Stasjonært bassengDen moderne dacha er et hvilested omgitt av grønne plener og plener, hage eller prydetrær, badstuer og lysthus. Ha blant denne storheten din egen dam – drømmen til hver eier av en sommerbolig. Installer det i dag er ikke et stort problem.

Hvordan velge et svømmebasseng for en sommerbolig?

Moderne produsenter tilbyr et stort utvalg av bassenger for hytter: fra økonomiklasse til dyre tekniske anlegg. For å bestemme valget av en bestemt modell av dacha reservoaret, bør en rekke faktorer studeres:

 • størrelsen på bassenget og forstedet området;
 • muligheten for å bruke bassenget;
 • året rundt eller sesongbasert drift
 • mobilitet og transformasjon.

I dag er det tre typer svømmebassenger:

 1. sammenlegg;
 2. oppblåsbare;
 3. stasjonært.

Alle har begge positive egenskaper og negative. Men med den funksjonen som er tildelt dem, håndterer de i sin helhet. Forskjellen mellom disse beholderne er i størrelse, design og form. De påvirker kjøpsbeslutningen ved bassenget, og vil spørre svaret på spørsmålet om hvordan man velger et svømmebasseng for en sommerbolig.

Oversikt over sommerhus

Hva er formålet med dachabassinene? Fotografier av landsbassengene er festet til artikkelen og er et godt eksempel på mangfoldet av løsninger.

For eksempel for små og mellomstore barn, vil den optimale løsningen være et oppblåsbart basseng som ikke opptar et stort område, er mobil og lett flyttet.
For en familie som hviler i landet hele sommeren, vil det vinnende alternativet være et sammenleggbart basseng.
Et stort selskap, som i hytta er gjennom året, vil sette pris på det stasjonære plast- eller betongbassenget med avtagbart tak og oppvarming. Nedenfor er en mer detaljert oversikt over landets bassenger.

Oppblåsbare bassenghus

Med kompaktitet, enkel konstruksjon og billig pris, er oppblåsbare bassenger for hytter de vanligste blant eiere av feriebyer. De er laget av en slitesterk PVC-film og ser ut som et dobbeltrom med et hulkammer, hvor luft injiseres for å forme bassenget.

Stort oppblåsbart basseng

Liten oppblåsbar basseng for barn

Oppblåsbare bassengdesigner er små i størrelse og rund i form. Den største modellen i diameter når 5 meter, dens dybde overstiger ikke 1,5 meter. På toppen av dette designet er en oppblåsbar ring som tjener som holder for et stort volum vann. Når du fyller med væske, strekker veggene i et slikt basseng, og det tar form av en bolle, mens diameteren på strukturen avtar. Som regel forsterkes store bassenger med en ramme som består av aluminium tynne vegger. For små barn produseres grunne beholdere med en myk struktur av bunn og sider.

Oppblåsbare bassenger for hytter er enkle å transportere, for installasjonen er det ikke nødvendig med spesielle forhold, det er bare nødvendig å finne et jevnt sted.

Ulemper med konstruksjon:

 • periodisk luftpumpe er nødvendig;
 • skjellets skjørhet;
 • dårlig egnethet for vannbehandling;
 • Hyppig utskifting av vann er nødvendig.

Related  Bensin generator: hvilken er bedre å velge for sommerbolig?

Ramme-type hytte svømmebasseng

Bassengrammen har en sammenleggbar struktur. I utseende er det en rammeramme av oval, rund eller rektangulær form med jevne kanter, dekket innvendig med en sterk PVC-film og fylt med vann. Rammen er utformet for å beholde bassengets form og redusere vanntrykket på veggene i strukturen. For sommersesongen er dette designet installert i villaområdet, og med utbruddet av kaldt vær – det er lett demontert for lagring.

Rammebasseng

Fotoramme med glidende markise

Bassenger for hytter er veldig pålitelige og stabile, har en lang driftsperiode. Som regel er det forskjellige størrelser: kan ha en dybde på opptil 2 meter, og volumet – opptil 250 m3. I slike reservoarer kan du dykke, svømme på madrassen og til og med leke med salongen eller med ballen.

