Acacia silverfärgad i landetVarje vårans ankomst är förknippad med doften av tulpaner och mimosa, vars gula grenar försiktigt hänger och glädjer sig med sin rika färg. Acacia silverfärgad – det här är namnet på växten, som i folket alla smeknamnet mimosa. Det stadiggröna trädets hemland är Australiens kust, men nu är det väl etablerat i södra Europa och i Asien. Växten är mycket opretentiös och kan växa upp till 20 meter under lämpliga väderförhållanden. Det är intressant att den silverfärgade akacien under det första året kan nå en höjd av 1 meter, vilket gör det möjligt att klassificeras som snabbväxande raser.

Mimosa – vårblomma

mimosaen blomstra magnifiktTrots det faktum att akacia hör till familjen av baljväxter och växer till en imponerande storlek, är dess blommor alltid förknippade med vårens återupplivande av naturen. Acacia silver mimosa har en spiny bagage, löv med dubbel dissektion, som kan jämföras med en orm, och de är bakgrunden i sammanställningen av buketter. Gul mimosa kännetecknas av gulgråa blommor, som har en trevlig arom och liten storlek. Mycket ofta samlas blommorna i 20-30 stycken och bildar globulära huvuden med en maximal diameter på 8 mm. På en gren för en bukett kan vara upp till 90 av dessa huvuden, och de lockar uppmärksamhet med deras konstanta värde och svängning.

Mimosa bukett senast 8 marsVårblomman är mycket vanlig vid firandet den 8 mars – bara vid denna tid börjar trädet att blomstra blommar och dekorera alla gator och parker. Med tanke på det faktum att hemlandet i södra halvklotet börjar akacieblomningen börjar redan i början av februari och slutar i april.

Mimosa är också en utmärkt medonosom – från dessa blommor samlar bina nektar, som under bearbetning till honung inte kristalliserar alls och förblir lika flytande och väldoftande.

Acacia silverfärgad – egenskaper att växa hemma

Acacia silverfärgad på vårenTrots att denna växt kan växa till otroliga höjder är mimosa ett mycket populärt hushåll. Många använder detta träd i vinterträdgårdar och växthus, vissa växer speciellt för att komponera vårbuketter. Att hålla en mimosa i rummet är inte särskilt svårt – för detta är det nödvändigt att bara ta hand om ljuset och regelbundet vattna växten.

Acaciasilver växer väldigt bra i marken med neutral surhet, och jorden måste vara nödvändigtvis spröd och inte tät.

akacia silverfärgad i en krukaFör en mimosa är det bättre att plocka upp ett ställe vid ett fönster – sol utan att det finns några drag. Trots att denna växt är torkbeständig, bör det i det allra första året vattnas så ofta som möjligt. Och med början av kallt väder, ungefär från november till januari, bör vattnet minimeras. Mimosa kan befrukas under våren och sommaren – det svarar väl på universella flytande gödselmedel, men under kallperioden bör det ges fred.

Related  Hur man gör en blomma säng av däck med egna händer (foto och video)

Mimosa – växer med frön

akacieplantaFröer av akacia silverfärgade är bönor, som snabbt börjar växa, om du observerar alla villkoren för plantering:

  1. Förbered en jord som består av sand och humus-torvblandning
  2. Fröer, i små mängder, sprids på jordens yta, trycker lätt med fingrarna
  3. Nästa är det nödvändigt att tillgripa ett mycket användbart knep: häll frön med nästan kokande vatten. Inte brant kokande vatten, men vattentemperaturen ska vara ca 85 grader.
  4. Varmt vatten bör lätt absorberas i marken, och du kommer att höra en liten spricka av frön.
  5. Stäng lådan med glas och vänta på spiring, vilket inte tar lång tid att vänta.

Om du följde reglerna kommer du att få en ung skjuta om några veckor.

Blommar akacia silverfärgad – video