Glad med hans blick av BlossfeldAtt passera genom en blomsterbutiks fönster är svår att motstå frestelsen när Kalanchoe of Blossfeld blommar magnifikt bakom glaset. Från under hatten på fantastiska blomställningar med mycket olika toner och nyanser är den kompakta busken i sig praktiskt taget osynlig. Genom att inrama en voluminös bukett blir bara en rosett av lysande löv av vacker mörkgrön färg. Inte överraskande, dessa krukväxter stod för älskare av inomhus blomma i försäkran om säljare som särskild omsorg för kalanchoe blossfeldiana i hemmet inte krävs, bara stärka detta intresse.

Tender bright Blossfeld hemmaDet är svårt att föreställa sig att även fyrtio år sedan en sådan uppståndelse kring detta infödd Madagaskar var inte, som det inte fanns någon mångfald av former och färger av växter. I naturen bildar denna art Kalanchoe buske förgrenings skott sällan längd från 30 till 50 cm. A blomställningar som uppträder på de övre delarna av stjälkarna, blommor kombinerade enkla små blommor röd färgning.

Detta är vad växten upptäckte av upptäckaren R. Blossfeld, som 1932 förde en modell av Kalanchoe till Europa.

Historien om upptäckten och valet av Kalanchoe of Blossfeld

Spread kalanchoe blossfeldiana vara ett allvarligt avelsarbete som syftar inte bara till att få nya nyanser, men också skapa en mer härdig, som lämpar sig för hemma odling av sorter.

Väx unga vazochnikiI slutet av förra seklet fick holländska och danska odlare växter som är mer kompakta och starka än vilda växter. Bladen växte större och ljusare, och mycket har förändrats med avseende på blommans kvalitet. Sedan 1980 har Kalanchoe växter varit i besittning av blommodlare med spektakulära blomställningar av orange, vit, rosa, gul och röd toner.

Redan i början av XX och XXI talet var Sverige kunna identifiera en intressant mutation, där i dag fönstren, förutom den vanliga kalanchoe blossfeldiana, växter inte längre fyra och tre dussin kronblad. Efter en lång arbetsdag producerad sortgrupp som kallas Kalanchoe Calandiva och blev en sensation i florist miljön.

Rosa BlossfeldFärgen på blommor av kalanchoe denna typ är mycket varierande och innehåller inte bara de tidigare nämnda färger, men även blekt grön, orange, samt tvåfärgad och brokiga kombinationer. Om den vanliga Kalanchoe Blossfelda blommar till 6 veckor, trivs Kalandiva med ljusa blomställningar upp till 2,5 månader. I detta fall alla kulturella utbud av intressanta växter är opretentiös och reproduktion kalanchoe blossfeldiana och omsorg, med en särskild strategi och kunskap, är inte svårt.

Hur man gör Kalanchoe Blossfeldblom?

Blossfeld blomstrar gradvisOftast kommer en blommande växt med en liten rosett av löv, en frodig massa blommor och en liten mängd näringsämnen i transportkrukan in i huset. Medan Kalanchoe blommar, transplantera den inte eller matar den. Det är mycket lämpligare att välja en lämplig kruka för busken, vilket kan minska överdriven fuktförtunning och göra anläggningen acclimatiserad snabbare.

Related  Украсите пејзаж испред прозора помоћи ће декоративном јабуку Недзвиецки

När kalanchoe blossfeldiana börjar blekna, vissnade blomstjälkarna tas bort, kommer det att omdirigera strömmen till återstående knoppar buske. Uppmärksam på mindre krävande växter och onödiga särskilt försiktig kalanchoe blossfeldiana i hemmet, många nybörjare trädgårdsmästare efter de sista blommorna vissnande buske transplanteras till en permanent pott och lägga den på fönsterbrädan och väntar på en tidig blomning. Och här är de ofta besvikna.

För att återigen se de ljusa knopparna är det viktigt att känna till och ta hänsyn till kulturs livets särdrag, och även skickligt att Kalanchoe Blossfeld blommar.

Denna kultur har både uttryckt tillväxtperioder och vilotider. Det är den här tiden som kommer efter förlusten av alla blommor. Växten bör återställa styrka, ge ökad grön massa och lägga nya blomknoppar.

I naturen, Kalanchoe blomningen på hösten, när i den centrala remsan faller ljusdagen naturligt.

Unga växtAtt lägga knoppar av framtida anläggningar ska vara i ljuset av högst 10 timmar per dag, om belysningen är längre uppfattar anläggningen den som en signal för tillväxt, börjar ge nya skott och bladverk, “glömma” att blomma. Därför, efter vissnande blomställningar, kalanchoe blossfeldiana transplantation, foder och vara säker på att skära för att orsaka uppkomsten av nya sidoskott.

Och sedan övergår anläggningen till regimen på en kort dag, lägger en kruka på fönstret på morgonen och efter 10 timmar tar den bort i en mörk plats eller täcker den med en lätt tätt lock. I det här fallet, i mitten av hösten eller till vintern kommer blomman att blomma. Vilka är kraven för Kalanchoe Blossfeld att vårda, transplantera och reproducera?

Egenskaper för villkoren för Kalanchoe Blossfeld i hemmet och bryr sig om honom

Växande på fönsterbrädan i KalanchoeKalanchoe, som andra odlade i rummet, är succulenter extremt känsliga för belysning. Även med en kort dag regim, behöver växten ljus, men inte direkt solljus.

 • Om busken ligger under de brännande strålarna, bleknar färgen, bladen blir snabbt och solstrålar uppträder på dem.
 • Med brist på ljus blöder bladen, stammarna blir svagare, längtar och böjer. Och blomställningarna på en sådan Kalanchoe är mindre täta, och det finns färre knoppar.

