vila längs längden och bredden. Läggande av rullar utförs med en runaway. Precis som vid montering av murverk ska fogar på angränsande remsor avskiljas.

Du kan inte stapla rullar överlappande, men avståndet mellan remsor på mer än 1 centimeter är bättre att inte göra. Om det inte fungerar annorlunda är det bättre att skära kantens kant. Varje remsa rullas upp. Efter att ha staplat alla remsor vattnas gräset. Vattning utförs tills rullarna antas. Vanligtvis tar det ungefär två veckor.

Foto av gräsmattor i landet, gjord av egna händer

Den ursprungliga formen av gräsmattan

Den ursprungliga formen av gräsmattan

Gräsmatta i landet, gjord av egna händer

Gräsmatta i landet, gjord av egna händer

Valsad gräsmatta vid stugan

Valsad gräsmatta vid stugan

En rockery omgiven av en gräsmatta

En rockery omgiven av en gräsmatta

Sport gräsmatta i landet

Sport gräsmatta i landet

Original gräsmatta lösning

Original gräsmatta lösning

Guide till att installera en gräsmatta med egna händer – video