Hyundai CultivatorKultivator Hyundai merujuk kepada teknologi taman dan taman yang dihasilkan oleh syarikat yang terkenal di dunia dengan nama yang sama. Alat ini direka untuk melonggarkan tanah, menghantui tumbuh-tumbuhan. Unit ini didorong oleh motor perkembangan syarikat sendiri, yang dianggap sebagai salah satu yang paling dipercayai di dunia.

Jenama alat berkebun landskap HYUNDAI berasal dari Korea, tetapi telah lama menjadi terkenal di dunia. Kebimbangan itu mempunyai pejabat perwakilan di 170 negara dan rangkaian perdagangan dan perkhidmatannya.

Perbezaan antara teknologi taman Hendai

Perbezaan antara penanam Hyundai dan jenama lainSusun atur pintar menjadikan penanam Hyundai stabil dan mudah dioperasikan. Di samping itu, tombol alat menyesuaikan diri dengan pertumbuhan operator untuk memudahkan penggunaan. Menggunakan enjin reka bentuk sendiri membolehkan anda mempertimbangkan model Hyundai yang paling cekap bahan api. Enjin empat lejang juga mesra alam, ia mengeluarkan produk pembakaran yang sedikit, berbanding enjin dua lejang.

Untuk pemprosesan kawasan-kawasan kecil terdapat model-model pada daya tarikan elektrik – tidak terlepas dan mesra alam. Pelbagai penggembar Hyundai direka untuk pengguna dengan saiz yang berbeza dari kawasan yang ditanam. Anda boleh menemui peranti ultra ringan, mesin sederhana dan agregat berkuasa sejagat untuk petani.

Untuk setiap kelas peralatan, syarikat itu mengembangkan lampiran yang mengatasi kerja tanpa membebankan enjin.

Contoh pengusaha terlaris

Kultivator Hyundai T 500Penanam Henday T 500 tergolong dalam kejuruteraan ringan. Ia adalah penghantaran rantaian tork dari enjin kepada elemen kerja yang membolehkan kita menganggap kuasa disalurkan sebanyak 95%. Enjin petrol empat lejang yang digunakan, kapasiti 3.5 liter. dengan.

Enjin IC 160 direka khas untuk model 1500 jam dengan sistem peluncuran ringan. Pemalsu berbentuk kekuatan tinggi yang dipalsukan akan dapat mengangkat bahkan lapisan cakera bumi. Terdapat roda pengangkutan, yang dikeluarkan semasa operasi alat.

Sebelum mempelajari teknik baru, anda harus membaca manual. Perhatian khusus harus dibayar untuk apa kes jaminan dan apabila peralatan baru perlu dibaiki untuk wangnya.

Penggembur petrol Hyundai T 500 digunakan di kawasan kecil, ia dianggap teknik yang mudah. Empat pemotong dalam set, pemprosesan dalam satu pas jalur lebar 55 cm, kedalaman sehingga 25 cm, bergantung pada tetapan pembuka. Kelajuan kereta adalah satu, tidak ada sebaliknya. Jumlah berat unit ialah 29.4 kg. Kos peralatan adalah dari 22 ribu rubel. Pilihan yang baik untuk menjalankan kerja musim bunga di taman kebun dan sayur di kawasan pinggir bandar.

Penggembur Hyundai T 700Penanam Hyundai T 700 dirujuk kepada teknik kelas pertengahan, yang direka untuk memproses bidang 4-10 ekar. Keperluan untuk teknologi kelas menengah adalah intensiti kerja yang lebih tinggi, kerana semua operasi perlu dilakukan dalam masa yang singkat dan optimum. Syarikat itu menyampaikan sampel peralatan tersebut. Enjin empat lejang ialah 5.5 liter. dengan. menghantar putaran melalui penghantaran rantai ke penghantaran.

Jenis enjin Hyundai direka untuk penanam, mempunyai kedudukan injap atas dan permulaan cahaya. Tangki di bawah bahan api mengandungi 3.6 liter, menggunakan petrol murah AI92.

