Chainsaw Champion seorang pemastautin musim panas yang boleh dipercayaiJuara syarikat menghasilkan peralatan untuk pelbagai tujuan, seperti gergaji rantai, mesin penyingkiran salji, mesin pemotong rumput dan sebagainya, serta bahan habis pakai untuk mereka. Kebanyakan produk adalah alat rumah tangga, termasuk Chainsaw Champion. Reka bentuk dan semua unsur setiap peranti terperinci agar dapat berfungsi dengannya adalah yang paling selesa dan selamat.

Chainsaw brand Champion 137

Chainsaw brand Champion 137Rantaian melihat versi ini hebat untuk bekerja di rumah negara atau taman. Chainsaw Champion 137 dilengkapi dengan enjin dua lejang, iaitu kuasa 1.55 kW. Kelajuan putaran adalah 12,500 rpm. Kapasiti ini lebih daripada cukup untuk menggergaji bahan binaan, kepingan knot dan penjagaan lindung nilai. Silinder enjin disalut dengan krom, yang meningkatkan ketahanannya. Sistem penyejukan udara dengan cepat dan berkesan menyejukkan enjin, mencegah terlalu panas.

Adalah disyorkan untuk menggunakan bahan api dengan nombor oktana lebih besar daripada 92 untuk operasi alat yang berpanjangan.

Untuk pemanduan pantas walaupun selepas terhenti lama, chainsaw Juara 137 dilengkapi dengan pam bahan api khas dan fungsi permulaan yang mudah. Pelinciran rantai gergaji secara automatik, yang tidak hanya memanjangkan umur dan tayar servisnya dengan ketara, tetapi juga menjimatkan minyak. Untuk bekerja dengan rantaian rantai adalah selamat, perisai khas terletak di belakang pemegangnya. Sekiranya gangguan yang tidak dijangka dari tangan mereka, pergerakan rantai akan segera dihentikan oleh brek inersia. Dalam versi chainsaw Juara 137-16, rantai gergaji panjang 40 cm dipasang.

Chainsaw Champion 137-16Untuk kerja yang selesa, berat gergaji itu sama rata di seluruh badan, dan untuk mengurangkan daya getaran, alat ini dilengkapi dengan sistem getaran. Akibatnya, gergaji boleh digunakan untuk masa yang lama tanpa merosakkan kesihatan tangan. Mengendalikan ergonomik membolehkan anda mengawal sepenuhnya proses kerja dan dengan yakin memegang gergaji rantai.

Related  Petrol 128R dari Husqvarna layak perhatian anda

Ciri-ciri utama chainsaw Champion versi 137:

 • kuasa – 1,55 kW;
 • jumlah kerja – 37.2 cm3;
 • kapasiti tangki bahan api – 310 ml;
 • kapasiti tangki minyak – 210 ml;
 • dimensi – 38х24х28 cm;
 • berat – 4,5 kg.

Dalam set lengkap dengan alat itu terdapat tayar, penutup pelindung, rantaian gergaji, satu set kunci, arahan operasi dan satu kanister untuk pencampuran bahan bakar.

Model 240

Juara Chainsaw 240Versi rantai rantai ini dilengkapi dengan enjin dua lejang sama seperti model sebelumnya, tetapi dengan kuasa yang lebih tinggi sebanyak 1.7 kW. Kelajuan berputar dengan tayar dipasang dan rantai, tetapi tanpa beban, adalah 11000 rpm. Jumlah kerja adalah 39.6 cm3. Chainsaw Champion 240 direka untuk kerja-kerja taman dan ladang, juga boleh digunakan untuk memotong bahan binaan.

Ia tidak disyorkan untuk menggunakan gergaji rantaian versi ini dan versi sebelumnya untuk penebangan pokok profesional.

