fotogen Bland det stora antalet olika värmare som användes för dacha attraherades vår uppmärksamhet av fotogener. Vi bestämde oss för att få veta mer om dem och berätta för våra läsare.

innehåll:

 1. Enheten av värmare på sololja och fotogen
 2. Fördelar och nackdelar
 3. Översikt över fotogener från olika tillverkare
 4. Hur man väljer?
 5. Kundrecensioner

Enheten av värmare på sololja och fotogen

Enheten av en fotogenvärmareBärbara fotogener består av enheter:

 • bränsletank;
 •  skål med en wick;
 • en knopp för att justera veken
 • mätmätare för bränslemängd;
 • brännare skal;
 • brännare.

Under driften av värmaren ska flammen på wicket dissekeras något med ett mask (skal) och kika ut. För att uppnå denna arbetsställning kan du genom att skjuta veken och justera flammens höjd med ett specialhandtag. Skalet värms gradvis upp och börjar utstråla i rummets värme i infrarödområdet.
Efter att kammarens skal och väggar har värmts fullständigt, passerar brännprocessen från wicket sig till parafinparet för ett stycke. Denna förbränningsprocess bränner nästan helt bränsle, men tillåter inte vävnadsvävnaden att brinna ut. Värmare på dieselbränsle och fotogen är lämpliga att använda för uppvärmning av garage eller tält.

Lukten av förbränningsprodukter kommer först först efter tändning, när det fortfarande inte finns någon process för fullständig förbränning av gaser och vid släckningstillfället.

Idag kan du på marknaden köpa enheter som skiljer sig åt förvaltningsmetoder, typ av bränsle som används och metoden för värmefördelning.

 • Värmare utan elektronik skiljer sig självständigt och har visat sig bra på platser där det inte finns något elnät. De tas ofta för campingresor, tält.
 • Instrument med elektronisk styrning kännetecknas av förmågan att upprätthålla en konstant temperatur, brand, bränsleförbrukning, utrotning och andra användbara funktioner.
 • Värmare som arbetar med fotogen.
 • Diesel-kerosininstrument.
 • Med omvandlingsmetoden för värmeöverföring.
 • Med inbyggd fläkt.
 • Reflexvärmare.

Related  Elektriska pannor, driftsprinciper och sorter

Fördelar och nackdelar med fotogener

Liksom någon annan utrustning har en fotogenvärmare sina positiva och negativa sidor.

Alla fördelar med att använda värmare på fotogen:

 • enhetens autonomi
 • nästan fullständig frånvaro av lukt och rök under arbetet;
 • utmärkt rörlighet;
 • hållbarhet av wicks
 • ett stort antal alternativ för elektriska modeller;
 • På enheten kan du värma upp och laga mat.

Nackdelar med fotogener:

 • ånga och lukt av använt bränsle vid tändning och släckning av apparaten;
 • höga bränslepriser
 • flamma.

Översikt över fotogener från olika tillverkare

Kerosinvärmare av det sydkoreanska varumärket Kerona är allmänt representerade på den ryska marknaden. Vi tar en titt på några av de mest populära modellerna för jämförelse.

Kerona WKH-2310

Kerona WKH-2310Denna lilla modell används för att värma små rum, både tekniska och bostadsområden. Den unika utformningen av enheten gör det möjligt att använda den även för uppvärmning av tältet utan någon risk för brand. Vad gör en sådan brandbeständig enhet?

Designfunktioner:

 • Det är inte möjligt att oavsiktligt bränna dig själv med en arbetskammare på grund av det installerade skyddsnätet.
 • bränsle från tanken flödar inte ens när värmaren spricker oavsiktligt på grund av det skydd som är installerat på det;
 • för tändning behövs inga matcher eftersom det finns ett elsystem;
 • När en oavsiktlig vridning inträffar aktiveras ett automatiskt blankningssystem.

Bra fusion av wick säkerställer användningen av speciellt glasfiber. På toppen av enheten kan du installera ett speciellt lock för matlagning. Värmeöverföringsnivån regleras genom att flamman minskas eller ökas. För en timmes drift av enheten behöver du bara 0,25 liter fotogen. Tankens volym är 5,3 liter.

KERONA WKH-3300

Kerona WKH-3300Förutom alla designfunktionerna i den tidigare modellen har kerosinvärmare Kerona WKH-300 ytterligare funktioner.

 1. Först och främst är detta en kraftfullare tank med en volym på 7,2 liter.
 2. För det andra finns det en speciell övre reflektor som låter dig omdirigera värmeflödet. När det är installerat rör sig värmen ner till golvet, och därifrån stiger det vilket leder till en enhetlig uppvärmning av rummet.
 3. För det tredje är värmeelementen av rostfritt stål.
 4. I den fjärde svängningen – en dubbel bränsletank, skapar ett garanterat skydd mot brand vid svängning.

Related  Kumulativa elektriska vattenvärmare – det här är ekonomi och komfort

Förutom sydkoreanska produkter är japanska fotogener ofta representerade på den ryska marknaden.

Toyotomi RCA 37A

Toyotomi-RCA-37AAnvänds för uppvärmning av små hus, stugor och garageplatser. Japanska fotogener skiljer sig från de sydkoreanska modellerna vid stationär installation. Apparaten är utrustad med ett trippel säkerhetssystem och automatisk tändning. Bränsleförbrukningen per timme är 0,27 liter petroleum, en tank med 4,7 liter kapacitet. De används för uppvärmning av lokaler med en yta på högst 38 m2.

Toyotomi Omni 230

Om du behöver värma rumstorleken upp till 70 m2, använd den här modellen. Dubbla väggar i bränsletanken, automatisk tändning, släckning, temperaturjustering och underhåll. På en timme förbrukar 0,46 liter. bränsle, tankens volym är 7,5 liter.

Neoclima KO 2.5 och Neoclima KO 3.0

NeoClima-KO-3.0 kerosinvärmareTill skillnad från kerosinvärmare Toyotomi arbetar kinesiska enheter Neoclima med diesel och fotogen. Bränsleförbrukningen hos dem är liten – från 0,25 till 0,27 l. per timme. Efter att ha gjort en tankning på en tank kan du värma ett rum ca 14 timmar. Installationen av katalysatorlampan minimerar avgasutsläppets avgaser. Enheten är försedd med en elektrisk tändning från batterierna.

Hur man väljer en fotogen?

Ofta används fotogener för fotvandring, jakt eller fiske. Om du bestämmer dig för att installera denna typ av värmare i landet, måste du överväga följande:

 1. Jämför förhållandet mellan kvadraturen av det uppvärmda utrymmet och bränsleförbrukningen hos värmare från olika tillverkare.
 2. Köp fotogenvärmare endast i de butiker där du kommer att kunna ersätta vid ett äktenskap. I många modeller är sömmarnas täthet låg och fotogen är ofta observerad.
 3. Var noga med att läsa och följ bruksanvisningen från tillverkaren. Huvuddelen av modellerna av enheter arbetar med belysning av fotogen, innehållande minsta mängd ämnen som bildar sot. Det finns enheter som fungerar lika med både fotogen och diesel. Information om användningen av olika bränslen anges i det tekniska databladet.

Underlåtenhet att följa apparatens driftprocedurer kan leda till allvarliga konsekvenser.

Kundrecensioner

Vi frågade om åsikter och feedback om fotogener från köpare. Det är vad de skriver och säger.

Related  Översikt över dieselgeneratorer för sommarstuga

Jag spenderar mycket tid i garaget, och på vintern kan jag inte göra det utan uppvärmning. Jag valde själv Kerona. Jag tänder på gatan. Även i hårt frostarbete i garaget är det bekvämt och du kan ta bort dina ytterkläder. Ivanov Danil, Uryupinsk.

Köpte en sommarstuga för koreanska Kerona 2310. Kontrollen var framgångsrik, ingen läckage. Hela dagen arbetade jag enheten i ett rum på 20 m2. Halva fotogen kvar i tanken. Bra kombination av pris och kvalitet. Anastasia Nezhnaya, Ryazan.

Jag älskar vinterfiske. En vän köpte Neoclim. Vi fiskar med komfort. Vi sitter i ett tält nära hålet, och bredvid det finns en fotogen på en liten eld. Du kan inte ens bära jackor. Tack vare tillverkarna. Andrey Klima, Tula.

Nu vet du hur man väljer en fotogen, vad man ska leta efter när man väljer en viss modell, läs kundrecensioner om de bästa modellerna. Gör ditt val och din dacha blir varm även i den starkaste frosten.

Videoredigering av kinesisk och koreansk fotogen