Gear memindahkan beban di bawah pemacu rantai dibuat dalam versi diperkuat dan mempunyai daya tahan terjamin selama 100 tahun. Klepa dengan pelarasan cepat kedalaman membajak membolehkan anda memupuk tanah dengan pemotong berbentuk saber pada kedalaman 30 cm dan lebar 30 atau 60 cm. Penyediaan katil untuk menanam kentang dan sayur-sayuran lain akan mengambil sedikit masa dan usaha.

Related  Apa jenis tekan untuk memerah jus untuk memilih kediaman musim panas dan pelayan wanita

Kilang-kilang palsu itu sendiri, dicipta dengan pengiraan kejuruteraan dengan sudut masuk ke dalam tanah dengan rintangan kurang, yang meningkatkan kualiti pemprosesan walaupun kawasan jatuh. Kilang dibuat dengan pisau palsu, rawatan ini tidak melemahkan logam.

Penutup band yang longgar adalah pemotong kelebihan sisi. Roda depan memudahkan pergerakan pesat, sementara kerja itu dikeluarkan untuk tidak diperlukan. Untuk kawalan mudah unit terdapat pemegang dengan 4 kedudukan pelarasan untuk pertumbuhan pekerja.

Kelemahan model ini boleh dianggap sebagai kurang berbalik dan bekerja pada kelajuan yang sama. Pengkulturan menelan kos purata 21 ribu Rubel.

Kultivator Hyundai T 800Penggembur Henderson T 800 sudah lebih sesuai untuk bergerak semasa operasi. Kereta ini mempunyai gear terbalik, dan ia boleh dipilih secara berasingan jika ia dibebani jauh ke dalam tanah longgar. Pada model ini, sebuah enjin dua hos 5.5 kuat dipasang, yang dibenarkan untuk membuat sebaliknya. Ia adalah enjin dua hos yang membezakan penggemar pertengahan Hyundai T 850 dan T800 dari model yang sama pengeluar yang bersaing. Reka bentuk enjin mempunyai kesan bunyi yang berkurang, kurang getaran dan prestasi yang baik. Bingkai yang lebih tegar membolehkan penggunaan bajak dipasang dan alat lain. Loosening meningkat kepada 32 cm, ini hampir satu lapisan lengkap pembangunan sistem akar tumbuh-tumbuhan.

Dilengkapi dengan penanam enjin baru Hyundai T 850 menerima kapasiti sebanyak 6.5 liter. dengan yang membolehkan untuk meningkatkan pemuatan pada pemacu. Oleh itu, kawasan pemprosesan dalam satu lulus meningkat. Unit ini mampu menarik 6 kilang dan memproses satu jalur yang lebar 90 cm, yang setanding dengan alat berat profesional. Berat unit yang dipandu sendiri menjadi 52 kg. Terdapat ke hadapan dan kelajuan belakang. Sumber motor unit ini diisytiharkan untuk 2 ribu jam kerja.

Related  Di mana dan mengapa anda memasang pembetung 110

Penanam elektrik Hyundai T1500 EJurutera elektrik Hyundai T1500 E tergolong dalam alat mudah. Ia beroperasi dari rangkaian 220 V dan dengan kuasa enjin 1.5 kW. Sejumlah 2 kilang membajak tanah dengan kedalaman 25 cm. Putaran motor dilakukan oleh alat cacing. Jumlah berat penanam adalah 13 kg, mudah dikendalikan dan cukup berkuasa untuk mengawal orang tua.

Sama seperti semua motosikal elektrik Hyundai, yang tidak membuat bunyi dan tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya ke atmosfera. Pengurangan dari silikon ringan boleh dibuang, mungkin melincirkan cacing atau menggantikannya jika perlu. Pemotong juga berbentuk saber, tetapi ia dibuat dalam versi ringan, tetapi profil saber dengan sudut memberikan ketegaran tambahan. Roda tidak dikeluarkan semasa kerja, mereka berdiri sejajar dengan pembuka dan membantu dalam kerja.

Memulakan enjin adalah butang pada pemegang, dilindungi oleh kunci dari pengaktifan secara tidak sengaja. Modelnya dua kali lebih murah daripada rakan-rakan petrolnya.

Kajian video mengenai penanam Hyundai – video