Blomning av trädgårdspannorPelargoner omfattande släktet omfattar mer än fyra hundra arter naturligt växer i många områden i Europa, Asien och Amerika. Arter och sorter av perenn pelargon trädgård, som på bilden, slog en mängd olika storlekar, former och färger av löv, men deras blomning, jämfört med inomhus sorter kan inte kallas frodig. Blomställningar består i bästa fall av ett par corollas, och deras gamma är mycket blygsamma.

Men detta förhindrar inte att blommodlarna ger hela själen till trädgrytan. Vad är skönheten i dessa växter, och vilka typer av pelargoner är mest intressanta för ägare av trädgårdar och hushållsplottor?

Höstlövverk av trädgårdspäronBland prydnadsväxter geranium känd för stabilitet och robusthet. Vid korrekt behandla val av sorter och arter av pelargon, de fishnet krävande buskar behåller överklagande i en mängd olika inställningar. Av måste finnas dussintals arter av odlade växter, trivs på den soliga gräsmattan eller i skuggan av träden vid dammen, i den alpina backen i parken eller spår.

Förutom att blomstra, sorter av fleråriga trädgårdspelastor, som i bilden, var vänlig det pubescenta bladet, som på hösten dagarna börjar skimra med alla regnbågens färger.

Geranium stor krona eller Balkan (Geranium macrorrhizum)

Blomning av pärlor med stor granatHistorien om odling av denna typ av trädgård geranium började på XVII-talet. Växter i naturen som finns i Europas berg, fann tillämpning vid utformningen av parkeringsplatser. Och idag är den långsiktiga storkronade pelargonen en opretentisk utsikt mot trädgården, blomsterbäddarna och kantarna.

Geranium storkornigt albumArten utmärks av en lång, kraftfull yta rhizom, vilket ger upphov till nya växter. Som ett resultat växer pelargon snabbt och bildar täta gardiner.

Fem eller sjufingersbladen 6-10 cm i diameter är fantasifulla taggade längs kanten. De har en ljusgrön färg och en märkbar hög. Blommor upp till 3 cm i diameter samlas i glesa paraplyblomställningar.

Färgning av corollas huvudsakligen i rödaktiga, crimson eller lila toner, men det finns också sorter av olika sorter. Blomningen av storgarnet geranium börjar i början av sommaren och varar ungefär en månad.

Related  Kennismaken met de verbazingwekkende plantenlithopen

Geranium of Himalayan (Geranium himalayense)

Geranium himalayense GravetyeI naturen finns växten vid foten av Himalaya. Denna ängkultur användes i kulturella planteringar under andra hälften av XIX-talet.

Himalaya geranium bildar en gräsbevuxen tät buske med en höjd av 30 till 60 cm. Denna art har stora fembladiga blad med en diameter på ca 10 cm. Petioles och bladplattor är starkt pubescenta. Blommor, jämfört med andra sorter av trädgrytan, är ganska stora. Corollas, som är placerade på peduncles i par, når en storlek på 4 centimeter. Den här funktionen bestämde det andra namnet på arten av trädgrytan – storblommig.

Blommans färg är övervägande blåaktig eller violett. Mot denna bakgrund är kontrasterande lila ådror tydligt synliga. Blomningen börjar i andra hälften av maj och varar hela sommaren.

Geranium of Himalayan PlenumIdag finns det många kulturella sorter av Himalayan geranium, det finns också kompakta dvärgformer, högst 30 cm i höjd.

Särskilt välkänt var pelargonvarianter av Himalaya Plenum med dubbla, blöta blommor. Blödningens varaktighet och intensitet kan upprätthållas genom att regelbundet avskurna blekade blomställningar.

Geranium blodröd (Geranium sanguineum)

Kända för den europeiska delen av landet, Kaukasien och många delar av Västeuropa odlas arten av pelargoner i trädgårdar från det fjärde XVI-talet.

Blomstrande geranium blodrödNamn på anläggningen som krävs för att övervintrande fem fingrar blad, som i höst vända lila eller tegelröda, vilket ger ytterligare överklagande lysande 60 centimeters buskar av denna typ av trädgård pelargon.