Untuk memastikan enjin tidak terlalu panas, sistem penyejukan udara yang cekap terbina dalam. Kualiti prestasi dan kebolehpercayaan enjin membolehkan anda membandingkannya dengan model profesional yang lain. Untuk permulaan yang cepat, gergaji menyediakan sistem permulaan yang ringan. Rantaian gergaji diletakkan secara automatik. Tangki bahan api mempunyai isipadu yang lebih besar daripada versi 137, dan 410 ml. Kadar aliran maksimum ialah 680 g / kWh. Reservoir minyak menampung 240 ml.

Spesifikasi rantaian petrol melihat Juara 240:

 • kuasa – 1,7 kW;
 • jumlah kerja – 39.6 cm3;
 • saiz – 41,2х26,5х27,5 sm;
 • berat – 4,3 kg;
 • tahap kuasa bunyi ialah 113.08 dB.

Untuk melindungi tangan dalam model Champion model 240 di depan pemegang dilengkapi perisai pelindung. Terdapat fungsi mengunci pencetus pendikit dan pemanasan karburetor. Untuk operasi yang selamat, brek rantai dibina di dalam gergaji, yang berfungsi apabila tangan memasuki perisai pelindung. Untuk dapat menggunakan alat ini untuk masa yang lama, sistem redaman getaran disediakan. Berat semua bahagian gergaji diedarkan secara saksama ke seluruh badan, dan pegangan diposisikan dalam kedudukan sedemikian sehingga mungkin untuk mengawal sepenuhnya proses penggerudian.

Juara Chainsaw Manned 240Lengkap dengan gergaji terdapat tayar, rantai, penutup, set kunci, arahan dan kanji untuk bahan api campuran.

Related  Bagaimana memilih pam edaran dalam sistem pemanas rumah negara

Juara 55 versi

Chainsaw Champion 55Chainsaw Champion 55 – alat yang berkuasa dengan pencucuhan elektronik, yang boleh digunakan oleh kedua-dua pemula dan profesional. Sawinya mempunyai dimensi yang kecil, tetapi pada masa yang sama kuasa yang sangat baik ialah 2.4 kW. Kelajuan rantai gergaji adalah 12,500 rpm. Reka bentuk ergonomik dan berat ringan membolehkan anda bekerja dengan gergaji untuk masa yang lama. Sistem redaman getaran dengan ketara mengurangkan beban di tangan. Penutup pelindung di belakang pemegang dan brek rantai inersia membuat kerja dengan gergaji gergaji sepenuhnya selamat.

Rantaian itu melihat Champion 55 direka untuk menggergaji bahan binaan, hirisan knot dan cawangan, serta memotong pokok-pokok kecil.

Ciri-ciri teknikal instrumen:

 • kuasa – 2,4 kW;
 • jumlah kerja – 54.5 cm3;
 • saiz – 41,2х26х27,5 sm;
 • berat tanpa rantai dipasang dengan tayar – 4.95 kg.

Dalam set lengkap dengan alat ini terdapat kunci, pengurusan, kapasiti untuk pencampuran bahan bakar, rantai dan ban, dan juga kes penyimpanannya.

Jadual perbandingan ciri-ciri utama chainsaw Champion versi 137, 240 dan 55:

137 240 55
Kuasa, kW 1.55 1.7 2.4
Jumlah kerja, cm3 37.2 39.6 54.5
Kapasiti takungan minyak, ml 210 240 260
Kapasiti tangki bahan api, ml 310 410 520
Kelajuan putaran, rpm 12500 11000 12500
Panjang tayar untuk rantai, cm 40 40 45
Berat, kg 4,5 4.3 4.95

Bahan bakar chainsaw yang mengecewakanSebelum memilih saw yang sesuai, perlu mengambil kira berapa kerap ia akan digunakan dan diameternya yang dirancang untuk melihat kayu. Oleh kerana, pertama sekali, keupayaan instrumen bergantung kepada pencapaiannya. Pada harga gergaji rantai Champion mempengaruhi konfigurasi dan parameter enjin mereka.

Rantai juara melihat gambaran keseluruhan