garter tomatoDi samping fungsi perlindungan, rumah hijau juga memainkan peranan sokongan untuk tumbuh-tumbuhan. Ada beberapa cara untuk mengikat timun dan tomato. Penanaman tanaman sedemikian dalam keadaan rumah hijau adalah mudah dalam penjagaan untuk mereka dipermudahkan. Disebabkan hakikat bahawa rejim suhu malar dikekalkan di rumah hijau, tuaian semakin cepat.

Tumbuhan garter adalah perlu untuk memastikan bahawa di bawah berat tanaman tumbuhan tidak cerun ke tanah, dan buahnya tidak reput. Untuk memasang kilang-kilang muda, anda memerlukan tali dengan bahan tambahan perlindungan ultraviolet terhadap cahaya matahari. Juga perlukan gunting yang tajam.

Mari kita pertimbangkan beberapa cara penganut timun muda dan tomato yang semakin berkembang di rumah kaca.

Garter dengan gelung

Ia perlu untuk mengukur panjang tali dari balok rumah hijau ke permukaan tanah. Selanjutnya di sekitar kilang membungkus tali dan mengikatnya ke simpul, gelung itu tidak dikencangkan dengan ketat, meninggalkan jarak dari simpulan ke menembak pusat belukar.

Oleh kerana dalam proses pembangunan menembak pusat tumbuhan menebal, jarak antara nod dan batang pusat harus 2-3 cm.

Akhir kedua tali itu terikat pada balok hothouse. Kemudian langkah-langkah muda dihapuskan, dan tumbuhan itu luka dengan tali yang berlawanan arah jarum jam. Ia perlu untuk membungkus semua interstices tumbuhan.

Anda boleh mengikat tumbuh-tumbuhan “lapan”, untuk ini, bungkus setiap internode kedua.

Garter dengan benang

Dengan kaedah garter ini mengukur panjang tali 10 cm lebih daripada jarak dari rasuk rumah hijau ke tanah. Dengan bantuan pasak berhampiran tanaman, anda perlu membuat lubang. Tali itu terikat pada balok rumah hijau pada simpulan yang kuat, dan ujung tali yang bebas dicelup ke lubang dan dikebumikan. Tali menegak yang tegak keluar, dan oleh itu, timun sangat rapat dengan tali. Tali pinggan, bungkusnya dengan tali ke arah lawan jam.

Ia juga perlu mengeluarkan semua pucuk tumbuhan muda, jika tidak, ia akan menyukarkan untuk mengeluarkannya selepas garter.

Pengikat tali garter

Kaedah mengikat gelung yang diperketatkan adalah bahawa tali diikat di sekitar tembakan pusat tumbuhan. Ia adalah perlu untuk mengikat tali simpul supaya gelung berkembang apabila belukar tumbuh. Untuk melakukan ini, simpul simpulan sedemikian, seperti kaedah mengikat gelung biasa, tetapi dalam lubang yang terhasil lulus ujung tali dan mengetatkan tali simpul. Akhir bebas tali tidak akan membolehkannya menghantar pancaran sentral belukar, dan sebagai budaya tumbuh, simpul akan berkembang.

Related  Hjemmelaget inkubator for kyllingegg fra en mikrobølgeovn