Sepasang itik kasturiFarmstead luar bandar sentiasa dipenuhi pelbagai ternakan. Pembiakan itik kucing berfaedah untuk banyak sebab. Burung-burung yang tenang di musim panas, separuh makanan ditambang oleh ragut bebas. Keadaan penyelenggaraan adalah kolam kecil dan rumput hijau pada musim panas, musim sejuk yang hangat di musim sejuk. Berat penyembelihan dicapai sebelum molt pertama, 13 minggu.

Asal dan ciri kandungan batu

Keluarga itik gembiraItik kayu, dan itulah bagaimana mereka dipanggil oleh Aztec kuno, mereka dijinakkan. Burung itu telah menerima nama lain dari orang:

  • kasturi, untuk bau tertentu dari pertumbuhan di sekeliling mata;
  • bisu, kerana ketidakupayaannya untuk berteriak dengan kuat;
  • Indotka – itik dari kaum India.

Itik Muscovy berbeza dengan ketenangan. Dia mempunyai dada luas dan kaki pendek. Sayap burung sangat berkuasa dengan bulu yang cantik. Mereka boleh putih dan coklat, ada juga warna biru dan dua warna, beraneka warna.

Merit itik disebut sebagai:

  • tidak bersahaja dalam pemilihan makanan;
  • mereka tidak mengatur bising dengan penduduk lain ladang ladang;
  • boleh lakukan tanpa air;
  • jarang sakit.

Keperluan yang mesti dipatuhi dalam keadaan penyelenggaraan itik harus dikaitkan – jangan biarkan kelembapan di dalam bilik, dan ruang – satu meter persegi untuk 3 individu. Tetapi walaupun di musim sejuk pada burung salji perlu mengambil mandi matahari setiap hari selama setengah jam. Pada saat meletakkan telur pada bulan April, perlu dibuat, dengan memancarkan, tempoh cahaya 16 jam sehari. Ia tidak lagi mungkin, kanibalisme terbangun sehubungan dengan itik yang menetas.Itik musky untuk berjalan-jalan di musim sejuk

Itik musky domestik dihargai kerana sifatnya yang tenang dan tidak menonjol dalam makanan. Dalam masa yang singkat anak itik berkembang, dan dari tiga bulan dapat memberikan keluarga dengan daging pemakanan yang lembut. Drake dewasa seberat 6, bebek – kira-kira 3 kg. Mereka tidak berlemak, mereka mempunyai daging merah.

Ciri Indotok adalah keupayaan untuk menelan semua yang berkilauan. Mereka boleh mengumpul serpihan kaca tajam, skru bertaburan, dan kemudian mengalami halangan. Di mana terdapat Indot, mesti ada kebersihan.

Telur dalam indotok besar, sehingga 85 g berat badan. Mereka tergesa-gesa dalam dua segi, pada musim bunga dan pada musim gugur. Semasa mengetuk itik itik. Secara keseluruhannya selama setahun, ada kemungkinan untuk menerima 70-100 telur. Untuk telur disenyawakan, 4-5 betina memerlukan satu drake. Bebek itik dibiakkan dari batu permata, dan, telur-telur sebelumnya diambil untuk inkubasi, semakin besar peratusan pengeluaran. Pengeraman berlangsung selama 32-35 hari di bawah ayam. Di dalam inkubator, perlu melihat beberapa helah untuk mendapatkan serpihan lebih sedikit, tetapi ia memaparkan lebih banyak lelaki, yang baik untuk membiak itik untuk daging.

Bilik untuk penyelenggaraan itik kasturiAdalah penting untuk mengetahui, pada musim panas itik musk akan menyusun kandungan dalam kanopi cahaya dengan balak untuk bermalam. Pada musim sejuk, anda perlu mempunyai bilik dengan sampah kering dan sarang kering. Suhu kandungan tidak boleh lebih rendah daripada 15, untuk itik di atas 20 C. Dalam cuaca panas, burung harus memotong rumput, segala yang merayap di dalamnya dan ekstrak ekor, larva, dan krustasea dalam takungan air berhampiran. Disebabkan ini, itik kasturi di rumah makan hingga 50% kurang makanan.

Syarat mendapatkan sampah di rumah

Untuk mendapatkan itik mengambil telur yang disenyawakan pada hari-hari pertama batu itu. Ia adalah perlu untuk memilih telur yang penuh dengan sifat luaran. Mereka harus bersih, bentuk ciri dan kira-kira satu berat badan. Bahan diinkubasi selama 2 minggu, disimpan pada suhu 11 Dari sebelah anda. Dalam kes ini, dari telur sebelumnya, itik menetas lebih cepat.

