billekvern og larveBillekvern er et insekt som utgjør en alvorlig trussel mot tre. Det treffer møbler, gulvene til en vegg laget av tre og til og med papir, bøker, papp. Skalaen av skade som denne boblen kan forårsake avhenger av arten av insektet.

Egenskaper og varianter

skade fra en grinderbilleInsekter tilhører rekkefølgen av coleoptera. Avhengig av art, kan størrelsen variere fra 0,2 til 1 cm, mest populære eksemplarer som er 0,5 cm. Biller kverner pektinat antenner, som består av flere segmenter. Den største skaden er forårsaket av larver, og ikke av voksne.

Den første har svært utviklede ben med klør, som gjør at insektet kan feste seg fast og spise tre. Deretter observeres små hull, vridningskanaler og gul tritium på overflaten av det berørte området.

Et særegent trekk ved grinderen er at det produserer en lyd som ligner arbeidet med et urverk. Dette skjer i perioden med insektreproduksjon.

Nedenfor kan du se bildet av grinderboreren, så vel som deres vanligste varianter:

  1. Møbler. Farlig for alle typer tre. I flere år er det i stand til å skade tregulv, vegger, vinduer. Parasitiserer på et tørt, dødt tre.Møbler Bille Mølle
  2. Brownie. Den fôrer hovedsakelig med et fuktet tre (for eksempel i et bad), så det er sjelden funnet i en leilighetskompleks.hus billekvern
  3. Brød. Det spiser på tørre, faste matvarer: korn, frokostblandinger, pasta, etc., så det er ofte funnet på steder for dagligvareoppbevaring.bug beetle grinder

Slipemaskinens borer er lett forvirret med barkbille. Sistnevnte har en særegen egenskap – den fôrer utelukkende på barken av et voksende tre og parasitterer ikke i en leilighetskompleks.

Hvordan trekke du ut?

behandling mot grusens bugDu kan fjerne parasitten på flere måter:

  • ved hjelp av folkemessige rettsmidler;
  • ved hjelp av kjemiske preparater.

Bruk folkoppskrifter til å bekjempe insekter bedre i begynnelsen av deres parasitisme med en liten forurensning av treflaten.

De mest effektive folkemetoder er:

  1. Behandling av det infiserte området med en blanding av terpentin og petroleum (3: 1).
  2. Behandling med en blanding av naftalen, svart karbol og harpiks (1: 1: 1).

Related  Kvartsvarmer: skadelig eller ikke?

Hvordan bli kvitt en beetle bug i huset ved hjelp av kjemikalier? Dersom feilen forårsaket alvorlige skader på tre, er det en stor konsentrasjon av insekter fra slipeverket er bedre å bruke spesifikke insekticider, for eksempel: Antizhuk, Belinka Belocid, Drevotoks, Neomid StopZhuk, Bochemit Forte, WoodMaster ANTIZHUK og andre.

Du kan betro dette arbeidet til fagfolk som vil ødelegge skadedyr på kort tid ved hjelp av desinfeksjon med kald eller varm tåke, gassbehandling med fosfin.

Enn å ødelegge en bille av en treorm – video