Related  Of het nodig is om te veel te betalen voor sandalen voor beluchting van een gazon uit China

Säkerställa komfort för kalanchoe blossfeldiana ljusförhållanden kan ta hand om ytterligare artificiellt ljus krävs och i molnigt väder och vinterdagar, och när växterna på norra fönstren.

Inte mindre än belysning, är betydelsen för Kalanchoe organisationen av bevattning, tillräcklig för att stödja växtens tillväxt och utveckling.

Växten är sjukKalanchoe Blossfeld, speciellt under blomningsperioden och på sommardagen, kräver mycket fukt. Men det är viktigt att inte överdriva det, för stagnerat vatten i jorden leder ofta till att roten utvecklas på rötterna och stjälkarna, vilket leder till förstörelse eller död av busken.

Om jorden på längden på fingerfalangen är torr:

 • Kalanchoe bör vattnas med stående vatten vid rumstemperatur;
 • var noga med att ta bort överskott av vatten från pannan;
 • torka botten av potten.

Ett tecken på ett fuktunderskott för Kalanchoe of Blossfeld anses löjligt för bladblad, gulning av de nedre löv och knopparnas fall.

Vid bevattning, se till att fukt inte kvarstår på plantens gröna delar, vilket kan orsaka utveckling av svampinfektioner och mögel.

För saftiga ämnen är luftens torrhet i rummet inte en kritisk faktor. Därför ingår inte i vård av Kalanchoe Blossfeld spraya. “Vattenförfaranden” krävs endast för att rengöra bladen från damm.

Kalanchoes bästa dressing utförs med flera metoder efter blomning. För befruktning, ta en klar blandning för succulenter, som används varannan vecka till slutet av sommaren. När en växt samlar knoppar är det bättre att begränsa kväveinnehållet, för att inte orsaka en storslagen tillväxt av löv till nackdel för blomning. Ibland är det tillräckligt för att Kalanchoe Blossfeld blommar.

Ljusa blommor på vindrutanMen med brist på näringsämnen kan man inte undvika inte bara vägran att lägga knoppar utan också gulnande, fallande lövverk. Det finns vissa krav på Kalanchoe och för temperaturen i vilken anläggningen skulle vara bekväm:

 • För att förlänga blomman och för att ge bushen, kan den mest milda atmosfären tillhandahållas av dagstemperaturen på ca 18-25 ° C och på natten 15-17 ° C.
 • Under tillväxten av Kalanchoe är Blossfeld mycket tolerant för temperaturer från 15 till 30 ° C, vilket gör det möjligt att bära potplantor till trädgården eller till den upplysta verandan.

Låt inte anläggningen vara nära värmeanordningarna eller i en ström av kall luft. För denna art är temperaturen under + 4 ° C.

Blossfeld blomstrade igenMen även om luften kyls under 12 ° C eller temperaturen stiger över 30 ° C, kan utvecklingen inte sänkas. Vid låga temperaturer, tömmer anläggningen i “sömn”, inte bildar knoppar, minskar fukt konsumtion, så i detta fall glasyr minska eller upphöra helt och hållet. Under det andra levnadsåret buske kalanchoe blossfeldiana betydligt växa och kräver beskärning att upprätthålla en kompakt ren form av anläggningen och få det högsta antalet blomställningar.

Related  Heb je een driekleurig violet op de plot?

Stiklingar erhållna från beskärningsskott kan användas för att sprida Kalanchoe of Blossfeld. Det här är det enklaste sättet att få nya, frodiga blommande växter på vindrutan.

Reproduktion, transplantation och vård av Blossfeld Kalanchoe

Urval av sticklingar för reproduktionKlippor av Kalanchoe i den varma säsongen rotar på tre veckor, och på vintern behöver växten högst 4-6 veckor.

För att utveckla en fullvärdig växt från toppen av den unga skottet är en 6-8 cm stjälk med två par blad tillräckliga.

Lämna bara de övre bladen, de nedre löven avlägsnas, och stjälken lämnas i luften i 12 timmar för att torka. Röda Kalanchoe of Blossfeld genom att nedsänka skaftet med 3 cm:

 • i vattnet med tillsatsen av roten;
 • blandning av humus, torv och perlit;
 • våt ren sand.

Stalken antogs och gick till tillväxtI alla fall med diffust ljus bildas rötter snabbt, och snart kan en ung växt planteras i en keramisk kruka på permanent plats. Bladen, vid kanten av vilken, när de utsätts för fuktig jord, bildas dotteruttag, kan också användas för att föröka Kalanchoe of Blossfeld:

 • Friska löv, som sticklingar, torkas, sprids sedan på ett vått substrat eller sand.
 • Behållaren är täckt med ett glas eller en film och är groddar i ljuset och håller fast fuktnivån i jorden.
 • Bildade småplantor bör ge rötter. Sedan separeras de från plåtplåten och planteras i marken.

Barnet gav rötterna och är redo att planteraNär man multiplicerar Kalanchoe-sortblomfältet är det viktigt att anse att hybrider inte ärverger de tidigare generationsegenskaperna. Därför blommar buskarna på detta sätt ibland och ser annorlunda ut.

För plantering och omplantering unga plantor redan tsvetshih buskar använder jord för blommande krukväxter, eller en blandning av lika mängder av grov sand, sod mark, ruttnade humus och renat icke-sura torv.

Det är viktigt att jorden är lös och väl släppt i fukt. Längst ned i potten, bättre keramik, gör dränering från expanderad lera aggregat. Transplantation kalanchoe blossfeldiana krävs i fall där rötterna av en helt flätad jord com och de har saknar makt. Ta inte för breda volymkapacitet för landning, eftersom anläggningen kommer att växa på bekostnad av blomning.

Video om Kalanchoe Blossfelde