Geranium blodröd var. striatumPeduncles med röda blommor inte mycket högre än pubescence, så verkar det som att plantorna strös med blommor. Röd pelargon känns bra i medeltältets trädgårdar. Det blommar under sommarperioden, det bildar många frön, vilket enkelt ger en självsåtande. Unga växter börjar blomma så tidigt som nästa år efter uppkomsten och utan en transplantation på ett ställe lever upp till 15 år.

Related  Landscaping met een bolvormig oppervlak

För registrering trottoarkanter mest intressanta blodnäva variationer i striatum, som inte överstiger 15 cm i höjd, blommar ymnigt och faller talande dekorativa bladverk.

Blomma av pelargoner trädgårdskvalitet AlbumSortimentet Album som avbildas i trädgårdsperaniumens foto präglas av vita stora blommor och öppningsarbeten, som i höst blir ljusgult.

Geranium vacker (Geranium x magnificum)

Geranium vacker i blomEn vacker hybridart av trädgrytan, som resulterade från korsningen av georgiska och plana flockvarianter. I mer än hundra år har denna långfristiga geranium fungerat som en dekoration för soliga gräsmattor, blomsterbäddar och andra ställen.

Observera inte busken, som på bilden är pelargonens magnifika höjd på 50 cm helt enkelt omöjlig. Sedan början av sommaren börjar kulturen att blomma, och busken är täckt av lila blommor omgivna av femfingerblad. På hösten dag förlorar busken inte dekorativt utseende på grund av samma löv som blir gula, orange, vinröd.

Hybridsorten geranium ger inte frön, så det är möjligt att sprida växter endast vegetativt.

Geranium skog (Geranium sylvaticum)

Blommande pelargonskog i naturenEn aboriginal växt av mittbandet, som förekommer i Europa och i den asiatiska delen av Ryssland. Skogen geranium är en ganska stor art som bildar gräsbevuxna buskar upp till 80 cm höga.

Halvtäta täta pubescenta blad hålls på höga uppställda petioler. I slutet av augusti försvinner de, så skogsplanterna planteras bäst i miljön av andra växter. Blommor avslöjas i par, har en lila eller lila färg, och som blomningen ändras märket på whiskers märkbart. Blommande, jämfört med andra typer av trädgårdsperaner, är kortsiktig och varar bara tre veckor.

Skog geranium albumSkogen geranium av det vita albumet odlar trädens skuggiga hörn tack vare sin långa frodiga blomning och högsta prydnad.

Forest geranium MayflowerDen berömda skogen geranium Mayflower glädjer blommodlaren med blåaktiga färger med en ljust lila snett. Kärnan i blomman är ljusare än corolla kanterna. Blommande är mycket lång, från maj till augusti, och riklig.

Related  Beschrijvingen en foto's van populaire variëteiten van bougainvillea

Geranium pratense (Geranium pratense)

Äng pelargonDet vanliga för Europa och det mesta av den asiatiska delen av Ryssland, växten från 1500-talet finner sin tillämpning i landskapsarkitektur av trädgårdar och parker.

Ängen geranium är en lång form och når en höjd av 120 centimeter. Peduncles något högre än pubescent sju fingerade snidade löv. Plantornas prydnad upprätthålls från april, när det första lövverket uppträder, och fram till augusti när buskarna vattnar. Blommande ängen geranium varar ungefär en månad och faller på toppen av sommaren.

Ovanliga blommor av pelargonängÄngel geranium i flera år av odling i trädgårdar har blivit en verkligt ljus dekorativ kultur. Till exempel, sorten av den fleråriga trädgården geranium Flore Pleno, på bilden på bilden, med spektakulära halv-dubbla blommor av vackra blå-och-blå-toner.

Varierade blommor av en ängs pelargonFörutom sorter av ängen geranium med en jämn färg av kronblad, det finns växter med varierade corollas. Ett exempel är sorten Splish Splash med fläckiga vita och blå kronblad.

Lila Haze fleråriga trädgårdspjäserPurple Haze, den så kallade fleråriga trädgrytan, vars foto drabbas av rosa lila blommor och mörkt lila-violett snidat lövverk.

Intressanta fakta från geraniums historia – video