Oljevärmare misslyckas inte ofta eftersom de är pålitliga klassiska apparater. Men det finns tillfällen när du behöver reparera oljeväraren själv.

Förekomsten av oljekylarens fel är i regel åtföljd av utomstående ljud inne i huset. Det kan också finnas en liten oljeläckage eller ett skydd, och värmaren kommer helt enkelt att stängas av.

Det första du behöver göra är att koppla bort det från strömförsörjningen. Om det finns möjlighet, måste du ta det till reparationscenteret, men det är inte alltid möjligt. Därför måste du försöka reparera det själv.

Vid första anblicken är det omöjligt att reparera oljekylaren hemma. Men som praktiken visar, i 60% av fallen kan fördelningen elimineras med egen hand. För detta behöver du noggrant förstå orsaken till felet.

Vid reparation av oljevärmaren måste alla säkerhetsföreskrifter följas och följ anvisningarna och bruksanvisningen för apparaten. Brott mot någon av föremålen kan leda till personskada.

Reparation av oljevärmare och huvudtyperna av deras uppbrott

Processen att reparera oljevärmaren beror på typ av fel eller funktionsfel.

Det finns tre vanligaste riktningar i värmarens avvikelse:

  • Utseende av visselpipa, skarpa ljud i värmaren.
  • Skada på bimetalliska plattor.
  • TEN-misslyckande.
  • Avvikelser i elverkets arbete.

öppnar skyddskåpanFörekomsten av en visselpipa kan indikera frånvaron av den korrekta oljenivån inuti värmaren. I det här fallet är det nödvändigt att noga granska värmaren från alla håll för skador. Orsaken till visselpipan blir ofta en felaktigt installerad enhet. Om oljekylaren ofta flyttas från plats till plats eller lutas under transport kan luftpluggar bildas inuti.

Oljeuppvärmningsanordningar gillar inte den vassa och långa positionen i ett lutande tillstånd, så det är önskvärt att transportera det vertikalt.

Men om det verkligen hände, inte behöver något, behöver bara sätta enheten i rummet och ger det grunden för ungefär en timme, så att oljan tas operation. Då kan enheten användas.

regleringsprincipenSkada på bimetalliska plattor. Vid demontering av värmaren kan skador på bimetallplattor detekteras. De befinner sig på handtaget på temperaturregulatorn. För att reparera den strukturella delen av oljevärmare, måste du sätta temperaturvredet till ett minimum uppvärmning. Då, är skruvarna avlägsnas en efter en, låsmutter, ram, vår och bimetallremsan avlägsnas.

Related  Pannan indirekt uppvärmning – vad är det?

Det repareras inte, men ersätts med en ny. Denna del av regulatorn bär oftast ut under en lång period av drift. För att helt ersätta bimetallplattan är det nödvändigt att ta bort sensorns stång och magneten. Termostaten monteras i omvänd ordning och sätts på plats.

tenyTEN-misslyckande. Teng är ett av de konstruktiva elementen, vilket är det svåraste att ersätta, eftersom det kan vara antingen inbyggt eller flyttbart. Hur repareras oljevärmen i det här fallet? Om tenen är avtagbar kan du göra det hemma genom att ta bort fästbultarna och koppla loss det från strömkablarna. Om tene är inbyggd måste du köra uppvärmaren i servicecentret.

Avvikelser i elverkets arbete. Orsaken till värmaren fel kan vara frånvaro av kontakt på grund av oxidation. För att kontrollera detta måste du ta bort värmaren från basen och lossa skruvarna. Med hjälp av en skruvmejsel är det nödvändigt att ta bort stoppen och angränsande brickor. Sedan avlägsnas ankaret, under vilket kontakterna är placerade. Om synliga tecken på oxidativ process måste du ta bort ledningarna, rengöra dem och torka kontakter med alkohol. Efter reparationen är det nödvändigt att samla allt i sin ursprungliga position och kontrollera enhetens funktionalitet.

Reparation av oljekylarens hölje

Hål i kroppen ske som ett resultat av korrosion av väggarna i aggregatet eller i händelse av mekanisk skada från utsidan. Detta fel kommer att synas visuellt. Enheten får inte användas i detta tillstånd. De som bestämmer sig för att reparera värmaren med egna händer, är det nödvändigt att ta bort all olja från enheten och skölja tanken inifrån med alkohol. För att reparera tanken bör du använda utrustning för att reparera kylskåp, och som lödmedel måste du välja koppar-fosfor, mässing eller silverlödd.

Related  En oumbärlig egenskap av det inre av ett privat hus är en trappa till andra våningen

Lödning av radiatornInnan du lödar höljet måste du rengöra det skadade området, täcka det med en korrosionsvätska och efter det att den torkar, avfett ytan med alkohol. Nästa steg kommer att vara lödningen själv. För att göra detta, är lodet appliceras på platsen för skadan och värm brännaren på grundval av hermetisk lödning kylning.

Man måste komma ihåg att syntetoljan inte är kompatibel med mineraltypen. Blanda inte olika typer av oljor. Därför är det bäst att ersätta oljan helt om du är osäker på vilken typ av olja som hälldes. Om typen av olja är känd, enligt passdata, behöver den bara fyllas upp.

Efter fullständig reparation av oljevärmaren måste fyllas med olja inuti kärlet vid 90%, vilket lämnar utrymme för en kudde 10% av luft (under uppvärmning, tenderar oljan att expandera, och luft kommer att bistå denna process). Om det inte finns någon luftkudde inuti höljet kan det uppstå bristning från det ökade trycket.

När kroppen repareras måste du kontrollera den för läckage. Om oljan inte flyter även när värmaren är helt igång, är reparationen korrekt gjord.

Oljevärmare används ofta av sommarboende för uppvärmning av lokalerna på vintern. De är effektiva och bränner inte syre, men risken är att deras kropp är väldigt het. Om det används felaktigt kan ett antal problem uppstå som är svåra att eliminera.

Oljevärmare Reparation – video