jus buah delima melalui juicerPemerah jus khas untuk delima akan memberikan keluarga dengan jumlah yang mencukupi berguna dan diperkaya. Walaupun buah-buahan ini mengandungi banyak jus, ia tidak begitu mudah untuk mendapatkannya. Masalahnya terletak pada bilangan tulang yang tak terhitung. Bergantung kepada varieti dan saiz dalam satu buah, terdapat dari 370 hingga 620 bijirin. Hampir setakat hari setahun. Oleh itu, tiada perkakas rumah khas yang diperlukan di sini.

Varieti

pemerah jentera mekanikal dan elektrikHarga soalan adalah kriteria pertama ketika memilih juicer. Selari dengan itu, adalah penting untuk menentukan dengan segera berapa banyak jus rancangan keluarga untuk dikonsumsi, dan juga berapa kerap. Daripada jawapan kepada soalan-soalan ini, anda perlu membina, memilih model tertentu. Pengilang menawarkan koleksi peranti yang pelbagai. Kesemua mereka boleh dibahagikan kepada tiga kelas besar:

 • manual;
 • mekanikal;
 • elektrik.

Setelah mempertimbangkan masing-masing secara berasingan, seseorang dapat memahami kelebihan dan kekurangan masing-masing. Juga, ciri-ciri model tunggal akan menunjukkan bagaimana untuk mendapatkan jumlah maksimum jus dari garnet di rumah. Dalam kes ini, anda boleh mencuba pelbagai buah atau tulang.

Pemisahan beri mengandungi zat pahit dan tuang – tanin. Untuk mengekalkan rasa asli delima, lebih baik menggunakan juicers tangan. Lagipun, mereka tidak menggosok urat ini.

perlu mengeluarkan septum janin

Manual

juicer mudah dipegangUntuk kegunaan seharian, lebih baik memilih model yang kompak dan mudah digunakan. Semakin mudah peranti, lebih mudah untuk mencuci dan mengeringkannya. Akibatnya, segelas wangian aromatik akan sentiasa menjadi tambahan sempurna untuk sarapan pagi. Pada masa yang sama, tidak akan ada keinginan untuk memerah jus dengan cara ini. Lagipun, anda tidak perlu membersihkan buahnya, dan prosedur itu sendiri hanya akan mengambil masa beberapa minit. Ia cukup untuk melakukan proses berikut:

 • untuk memotong buah dengan separuh;
 • letakkan separuh pada bahagian yang meruncing dari juicer yang dikendalikan tangan untuk buah delima;
 • sebanyak mungkin untuk menghancurkan buah beri, sambil menatalinya.

Related  Bagaimana memilih pam edaran dalam sistem pemanas rumah negara

pemerah genggam model untuk delimaHasil tindakan ini bergantung pada kekuatan tangan laki-laki atau perempuan. Ia juga penting untuk mengambil kira bahawa pengambilan produk akan menjadi baik, dan keluaran jus tidak akan berubah sangat.

Sapu jus pada model tangan yang jauh dari dinding dan objek kain. Semasa prosedur, mungkin terdapat banyak percikan.

Mekanikal

memerah jus dengan juicer mekanikalSangat sering perempuan simpanan mahu menyimpan dengan vitamin sedemikian berguna. Oleh itu, untuk mendapatkan jumlah jus yang mencukupi, mereka memerlukan akhbar khas untuk garnet dan sitrus. Dalam peranti ini, dua jenis mekanisme digunakan:

 1. Leverage. Apabila tuil ditekan, muncung berbentuk kerucut bertindak pada buah yang dibersihkan, yang dipasang di dasar bawah, dan memerah jus keluar daripadanya. Sebagai penapis terdapat plat grating yang memisahkan pulpa. Jus tulen mengalir ke dalam tangki, ditetapkan di bahagian bawah. Untuk mendapatkan segelas frash pada output, hanya 1-2 gerakan yang cukup.juicers tuil mekanikal
 2. Screw conveyor. Model ini menyerupai pengisar daging Soviet biasa. Badan aparatus adalah auger lingkaran, yang terdiri daripada bilah tajam. Putaran sisi menggerakkan pangkalan skru, yang menolak pulpa ke pembukaan kek. Jus segar diperas melalui asas kekisi dan mengalir ke dalam bekas khas. Teknik ini dapat memecah tulang walaupun, dengan itu memberikan frustasi aftertaste halus. Sesetengah jenis wain dibuat khusus dengan benih ini.pemetik jentera mekanikal skru

Apabila memilih struktur tuil, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti mekanisme pemasangan peranti. Kebolehpercayaan sambungan bahagian-bahagian bergantung kepada hayat perkhidmatan peranti.

Oleh kerana terdapat asid dalam bijirin delima, teknik itu mestilah keluli tahan karat. Selain itu, tuil, serta model rak dan pinion menjadikannya agak tinggi. Oleh itu, apabila membeli ia adalah bernilai memeriksa kestabilan peranti. model juicers yang berbezaLapisan getah khas di bawah kaki atau penyedut di bahagian bawah akan membantu dengan selamat menetapkan pemerah jentera mekanikal untuk delima di atas meja. Sebagai alternatif, ini boleh menjadi kait mudah dengan sistem penjepit yang mudah.

Related  Mari kita membuat pemotong rumput yang boleh dipercayai dengan tangan kita sendiri

Elektrik

juicer elektrik untuk delimaPrestasi tinggi dan operasinya dimiliki oleh model elektrik (automatik). Tidak seperti peranti manual dan mekanikal, ia adalah enjin, bukan kuasa manusia, yang memacu akhbar. Terima kasih kepada ini untuk masa yang singkat, anda boleh memproses jumlah maksimum buah dan tanpa banyak usaha. Kelajuan peranti bergantung kepada kuasa enjin. Lebih banyak watt di bawah “hood” teknik ini, lebih awal pemilik akan menikmati jus.

model juicer elektrikSeperti dalam model konvensional, juicers elektrik mempunyai muncung berbentuk kon. Sebelum memerah jus dari delima, buah-buahan disyorkan untuk dibersihkan dan dipotong menjadi 4 keping. Adalah lebih baik untuk membuang urat, supaya frash tidak melepaskan dengan kepahitan dan kepahitan. Kemudian berikut:

 • seli meletakkan bahagian;
 • tekan mereka dengan muncung dalam bentuk kon, menurunkan pemegangnya;
 • mulakan peranti.

Pengilang teknologi moden menghasilkan model yang mempunyai terbalik dalam fungsi terbalik. Ini membolehkan muncung berputar dalam arah yang berbeza, yang menghalang penyumbatan bahagian penting. Dalam kit untuk juicer delima terdapat cawan pengukur khas, serta berus untuk membersihkan penapisan bersih. minuman vitaminPerlu diingat bahawa kehidupan peralatan rumah bergantung pada penggunaan yang betul. Ia sentiasa penting untuk membersihkan dan mengeringkan unit. Kemudian keluarga itu boleh merangkumi stoknya vitamin dan nutrien.

Video mengenai 3 cara mendapatkan jus delima