Nesten hvert hus eller leilighet, spesielt ikke utstyrt med sentral varmtvannsforsyning, har en individuell kjele. Dette er en varmtvannsbereder, som alt i vår verden kan mislykkes. Vi vil prøve å hjelpe deg, fortelle deg hva du skal gjøre hvis kjelen lekker.

Definere våre evner

Hvis du aldri har vært engasjert i reparasjon av utstyr og ikke holdt en skrutrekker i hendene, ville det være bedre å kontakte en kvalifisert rørlegger.

Men hvis du kan reparere en kran i leiligheten din eller til og med din egen bil, noen ganger med dette problemet, er det en mulighet til å klare seg selv. Vi advarer omgående, selv om vannvarmeren er ganske enkel i sin konstruksjon, er det nødvendig med spesiell kunnskap for reparasjon, både innen elektroteknikk og innen varmeenheter. Noen ganger var det tilfeller der mesteren, med riktig reparasjon av elvarmeren, hadde feil i forbindelse med varmesystemet og forårsaket feilen i hele systemet.

Vi bestemmer muligheten for selvreparasjon under lekkasje

Hvis kjelen har flommet, er det viktigste å bestemme årsaken til lekkasjen. Mens et annet alternativ er mulig, er enheten under garanti, og det er ikke dine spørsmål. Bare ring veiviseren. Hvis det ikke er mulig å reparere gratis, kan du prøve å reparere kjelen selv. Men vi vil reservere, det er bare hensiktsmessig når du er teknisk utstyrt med deg og ikke er redd for problemer, og har også et minimumsverktøy. Også, hvis du ikke er kjent med elektrisk utstyr, bør du ikke ta opp feilsøking. I tilfelle av kjelefeil hos bedriften (til og med et privat selskap), kan kun spesialister med riktig godkjenningsgruppe for elektrisk sikkerhet utføre dette arbeidet.

Vi finner årsakene til lekkasjer

Den enkleste varianten (og praktisk talt den eneste) er visuell inspeksjon.

drypp kjelen fra bunnen - hva skal jeg gjøre?Ikke en hydraulisk test, ingen andre metoder for husholdning og spesielt elektriske varmtvannsberedere er nesten ikke brukt. Derfor bestemmer årsakene til lekkasjer i kjelen vi visuelt. Her kan du gi et lite tips – det vanlige vannet blir sett dårlig, legg til en lys matfargestoffer til den, så vil stedene der den forlater tanken, bli tydelig synlig.

Imidlertid er det en ny liten nyanse, hvis kjelen har flommet ovenfra, da denne lekkasjen, kanskje på grunn av en funksjonsfeil på enten avstengningsventilen eller ventilene som festes til kjelen eller dannelsen av overtrykk i sin kapasitet. Under alle omstendigheter må denne varmtvannsbehandleren behandles med spesiell oppmerksomhet. Hvis kjelen strømmer fra under, så er det sannsynligvis forårsaket av en defekt i sin kapasitet (spesielt for lagringskedler).

Hvis det ikke er mulig å bestemme plasseringen av lekkasjen visuelt, anbefales det å bruke samme metode som for kjeler eller trykkbeholdere (hvis utformingen av varmtvannsberederen tillater det). I dette tilfellet blir det økte trykket (luft) påført og steder av kjelestrømmen oppdaget etter forsapning (oppløst i vann med såpe eller andre overflateaktive midler).

Eliminering av vannlekkasje i kjelen

Å finne et sted der vannet går, kan begynne å eliminere lekkasjen. Det vanligste problemet er selene. Først og fremst må du være oppmerksom på stedet der kjelen er utstyrt med varmeelementer, og ofte erstatning av denne pakningen kan eliminere hele problemet.

Også en elektrisk kjele strømmer ofte gjennom installasjon eller igangkjøring av sensorkommunikasjonslinjer. Videre er det ønskelig å bruke en reparasjon er ikke den første, kom til hånd seler, nemlig de som er anbefalt av selskapet, produsenten og fortrinnsvis med hennes varemerke. Hvis dette ikke er mulig, bruk deretter varmebestandig gummi eller paronitt.

Hvis tanken er skadet, må den repareres. Hvilken måte å velge er vanskelig å fortelle. Steel, selvfølgelig, mulig behov sveising, men hvis trykket er ikke utenomjordisk (vanlig husholdnings kjele), kan vi begrense og lodding. For aluminium (eller mer korrekt duraluminium) krever sveising i et nøytralt miljø (med en nøytral gass slik som argon), og derfor lettere å tette sprekken mer epoksypolymer. Men hvis det er en mulighet, er det alltid nødvendig å foretrekke sveising.

Det er også nødvendig å merke seg at små lekkasjer med tiden nødvendigvis blir til enorme.

Derfor, selv om noen dråper per dag lekker ut av kjelen, må du sørge for å finne og eliminere årsaken. Da kan reparasjoner bli mye dyrere.

Video: eliminering av lekkasje i kjele med egne hender

Video: Kjele reparasjon av egne hender