påskeliljer blomstre ikkeBlomstrodusenter møter ofte et problem når de vokser påskeliljer. Det ser ut til at omsorg og vanning er bra, men planten av en eller annen grunn produserer ikke farge. Så hvorfor ikke påskeliljen blomstrer og hva kan gjøres for å gjøre planten misfarget?

De viktigste grunnene til at du ikke blomter påskeliljer

påskelilje blomsterFor å oppnå vellykkede blomstrende påskeliljer i sine blomsterbed, må du gjennomføre en grundig analyse og finne ut årsaken til den merkelige oppførelsen av blomster.

Feil vanning

vanning blomsterDen grunnleggende faktoren, hvorfor ikke blomster påskeliljer, og kaster ett blader, kan virke som utilstrekkelig vanning. Påskelilernes røtter går 30 cm dypt, og den tørre jorden nær roten er skadelig for blomsten. Planten har rett og slett ikke noe sted for å få alle stoffene som er nødvendige for vekst og blomstring, begynner røttene gradvis å dø. Første narcissus slutter å produsere blomsterstand, og snart går all stauder om.

Ikke stopp med å vanne påskeliljer etter blomstring. Fuktighet brenner pæren, som vil hjelpe planten i neste sesong for å frigjøre en rikelig farge.

Og også grunnen til at påskeliljen ikke blomstrer, det kan være et overskudd av fuktighet. Ved overdreven vanning er plantens røtter helt i vannet og begynner å rote. Blomsten begynner å smerte, og det kan selvfølgelig ikke være noen spørsmål om blomstring.

Stram landing

korrekt landing av påskeliljerEn annen grunn til at påskeliljen ikke blomstrer er en tett planting av blomsterstandene. Faktum er at narcissus er en flerårig plante og har et rotsystem av forgrenet type. Og svært nærliggende planter i noen år er i stand til å bøye tilstøtende pære i tilstrekkelig grad. Som et resultat begynner blomsten å miste oksygen, fuktighet og nødvendige næringsstoffer. Kanskje, for dannelsen av blader, vil han ha ressurser, men for blomstring er kanskje ikke styrke nok.

Related  Hvordan bruke saftig rot av ingefær til mat og til behandling

Erfarne produsenter anbefaler å transplantere planten minst en gang hvert tredje år. Og noen gartnere å oppnå voldelig blomstring praksis transplantasjon av narcissuses hvert år.

Blomsten transplanteres når bladene svelges og legges helt ned. Det skjer om begynnelsen eller midten av august.

Uegnet jord

narcissum trenger svakt sur jordEn annen grunn til at påskeliljen ikke blomstrer i hagen er for sur jord. For dyrking av narcissi er den svakeste syrejorden, som varierer innen 5-7 pH-enheter, den mest optimale.

Hvis mangel på blomstring ligger nettopp i dette, kan du rette opp situasjonen ved å legge følgende elementer til substratet:

  • kritt;
  • mel kalkholdig;
  • dolomittmel.

Slike tilsetningsstoffer anbefales å bli introdusert i bakken noen måneder før plantingen plantes direkte.

Utilstrekkelig mat

svak blomst av påskeliljerMange blomsteravlere kan ikke få blomster av påskeliljer, til og med gi dem tilstrekkelig vanning og årlig transplantasjon. Så hvorfor ikke påskelilene blomstre med riktig omhu og hva skal de gjøre for å gjøre planten produsere en voldelig farge?

påskeliljer blomstre med riktig omhuFor at påskeliljen skal blomstre rikelig, er det verdt å huske noen regler:

  1. Det er nødvendig å gjennomføre årlig topp dressing av jorda med nitrogenholdige stoffer. Men det må sies at et overskudd av nitrogen i jorda kan føre til mangel på blomstring. For å ikke overfeed jorden, befrukt substratet med blandinger som inneholder i sin sammensetning visse mikronæringsstoffer i like store mengder.
  2. Planten skal plantes under åpen sol. Kultur, som vokser i skyggen, kan ikke gi knopper. Og det er også bedre å plante påskeliljer separat fra høye planter, for ikke å skape skygger.

Skader på pæren

skadet narcissus pærePåskeliljer kan ikke løsne knopper på grunn av en skadet eller skadet pære.

Related  Foto og beskrivelse av populære anthurium varianter

Blomlampen kan skade:

  • lave temperaturer;
  • skadedyr;
  • uegnet substrat;
  • sykdom.

Derfor er det ekstremt viktig å behandle anlegget i tide, for å kvitte seg med skadedyr, for å fjerne skadede pærer. Og også for å unngå frysing av pæren, anbefales det å isolere jorda hvor det flerårige vokser til vinteren: torv, tørre blader, flis, sagflis.

For å gjøre narcissuspollen mer motstandsdyktig overfor ulike sykdommer, bør det like før plantingen bli gjennomvåt i en løsning av kaliumpermanganat.

Ubegrenset kutt av blader

blomstrende påskeliljer i en krukkeOg du må også vite at årsaken til mangel på blomstring i stauder kan være tidlig kutting av blader. Å kutte bladene av narcissus er nødvendig når blomstene har helt visnet, slik at de ikke bryter med den naturlige prosessen med fotosyntese.

Som du ser, er det mange grunner til at påskeliljer ikke blomstrer. Og for å identifisere noen av dem uten problemer, kan en ny blomsterhandler også.

Hvordan gjenopprette skjønnheten av blomstrende påskeliljer – video