Bagaimana memilih pemotong rumput untuk menjaga rumah manor

penyelenggaraan laman web iniSebelum memilih pemotong rumput anda perlu berhati-hati dan tidak memandang secara visual harta itu. Kerja-kerja akan menjadi menyenangkan jika alat failsafe untuk melaksanakan semua fungsi. Pilihan teknik bergantung kepada keadaan rumput, rupa bumi dan saiz plot. Terdapat model-model sendiri, dan didorong oleh kuasa tangan. Untuk rumput yang lebih besar, robot robot atau penceroboh lawnmower sesuai.

Kriteria untuk memilih alat penjagaan herba

pemotong rumputMula-mula perlu untuk menentukan lebih kurang luas kawasan, dan jenis rumput yang ditaburkan. Di rumput malah, apa-apa teknik akan berfungsi, bongkahan yang ditemui batang batang yang tidak bermaruah tidak akan tertakluk kepada setiap pemotong. Pilihannya dipengaruhi oleh lebar ruang yang ditanam di antara katil bunga dan di sepanjang pagar, sama ada rumput tumbuh dekat dengan pagar. Ciri-ciri ini penting apabila memilih pemotong rumput.

Tentukan sejauh mana tenaga mesin pemotong akan berfungsi, merancang untuk merancang kos, keadaan penyelenggaraan dan penggunaan jentera.

Pilihan bergantung kepada pengguna:

  • pemacu rangkaian elektrik;
  • motor penumpuk;
  • petrol 2 atau 4 lejang enjin;
  • peranti mekanikal manual.

Di samping itu, cara pergerakan penting – mekanisme roda atau mekanisme penyikat lebih sesuai dalam kes anda.

Memilih pemotong dacha

pemangkasKami akan membincangkan apa yang harus dipilih untuk memberi kepada pemilik tanah, jika terdapat plot biasa dengan katil, pokok dan katil bunga. Tidak ada tempat untuk menghidupkan teknologi dengan roda. Anda perlu bergerak di tepi jalan berhampiran pagar, laluan di sepanjang jalan, batang pokok. Perlukan trimmer – sabit dengan barbell. Alat sedemikian boleh dikuasakan dari rangkaian atau mempunyai enjin petrol. Enjin petrol dua lejang berfungsi sangat bising, tetapi ia tidak terikat dengan sesalur kuasa oleh tali. Anda boleh bekerja pada embun dan selepas hujan.

Selalunya akan menjadi campuran mudah terbakar di dalam pantri, yang berbahaya jika terdapat anak-anak di mana-mana di rumah.

Pemangkas elektrik jauh lebih ringan daripada trim petrol, dan lebih murah, yang penting. Tetapi untuk mencapai sudut, anda perlu membeli gegelung dengan kord sambungan. Dengan elektrik, anda tidak boleh bekerja dalam cuaca basah, dengan embun atau selepas hujan.

Jika dacha anda mempunyai rumput tenunan untuk tiga, maka anda memerlukan kenderaan beroda. Bagaimana untuk memilih pemotong rumput untuk memberi dan memelihara kawasan kecil bergantung kepada kemungkinan kewangan. Pengilang terkenal menjual kenderaan beroda empat dari 19 ribu rubel, bergantung kepada peralatan dan jenama. Pemotong roda mekanikal boleh dibeli dengan harga yang lebih rendah.

Pemilihan unit untuk estet negara

model bersaingKemudian dia dan manor, supaya pemiliknya dapat melihat-lihat dengan rumput yang rapi dengan unsur-unsur reka bentuk landskap. Dalam fesyen bukit alpine, penanaman kumpulan, tetapi nada ditetapkan oleh rumput yang rapi. Dan persoalannya adalah bagaimana untuk memilih pembuat mesin yang berprestij yang berfungsi dengan cekap. Anda boleh menggunakan trimmer elektrik untuk mengendalikan wilayah bersebelahan. Untuk memotong rumput di sepanjang pagar, ini adalah alat yang paling berkesan.

Di antara petrol rumput sendiri yang dipandu petrol terdapat model dua dan empat lejang. Empat-lejang – lebih ekonomik dan mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang.