Pembiakan itik dengan itik

Meletakkan telur itik kasturiDengan pembiakan semulajadi, lebih baik memisahkan motherwort. Drake dan itik 3-4 dibawa masuk ke bilik yang berasingan. Diperlukan untuk membuat tempat yang terpencil dan meninggalkan daun kering atau habuk papan.

Telur yang dibongkar tidak boleh disentuh. Burung itu sendiri tahu apa yang perlu dilakukan.

Itik itik adalah ayam yang baik, mereka duduk di sarang apabila lebih dari 10 telur mengumpul di dalamnya. Tempoh perkembangan embrio adalah 32-35 hari. Pada masa ini, ibu itik bertukar menjadi telur, memercikkannya dengan air, membawa paruh dari palung, menghilangkan cangkang berlapis tebal, sehingga udara memasuki ruangan. Di bawah keadaan sedemikian, hasil dari batu itu adalah kira-kira 90%.

Itik menetas keluar itikAnak itik yang pertama dikeluarkan, apabila membiak dengan itik musk, tanpa bantuan seseorang, boleh membeku atau mati akibat kelaparan. Squatter terus duduk, tidak memberi perhatian kepada anak-anak. Mereka perlu disimpan dalam kotak panas dengan lampu pijar pemanasan, membenarkan kering dan mengajar. Itik hanya boleh merebut makanan semasa bergerak. Oleh itu, serbuk telur, rebus, dituangkan di punggung anak ayam. Bebek itik bergerak, makanan berguling, dan anak-anak menangkapnya pada musim gugur. Jadi mereka belajar makan pada hari pertama.

Itik musky dengan itikSelepas 35 hari pengeraman, telur dengan embrio yang belum dimajukan akan dikeluarkan, dan itik akan mengambil brood. Untuk ini, anak ayam yang kering dan panas pada petang lagi dilekatkan pada itik. Pada waktu pagi dia membawa anak itik ke ladang ladang, dan dalam seminggu mereka sudah mandi. Sebelum ini, ibu-itik dengan hati-hati melincirkan mereka dengan bulu dengan lemak, supaya anak ayam tidak basah dan lemas.

Itik dalam inkubator

Dalam pra-panas ke 38 darjah inkubator dalam kedudukan mendatar, telur terbesar diletakkan, dalam 5 jam – sederhana, dan selepas yang lain – kecil. Dua kali sehari, bahan tertanam ditaburi dengan larutan panas sedikit merah jambu permanganat kalium untuk penyejukan dan mempercepatkan metabolisme. Telur basah disapu dengan tuala, mengeluarkan lapisan atas kulit tebal dan bukannya mantel. Untuk penyejukan, anda boleh membuka tudung selama 30 minit, kononnya ayam itu dimakan.

Deducing itik rumput dalam inkubatorTelur diserahkan secara automatik atau secara manual. Dalam kes ini, untuk mengukur suhu perkembangan, klac mesti diganti di tempat-tempat, mengalihkan telur ekstrem ke pusat. Suhu dalam ruang secara perlahan diturunkan, rampasan dibuat ke tahap yang tertentu, mengikut jadual. Inkubasi ayam musang berlangsung selama 32-35 hari.

Itik pertama itik kasturi menetas di inkubatorSelepas itu, brood diletakkan di dalam brooder dan diatur untuk dandanan. Terutama bertanggungjawab untuk 10 hari pertama. Itik diajar untuk memberi makan secara beransur-ansur. Jangan takut tenggelam cecair, ini adalah keanehan dari anak ayam Indotec.

Apabila membiak itik kambing di rumah, anda tidak boleh mengetuk itik ke air. Mereka akan basah dan lemas.

Untuk penanaman wanita dari lima bulan, perlu, walaupun sifatnya, untuk memperluas masa cahaya hari, secara beransur-ansur menyiapkan mereka untuk oviposition. Menjelang musim bunga, panjang hari hendaklah 16 jam. Kemudian produktiviti betina dan persenyawaan penuh mereka akan memungkinkan untuk mendapatkan anak-anak itik kucing yang kuat apabila membiak di rumah.

Apabila memberi makan haiwan muda untuk daging, perlu mewujudkan keadaan untuk pertumbuhan pesat. Ia memberi manfaat ekonomi untuk memberi makan selama 13 minggu, atau sebelum bermulanya molting. Apabila seekor burung kehilangan bulu, berat badan berhenti. 60% daripada ternakan dijaga drak, mereka akan mendapat 3 kg berat pada minggu ke-13. Jumlah baki wanita boleh dipindahkan ke penyelenggaraan musim sejuk, dan memasak untuk brood musim bunga.

Keemasan pembiakan itik musk – video