vannvarmer for dusjProblemet med å installere en elektrisk strømvarmer til dusjen, skjer i byområder om sommeren, når verktøyene reparerer nettverk. Vi trenger en slik enhet og truckers. Hvis det er mulig, er det mer økonomisk å installere gassutstyr. En gjennomstrømningsvarmer krever ikke mye plass, det er til enhver tid klart å gi ut riktig mengde vann.

Krav til installasjon av elektrisk varmeapparat for dusjen

kontinuerlig varmtvannsberederEt bredt spekter av elektriske gjennomstrømmende dusjvarmere er tilgjengelig. De er preget av varmeelementer, snap-in og parametere. Forener alle enheter kravet om et pålitelig strømnett for tilkobling. Fra muligheten for å koble et kraftig varmeelement uten overbelastning av hjemmelinjen, avhenger det av hvor mye vann som kan forbrukes. Strømningsvarmeren for dusjen beregnes ut fra vannstrømmen til vannlåsen i gjennomsnitt på 6 l / min. Derfor, om vinteren, når vannet på motorveien er ca 5 C, det kreves en varmekilde på minst 13 kW, dette er bare mulig med en trefase kraftledning.

Du kan bruke ikke-trykkinstrumenter, de er installert på enfasede linjer med et strømforbruk på 3-8 kW. Vanligvis har slike elektriske vannvarmere på dusjen sin egen dyse og fungerer bare med den.

Men selv lave kraftaggregater krever en separat tilførselsledning, eget skjold og et system med beskyttende blokker for bruk av et elektrisk apparat i et fuktig rom.

Før du kjøper enheten, er det nødvendig å få en konklusjon fra spesialister om muligheten for å koble enheten i en leilighetskompleks. Bygget over et halvt århundre siden av andre standarder og under de gamle husholdningsapparatene, kan nettverket være svake for å installere en dusjvarmer.

Så, før du kjøper enheten du trenger:

 • for å finne ut den maksimale kapasiteten som hjemmenettverket er utformet for;
 • for å klargjøre om det er mulig å gjennomføre en trefaselinje, fordi nærværet av en elektrisk elektrisk ovn ikke er en garanti for denne muligheten;
 • for å avklare om trykket i kaldvannsledningen er stabilt og parametrene for å velge et trykk eller ikke-trykk-apparat.

Related  Hva er motorsagene til merkevaren Partner og Huter?

dusj på badetDet vil ikke være vanskelig å installere en kjele av noe kapasitet i moderne flerfamiliehus. Standarden sørger for kraftutstyr for å gi installasjon av apparater opptil 36 kW. Varmvannet til dusjen i dacha kan kun være ikke-trykk og tilkoblet via en separat linje opp til 8 kW. Men på dacha kan du bruke både en lagringskoker og solenergi for dagens oppvarming av beholderen.

Funksjoner av kjøring av elektriske kjeler

vannvarmer kretsDen elektriske varmtvannsberederen installert på dusjen fungerer på prinsippet om å vaske spiralene til varmeelementet med vannstråler. Jo mindre tykkelsen på laget av oppvarmet vann, desto raskere vil det varme opp. Ved å justere vannstrømmen til dusjen, er det mulig å heve eller senke temperaturen på jet. Hybelens bekvemmelighet og pålitelighet er avhengig av kraften til ett varmeelement eller flere, vannforsyningssystemet og kjeledesign.

Fordelen med å kjøre oppvarmingssystemer er:

 • får varmt vann i riktig mengde i noen sekunder etter at vannløpet er slått på;
 • Kompakthet av enheten og praktisk installasjon;
 • kort ventetid etter mottak av kommandoen.

Det er betydelige ulemper når du bruker en varmtvannsbereder for en dusj:

 • Sikkerhetskravene ved bruk av et elektrisk apparat på badet krever faglig installasjon av alle enheter i fuktsikker design, tilstedeværelse av en RCD, jordforbindelse og ekstra elektriske beskyttelsesenheter;
 • installasjon av en egen linje på enheten;
 • muligheten til å bruke en varmeapparat på et enkelt punkt av utvalget
 • For å oppnå en normal strømning og trykk i dusjen med behagelig temperatur, er det nødvendig med et trefaset nettverk.

Spesiell oppmerksomhet bør settes på ledningen av strømlinjen til trefasestrømmen i dusjkabinettet. Ikke prøv å gjøre arbeidet selv. Stol på utstyret, valg av kabler og beskyttelsessystemer til spesialister. Ingen enhet er immune fra sammenbrudd, og vann er en gjeldende leder, som en menneskekropp.

Beregning av nødvendig kraft for å sikre mottak av dusjen

varmtvannsberederFor å beregne den nødvendige kapasiteten til dusjenheten, bruker vi formelen:

Related  Velge en pumpe for en fontene i landet

M = P * (Ttil-Tn) * 0,073, hvor:

 • M – effekt kW for oppvarming vann;
 • P – vannstrøm per tidsenhet;
 • (Ttil – Tn) – hvor mange grader av varmt vann.

For å oppvarme 4 liter vann med 20 grader, trenger du 6 kW strøm, men en slik varmer vil bare bli ordnet om sommeren, når vannet er så varmt, og brukeren er glad og med lavt trykk. For en fullverdig dusj er det nødvendig med en trefaset installasjon på minst 13 kW.

Imidlertid har produsenter, som bruker fysikkloven, utviklet systemer med ikke-trykks elektriske varmtvannsberedere for dusjkabiner med en knutepunkt med et spesielt design som øker utløpspresset, ikke bare ved å øke volumet av oppvarmet vann. Spesielle dusjdyser har en bredere kanal på tilkoblingspunktet med enheten og smal på stikkontakten. Dette øker trykket i systemet, og små hull i dusjskjermbildet legger til trykkpåvirkning. Derfor arbeider ikke-trykkssystemer med sitt eget sett med vedlegg. Trykkutstyr trenger ikke slike triks, de bruker standard sanitærutstyr.

I de tekniske parametrene for alle gjennomstrømmende elektriske varmtvannsberedere per dusj, er strømningshastigheten angitt fra beregningen av oppvarming opp til 350 C, og bare Electrolux beregner strømmen basert på temperatur 29.

Enheten og forskjeller i trykk og trykkløs systemer

Standard sett med varmtvannsbereder for dusjen består av:

 • Fôring av kranen fra strømnettet;
 • en enhet for tilkobling av dusjen eller den ferdige tilkoblingen av vannlåsen i settet;
 • termostat med blokken av tørr elektrisk oppvarming av stikkontakten;
 • varmeelement og mater;
 • bolig og kontrollsystem.

modell atmorDen enkleste hittil var ikke-trykksbiler, men med adventen til den nye Atmor-serien, så kan du snakke med forsiktighet. Den nye, populære hos brukerne, var en varmtvannsbereder som kjører Atmor Enjoy 100 på dusjen. Dette er en gravity-fri enhet, designet for en kraft på 3500 W, i serien er det mer kraftige merker. Oppvarmer temperaturen til 50 grader, justerbar. Strømningshastighet 3 l / min ved nominell temperatur. Derfor kan det økes, senke oppvarming til et komfortabelt nivå, det er 3 stadier av regulering. Vesken er 39 * 22 * ​​9 cm, veldig liten. Saken er plast, ergonomisk. Enheten har lavere vannforsyning, en slange til dusjen er 1,5 meter lang. Bruk vannvarmeren anbefales med vannrensingsfiltre ved innløpet. Enheten koster 2670 rubler. Enkel installasjon og energibesparelser i bruksprosessen gjør det til en fordel å velge en Atmor vannvarmer.

Related  Håndpumpe for vann fra en brønn i fravær av strømforsyning

Hvordan velge en trykkvannsvarmer elektrisk strøm?

ledningsdiagramFørst av alt velger du parametrene som allerede er nevnt. Det er viktig at enheten tilhørte en pålitelig produsent, det er mange av dem. Under høringen av Atmor, Ariston, Termex, Electrolux og andre kjente merker. Spør en pålitelig modellomtale på Internett.

For å installere en trykkanordning i en leilighetskompleks, er det mulig for sommeren å fylle ut varmtvannslinjen. I dette tilfellet vil apparatet hvile om vinteren, noe som vil øke levetiden betydelig.

Installere en kontinuerlig elektrisk varmtvannsbereder – video