Ulemper med konstruksjon:

 • et markise er nødvendig for å unngå forurensning;
 • en lang bukt og en avløp av vann;
 • høye kostnader for tilbehør;
 • et system for vannrensing er nødvendig.

Intex Frame Pool

Plast svømmebasseng

Bilde av et plastbassengPlast sommerhus er egnet for de som ønsker å installere en dam med den nødvendige formen og har nok plass til det. Slike modeller er installert i lang driftstid, forstår ikke på slutten av svømmesesongen og må utgraves.

I form – en plastskål med en liten masse av et slitesterkt materiale, motstandsdyktig mot kjemiske reagenser og mekaniske påvirkninger. Produsenter produserer boller av de mest varierte, ikke-standardformene. De kan ha glatte konturer, asymmetriske kanter, kastet skritt eller forskjeller i forskjellige høyder. Tykkelsen på skålens vegger kan nå 1 centimeter. Beholderen er produsert i fabrikken, så den har ingen sømmer og trenger ikke etterbehandling. De største bollene kan holde 9000 liter vann. I slike bassenger kan du dykke, svømme, ha det gøy og til og med montere massasjehjelpemidler.

Related  Mikatermisk varmeapparat for hjem og hytter

Beholderen begraver som regel i grunnen, derfor er det nødvendig å forberede en grop, en betongpute eller en tømmer.

For å bruke bassenget gjennom hele året, er det nødvendig å installere et vannrensingssystem, en fyllings- og avløpsmekanisme og en innendørs paviljong.

Ulemper med konstruksjon:

 • Tankens kapasitet;
 • høy pris;
 • en tung lastebil er nødvendig for å levere bollen til stedet;
 • å installere tanken vil kreve en spesiell mekanisert teknikk;
 • multi-dagers forberedelse av nettstedet.

Stasjonært basseng av betong

Innendørs betong bassengDette designet er bygget i mange tiår og krever betydelig finansiell investering. For sitt unike utseende er det nødvendig med dekorative fliser eller mosaikk. Bassenget kan installeres i en rekke former, utstyrt med dypdråper, tårn, massasje enheter. For svømming når som helst på året, er det nødvendig å installere både en paviljong, et flyttbart eller skyvedak. Utformingen av bassenget sørger for behovet for en foreløpig utforming, installasjon av et nettverk av undergrunns kommunikasjon og kompleksiteten av installasjonsarbeidet.

stort svømmebasseng

Oversikt over filterenheter for svømmebassenger

Uansett hvilken konstruksjon reservoaret har, krever det konstant omhu. Utendørsbassenget er forurenset mye raskere enn innendørsbassenget. Derfor, før du installerer bassenger for hytter, må du se gjennom filterutstyret for å velge det beste alternativet for deg selv.

For å fjerne små rusk fra overflaten av vannet i små bassenger, er spesielle garn ganske nyttige. For store og voluminøse reservoarer trenger du en støvsuger for vann.

For å fjerne smuss fra bunnen av tanken, må du kjøpe en filterenhet med en pumpe, for eksempel et sandfilter. Vannet som passerer gjennom det, er rengjort av fint smuss og sand og vender tilbake til bassenget. Filterkraften for hver type basseng beregnes separat.

Related  Vi velger riktig tverrsnitt av ledningen når det gjelder strøm og strøm

For den gode funksjonen av bassenget, er desinfeksjonen nødvendig. For å oppnå krystallinsk gjennomsiktighet av væsken, må kjemiske reagenser – flytende oksygen, brom og klor – brukes. De koordinerer nivået av vannhardhet, bidrar til å takle turbiditeten og utseendet til alger. Uten kjemisk desinfeksjon blir hytteboligen raskt til en blomstrende dam.

Og nå noen bilder av land bassenger:

innrammet

oval

Hvilket basseng å velge: oppblåsbar eller wireframe (video)