Untuk rumput walaupun dengan sedikit cerun sehingga 25 ia adalah optimum untuk memilih mesin pemotong rumput sendiri dengan enjin petrol empat lejang. Bergantung pada kehadiran bukit atau platform yang sama rata, saiz roda belakang dipilih. Jika roda lebih besar, pengendalian unit lebih tinggi. Tetapi dengan bias yang besar, enjin diesel akan menghadapi masalah – tangki dengan bahan bakar dalam kedudukan yang cenderung akan mengalir.

Oleh itu, di lereng curam, trimmer atau mesin pemotong bateri boleh bekerja. Pengilang terkenal telah menjangkakan bagaimana untuk memilih pemotong rumput untuk kawasan pinggir bandar yang tidak rata. Sebilangan graviti dan roda belakang yang tinggi beralih membuat pengendalian cerun selesa.

Ciri-ciri yang mempengaruhi fungsi pemotong rumput

kualiti rodaPertama sekali, keupayaan untuk melaksanakan jumlah kerja yang diperlukan bergantung pada kekuatan instrumen tersebut. Perapi boleh dipangkas selama sehari tidak lebih dari 3 hektar, dan proses mesin sendiri mendorong hingga 1.5 hektar. Tetapi makower yang lebih kuat, semakin mahal dan lebih berat.

Dari kuasa sering bergantung pada lebar lebar rumput yang dapat mengendalikan mekanisme dalam satu pas. Cara memilih pemotong rumput pada lebar pemotongan akan memberitahu saiz laman web dan kehadiran jalur sempit, di mana alat yang luas akan sukar diperah. Lebar dek adalah tegas untuk susun atur kapal dan platform.

Kes ini lebih baik daripada logam, tetapi plastik moden lebih rendah daripada logam dalam kekuatan, tetapi mereka secara estetik mendapat faedah. Ia adalah perlu untuk memberi perhatian kepada berapa banyak roda menonjol di luar garis tubuh. Idealnya, mereka harus berada dalam kontur yang sama.

Sudah dikendalikan pemotong rumput adalah robot yang mempunyai perisian dipasang pada pos arahan jauh. Duduk di pejabat, anda boleh memberi arahan dari telefon dan rumput akan diproses.

Sangat penting untuk memilih alat dengan pisau yang diperbuat daripada keluli karbon tinggi keras. Ia tidak akan tumpul lagi, dan potongannya akan tajam, rumput selepas rawatan tidak akan ditutup dengan salutan kuning. Adalah baik, jika dalam mekanisme kerja ada perlindungan, melindungi dari ubah bentuk pada hitung subjek firma. Rok pelindung mestilah logam.kualiti pemotong

Memilih mesin pemotong rumput dengan fungsi mulsa akan memudahkan untuk menjaga rumput dan meninggalkan sampah tanah untuk memberi makan akar. Adalah penting untuk menentukan arah pembuangan sisa dan sama ada terdapat koleksi travosbornik. Travosborniki datang dalam pelbagai saiz dan diperbuat daripada kain atau plastik. Pemegang lipat akan memudahkan pengangkutan instrumen ke lokasi storan.pembinaan mudah

Ia perlu diambil kira, model yang tidak digerakkan sendiri mempunyai penipuan yang sama – empat roda, pemungut rumput, pemotong. Enjin hanya berfungsi untuk memotong rumput. Roda digerakkan oleh kuasa tangan. Peranti sedemikian menjimatkan sehingga 30% kapasiti, lebih murah. Untuk kawasan kecil – pilihan terbaik.

Pemotong rumput mekanikal beroperasi sepenuhnya kerana usaha pengendali. Mereka dilengkapi dengan drum berputar dengan pemotong, dipasang pada gandar bersama dengan roda dan didorong oleh putaran roda. Lelaki itu boleh bekerja seperti alat itu.

Terdapat pemotong rumput dengan tempat duduk dan kapasiti yang besar, tetapi ini sudah menjadi teknik profesional.

Memilih pemotong rumput mengikut spesifikasi dan keperluan – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector