I hytter eller i landhus er det ofte problemer med spenningsfall i nettverket. I dette tilfellet er det en unik løsning – spenningsregulatoren for huset.

Klassifisering av stabilisatorer. Hvilken spenningsregulator er bedre?

spenningsregulatorer
Høy eller lav spenning kan føre til svikt i de fleste elektriske apparater. Spenningssprangene oppstår på grunn av den sentrale regionale innstillingen av gjennomsnittsspenningen over hele lengden av kraftledningen.

Spenning 220V kan være midt på linjen. Avhengig av hvor langt fra dette punktet er huset eller hytta, er det noen spenningsfluktuasjoner. Følgelig vil hjemme, som ligger nærmere til transformatorstasjonen, ha oftere enn ikke økt spenning i nettverket. Hus som er borte fra substasjonen lider av spenningsfall.

For å beskytte hus og elektrisk utstyr mot spenningssvingninger, er det spesielle enheter – spenningsstabilisatorer for hytter.

Stabiliteten av stabilisatoren er å kontrollere inngangsspenningen. Det skifter omformerenes sving, utligner strømmen og gir den korrigerte spenningen til utgangen.

De vanligste typer stabilisatorer:

 • servo;
 • relé;
 • Elektronisk eller tyristor.

Servo Driving Stabilizer

Servojusterbar spenningsregulator
Disse stabilisatorene endrer et visst antall svinger av transformatoren, og regulerer dermed utgangsspenningen. Glidebryteren på servomotoren, som beveger seg langs transformatorens svinger, regulerer inngangsspenningen mekanisk. Enheter av denne typen har ikke pålitelighet i drift.

 • Fordeler: lav pris;
 • Ulemper: mange mekaniske noder som ofte mislykkes;
 • Den vanligste feilen: avvik i driften av servomotormekanismen, stikker av hjørne-grafitt-enheten.

Reléspenningsregulator

relé regulator
Den har en brytermekanisme som bytter vikling av transformatoren og består av en blokk med flere kraftreléer.

 • Fordeler: Det tar gjennomsnittlig prisplass i markedet for stabilisatorer og har færre mekaniske komponenter;
 • Ulemper: Begrenset levetid (fra 1,5 til 2 år, avhengig av frekvensen av strømforstyrrelser i nettverket);
 • Vanlig feil: Stikk av relékontakter.

Related  Velg ditt filter for vann på hytta

Elektroniske (tyristor) spenningsregulatorer

tyristor spenningsregulator
Den viktigste mekanismen for elektroniske stabilisatorer er elektroniske kretser, syv strenger, tyristornøkler, kondensatorer. Disse er de mest pålitelige typer stabilisatorer. De har en lang driftsperiode og vil være det beste alternativet når du velger en spenningsregulator for hjemmet.

 • Fordeler: hastighet (svar på inngangsspenningsrespons opptil 20 ms.), Lydløs drift (en viktig komponent i et boligområde), en uavbrutt driftstid over en lang periode, vedlikeholdsfritt, brukervennlig grensesnitt.
 • Ulemper: kostnad (omtrent dobbelt så dyr som reléregulator, og også nesten tre ganger dyrere for servo-stasjon).

Hvilken spenningsregulator er bedre?
Det beste for dacha eller hjemme vil være en elektronisk stabilisator. Det kan kobles rett etter måleren for å sikre sikkerheten til elektriske apparater i hele huset.

Hvordan velge en spenningsregulator for hjemmet

For å velge riktig spenningsstabilisormodell for huset eller huset, må du bestemme antall faser av forsyningsspenningsinngangen.

Med henholdsvis trefaset inngangsspenning krever en trefasestabilisator. Noen eiere installerer tre enfasestabilisatorer og kobler dem sammen.

De fleste forstadsinnganger har en fase. For slike nettverk er det nødvendig med enfasestabilisator. Elektronisk (tyristor eller syv-kjerne) stabilisator er den beste og mest pålitelige typen enkeltfasespenningsrettere.

En av de viktigste indikatorene når du velger en stabilisator er dens kraft, siden noen modeller har en negativ egenskap for strømbrudd når spenningen i nettverket faller.

De kjente produsentene av tyristorstabilisatorer Lider PS (NPP Inteps Company), samt syvveis elektroniske stabilisatorer Volter SMPTO (ChNPP Elektromir Company) har et bredt spekter av produkter.

Stabilisatorer har fordelaktige egenskaper ved kraft og ytelse. Alle modellene av selskapene har utmerket klimatisk ytelse (frostmotstand og fuktighetsbestandighet i området -40 C + 40 C), samt impregnering med spesielle forbindelser av alle enheter og interne fyllplater. Slike egenskaper forhindrer forekomst av kortslutning når kondensat dannes inne i stabilisatoren.

Related  Hvordan lage en lekeplass for deg selv

Hvis stabilisatoren ikke har en lignende fuktfrysebestandig behandling, anbefales det ikke å bruke det på minus temperaturer.

Stabilisatorer Lider PS

Lider PS
Skapet for å stabilisere spenningen, i tilfelle svingninger i AC-nettverket, strøm og beskytt en rekke husholdningsapparater. Strøminnretninger har et område fra 100 VA til 30 000 VA (enfaset nettverk) og 2,7 til 90 kVA (trefaset nettverk). Designet for døgnfunksjonell beskyttelse av hjemmenettverket fra spenningsfall i området 125-275V (modell W-30), 110-320V (modell W-50).

Den enkleste er Lider PS-stabilisatorene i W-serien. Deres elektroniske fyllinger sikrer nøyaktigheten av stabiliseringen (feilen kan ikke være mer enn 4,5%), og styresignalets hastighet er 250 V / sek. Stabilisatoren styres av en elektronisk mikroprosessor (kontroller).

Stabilisatorer Volter SMPTO

Volter SMPTODesignet for å justere spenningen i interne nettverk, hvor avvik fra nominelle spenninger er ca 5%. Produsenten tilbyr et stort utvalg av produkter som har en annen nøyaktighet av stabilisering på 0,7-10%, samt korreksjon av den laveste inngangspenningen fra 85V. Fyllings- og stabilisatorsystemene styres av et intelligent system, hvis operasjon er regulert av den sentrale prosessoren.

Ifølge en gjennomgang av spenningsregulatorer for hjemmet, er Volt SMMPO og Lider PS det beste alternativet. Disse er stille, kompakte og pålitelige assistenter for å løse problemer med spenningsforstyrrelser i land eller hjemmenettverk.

Hvordan velge en spenningsregulator for en dacha – video