parafin varmeapparat Blant det store antallet forskjellige varmeovner som ble brukt til dacha, ble vår oppmerksomhet tiltrukket av parafinovner. Vi bestemte oss for å finne ut mer informasjon om dem og fortelle våre lesere.

Innhold:

 1. Enheten av varmeovner på sololje og parafin
 2. Fordeler og ulemper
 3. Oversikt over parafinovner fra forskjellige produsenter
 4. Hvordan velge?
 5. Kundeanmeldelser

Enheten av varmeovner på sololje og parafin

Enheten til en fotogenvarmerBærbare parafinovner består av enheter:

 • drivstofftank;
 •  bolle med en wick;
 • en knapp for å justere veken;
 • måle sensor for drivstoff volum;
 • brenner skallet;
 • brenner.

Under driften av varmeren, bør flammen på wicket være litt dissekert av et maske (skall) og kikke ut. For å oppnå denne arbeidsstillingen kan du ved å skyte veke og justere flammen med et spesielt håndtak. Skallet oppvarmer seg gradvis og begynner å stråle ut i romvarmen i infrarød rekkevidde.
Etter at kammeret og veggene i kammeret har blitt fullstendig oppvarmet, går brenningsprosessen fra wicket seg til parafinparet i noen avstand. Denne forbrenningsprosessen forbrenner nesten helt brensel, men tillater ikke vevvevet å brenne ut. Varmeapparater på diesel og petroleum er praktisk å bruke til oppvarming av garasje eller telt.

Lukten av forbrenningsprodukter kommer først i første gang etter tenning, når det fortsatt ikke er fullstendig forbrenning av gasser, og ved slukking.

I dag, på markedet kan du kjøpe enheter som er forskjellige i styringsmetoder, type drivstoff som brukes og metoden for varmefordeling.

 • Varmeelementer uten elektronikk er forskjellige autonomi og har vist seg bra på steder der det ikke er noe elektrisk nettverk. De er ofte tatt for camping turer, telt.
 • Instrumenter med elektronisk styring er preget av evnen til å opprettholde en konstant temperatur, brann, brenselforsyning, utryddelse og andre nyttige funksjoner.
 • Varmeelementer som arbeider med parafin.
 • Diesel-kerosene instrumenter.
 • Med omformermetoden for varmeoverføring.
 • Med innebygd vifte.
 • Refleksvarmer.

Related  Keramiske varmeovner for hjem og hytter – en ny løsning på gamle problemer

Fordeler og ulemper med parafinovner

Som ethvert annet utstyr har en parafinoppvarmer sine positive og negative sider.

Alle fordelene ved å bruke ovner på parafin:

 • enhetens autonomi
 • nesten fullstendig fravær av lukt og røyk under arbeidet;
 • utmerket mobilitet;
 • holdbarhet av wicks;
 • et stort antall alternativer for elektriske modeller;
 • På enheten kan du varme opp og lage mat.

Ulemper med parafinovner:

 • damp og lukt av brukt brennstoff ved tenning og slukking av enheten;
 • høye drivstoffpriser;
 • flamme.

Oversikt over parafinovner fra forskjellige produsenter

Kerosene varmeovner av det sydkoreanske merket Kerona er bredt representert på det russiske markedet. Vi tar en titt på noen av de mest populære modellene for sammenligning.

Kerona WKH-2310

Kerona WKH-2310Denne lille modellen brukes til å varme små rom, både tekniske og boliger. Den unike utformingen av enheten gjør det mulig å bruke den selv for oppvarming av teltet uten fare for brann. Hva gjør en slik brannsikker enhet?

Design funksjoner:

 • Det er ikke mulig å brenne deg selv med et arbeidskammer på grunn av det installerte beskyttelsesgitteret;
 • Drivstoff fra tanken flyter ikke selv når varmeapparatet ved et uhell spreder seg på grunn av beskyttelsen som er installert på den;
 • For tenning, er det ikke nødvendig med kamper fordi det er et elektrisk system;
 • Når en utilsiktet overtur oppstår, aktiveres et automatisk blankingsystem.

God fusing av wick sikrer bruk av spesielle glassfiber. På toppen av enheten kan du installere et spesialdeksel for matlaging. Nivået på varmeoverføring reguleres ved å redusere eller øke flammen. For en times drift av enheten trenger du bare 0,25 liter petroleum. Tankens volum er 5,3 liter.

KERONA WKH-3300

Kerona WKH-3300I tillegg til alle designfunksjonene i den forrige modellen har kerosinvarmeren Kerona WKH-300 ekstra funksjoner.

 1. Først av alt er dette en kraftigere tank med et volum på 7,2 liter.
 2. For det andre er det en spesiell øvre reflektor som lar deg omdirigere varmestrømmen. Når det er installert, flyttes varmen ned til gulvet, og derfra stiger det, noe som fører til en jevn oppvarming av rommet.
 3. For det tredje er varmeelementene laget av rustfritt stål.
 4. I den fjerde sving – en dobbel brennstofftank, skaper en garantert beskyttelse mot brann under vridning.

Related  Bassenger for hytter – en oversikt over strukturer

I tillegg til sørkoreanske produkter er japanske parafinvannere bredt representert på det russiske markedet.

Toyotomi RCA 37A

Toyotomi-RCA-37ABrukes til oppvarming av små landhus, hytter og garasjeplasser. Japanske parafinvifter er forskjellig fra de sydkoreanske modellene ved stasjonær installasjon. Enhetene er utstyrt med et trippelsikkerhetssystem og automatisk tenning. Drivstofforbruk per time er 0,27 liter petroleum, en tank på 4,7 liter kapasitet. De brukes til oppvarming av lokaler med et areal på ikke mer enn 38 m2.

Toyotomi Omni 230

Hvis du trenger å varme romstørrelse på opptil 70 m2, bruk denne modellen. Dobbelte vegger av drivstofftanken, automatisk tenning, slukking, temperaturjustering og vedlikehold. Om en time forbruker 0,46 liter. drivstoff, tankens volum er 7,5 liter.

Neoclima KO 2.5 og Neoclima KO 3.0

NeoClima-KO-3.0 Kerosene VarmeelementerI motsetning til parafinoventiler Toyotomi arbeider kinesiske enheter Neoclima med diesel og parafin. Drivstoffforbruket på dem er liten – fra 0,25 til 0,27 liter. per time. Etter å ha gjort en tanking av en tank, kan du varme et rom om 14 timer. Installasjonen av katalysatorlampen gjør utgassingen av forbrenningsproduktene minimal. Enheten er utstyrt med en elektrisk tenning fra batteriene.

Hvordan velge en parafinvarmer?

Oftere benyttes kerosinvarmere i fotturer, jakt eller fiske. Hvis du bestemmer deg for å installere denne typen varmeapparat i landet, må du vurdere følgende:

 1. Sammenlign forholdet mellom kvadratur av oppvarmet rom og drivstofforbruk av varmeovner fra forskjellige produsenter.
 2. Kjøpe parafinovner bare i de butikkene hvor du vil kunne erstatte i tilfelle ekteskap. I mange modeller er sømmenes tetthet lav og fotogen er ofte observert.
 3. Sørg for å lese og følge bruksanvisningen fra produsenten. Hoveddelen av modellene av apparater virker på belysning av parafin, som inneholder den minste mengden stoffer som danner soten. Det finnes enheter som fungerer like godt fra både parafin og diesel. Informasjon om bruk av forskjellige drivstoff er angitt i det tekniske databladet.

Hvis du ikke følger apparatets driftsprosedyrer, kan det føre til alvorlige konsekvenser.

Kundeanmeldelser

Vi spurte om meninger og tilbakemelding på parafinovner fra kjøpere. Det er det de skriver og sier.

Related  Oversikt over kjeler med tørr TEN

Jeg tilbringer mye tid i garasjen, og om vinteren kan jeg ikke uten oppvarming. Jeg valgte for meg selv Kerona. Jeg tenne på gaten. Selv i alvorlig frostarbeid i garasjen er det behagelig og du kan ta av deg ytterklærne. Ivanov Danil, Uryupinsk.

Kjøpt en sommerhus for Koreansk Kerona 2310. Sjekkingen var vellykket, ingen lekkasjer. Hele dagen jobbet jeg med enheten i et rom på 20 m2. Halvparten av fotogenet ble igjen i tanken. God kombinasjon av pris og kvalitet. Anastasia Nezhnaya, Ryazan.

Jeg elsker vinterfiske. En venn kjøpte Neoclim. Vi fisker med komfort. Vi sitter i et telt nær hullet, og ved siden av det er det en petroleum på en liten brann. Du kan til og med ikke bære jakker. Takket være produsentene. Andrey Klima, Tula.

Nå vet du hvordan du velger en parafinvarmer, hva du skal se etter når du velger en bestemt modell, les kundeanmeldelser om de beste modellene. Gjør ditt valg og din dacha vil bli varm selv i den sterkeste frosten.

Video gjennomgang av kinesisk og koreansk fotogen