Vackra och användbara nasturtiumblommorEn exceptionellt vacker capuchinblomma är också en läkemedelsväxt. Hela den överliggande delen är användbar. En speciell mättnad av användbara substanser medicinalväxter har under blomman. Vi förstår de terapeutiska egenskaperna hos nasturtium och kontraindikationer till dess användning.

Användningen av nasturtium i folkmedicin

I folkmedicin används alla delar av växtenVäxtens helande effekt är relaterad till dess kemiska sammansättning. Det noteras att i omogna frukter av nasturtium är närvarande:

 • växt antibiotika;
 • eteriska oljor;
 • organiska syror.

Blommor innehåller färgämnen och karotenoider, vitamin A, som i morötter. Blad och stjälkar av nasturtium innehåller ett brett utbud av bioaktiva ämnen, mikroelement och sällsynta bioaktivatorer – isokvetsitrin och glukansturcin. Närvaron av speciella ämnen gör infusioner och buljonger helande och förebyggande för kroppen.

Avkok av nasturtiumblommorAlla dessa komponenter tillåter oss att prata om de fördelaktiga egenskaperna hos nasturtium, som har följande åtgärder:

 • baktericid;
 • vasodilator;
 • antiinflammatoriska;
 • hostdämpande;
 • antifungal.

Först och främst innehåller alla delar av växten en stor mängd askorbinsyra, vitamin C. Därför används alla sjukdomar i samband med kall eller vitaminbrist vid komplex behandling med infusioner och växtbaserade extrakt. Patienter rekommenderas att skölja halsen med utspädd tinktur, juice eller buljong. Därför kommer användningen av vitaminte med nasturtium att ha en positiv effekt på skörbjuren.

Fördelarna med att använda en nasturtiumbuljong för förkylningar och hostor kan bedömas av förekomsten av antibiotika som hjälper till att återställa slemhinnan i andningssystemet med en djup kvävande hosta.

Det kan vara mycket användbart att få te med nasturtium för äldre:

 • förbättrar hjärtmuskulaturens funktion
 • saktar för tidigt åldrande
 • förbättrar menopausen.

Sallad med nasturtiumSvavelföreningarna som ingår i växtråmaterialet underlättar sklerosstillståndet. Tropeolin, närvarande i växten, ökar sammandragningen av hjärtmuskeln. Kalium är ett viktigt element för hjärtaktivitet. Essentiell olja saktar åldringsprocessen. I de äldre människans kost ingår salter och kryddor med tillsats av nasturtium som profylax mot senil demens. Minskar heta blinkar under klimakteriet, eftersom hormonhalten återkommer till normal.

I folkmedicin används nasturtium för irritabilitet och depression. Med inflammation i det urogenitala systemet underlättar mottagningen av buljongen patientens tillstånd. Använd det för problem med håravfall. Tillsammans med nässlorna som gnider i tinkturens hårbotten för en vecka, leder det till en förbättring.

Medicinsk beredning innehållande nasturtiumNasturtium i medicin har redan antagits. Den medicinska industrin producerar droger, vars aktiva ingredienser är också extrakt från nasturtium. De används som läkemedel för många sjukdomar. Men det bör särskilt noteras att effekten på allvarliga sjukdomar bekräftas:

 • svullnad;
 • koronar insufficiens;
 • ateroskleros.

Related  We leren ons vermenigvuldigen en zorgen voor verzachtende Pelargonium

Effekten av medicinska växter studeras av forskare runt om i världen. Kanske inom en snar framtid väntar vi på nya upptäckter.

Te av nasturtiumSom med alla läkemedelstillverkningar har nasturtium kontraindikationer. Du kan inte börja ta drogen utan att rådgöra med läkare. Förutom individuell intolerans mot nasturtium av individer kan det också vara okontrollerad användning av te eller avkok i stora mängder. Detta kommer att orsaka matsmältningsbesvär och kräkningar. Det är förbjudet att använda te eller doseringsformer om det finns gastrit och magssår. Applicera tinkturer och gnugga på huden, du måste skydda ögonen, eftersom alla preparat från nasturtium har en brännande effekt. De terapeutiska egenskaperna och kontraindikationerna av nasturtium, liksom andra växtbaserade preparat, har en suddig gräns. Därför måste du starta behandlingen med försiktighet.

Korrekt skörd av råvaror

Förberedelse av nasturtiumblommorSkörden av växter genomförs under hela blomningen. Blommorna samlas in när de inte börjar blekna. Samling bör ske på morgonen, när växten har torkat upp från morgondugggen. Samtidigt torkas blommorna i ett mörkt, välventilerat rum. Det är idealiskt att torka blommorna i torrt soligt väder på vinden. Om torkning sker i rummet, måste du installera en fläkt för hastigheten på processen. Därefter förpackas råvarorna i papperspåsar eller lådor.

Konserverade nasturtiumfrönGrön frukt skördas efter blomning på ungefär en vecka. De smakar som en kapris. De kan konserveras, frysta eller torkas i skuggan. De torkade frukterna ska frigöras från skalet och förvaras i papperspåsar. Hållbarhetstiden för vegetabiliska råvaror överstiger inte 18 månader.

Video om de fördelaktiga egenskaperna hos nasturtium