vacker gaylardNär det finns en fråga om valet av trädgårdsblommor för landritningen, verkar det som om alla är vackra på sin egen väg. Men bland denna uppsättning levande ornament, är särskilt imponerande den färgglada gaylarden. Denna ovanliga blomma har eleganta stora knoppar med rika och ljusa toner. Titta på dem, är tanken på ett cinderella född i sinnet, som skulle gå till bollen och sätta på en utsökt klänning. Det är som en enkel kamille förvandlad till en färgstark gaylard.

populär gaylardVäxten tillhör familjen “Astrovye” och är en av de mest populära blommorna på planeten. Bland dem är asters och ihärdiga krysantemum, lockiga dahlior och leende solrosor, gerbera och till och med kronärtskocka. Det är praktiskt taget omöjligt att lista alla nära släktingar till en färgstark blomma.

Dträdgård dekoration gaylardAilardia är en elegant dekoration av landskapsdesignen på bondgårdens territorium. Det är planterat på blandade blomsterbäddar och blomsterbäddar. Det är en integrerad del av de alpina kullarna och låga kullar. Mot bakgrund av blommande buskar ser plantan helt enkelt oemotståndlig ut. Och i kombination med tusenskönor framkallar gaylardia en oförglömlig glädje, eftersom hon ser ut som en elegant prinsessa på en blomkula.

Botaniska egenskaper

långblommande blomma av gaylardDenna trädgårdsblomma växer till 70 cm i höjd och bildar en magnifik bush med ljusa knoppar. Var och en av dem liknar en färgstark korg, i mitten av vilken en miniatyrsol skiner. Blomställningar hålls på flexibla, men långa peduncles. Skott grenade, något pubescent, täckt med en uppsättning vanliga löv. De är lanserade eller ovala i form. Edges dentate, som betonar blomans originalitet. Vid bushens botten finns en liten rosett som liknar en grön filt, vilket ger växten ett elegant utseende.

stora blommor av gaylardStora och utomordentligt söta blommor gaylardii skiljer sig rik och ljus färg. Den centrala delen har olika toner, men kantningen är alltid gul. Knoppar börjar blomma med början på sommaren och fortsätter att glädja sina fans till den första frosten. Det är intressant att blomställningen består av reed och tubular petals, som har en annan färg. Extreme (reed) kronblad är:

 • gul;gula kronblad av gaylard
 • scharlakansrött;skarlet kronblad av gaylard
 • apelsin;apelsinblad av gaylard
 • rödbrunt.burgunderblomma av gaylard

De som är centrerade (tubulära) är vanligtvis:

 • mörkbrun:
 • lila;
 • ljusbrun.

Mitten av knopparna är flöjtande, av lättnadskaraktär, som i kombination med kronblad ser särskilt attraktiv ut. Den ursprungliga korgar på växten kan vara terry eller semi-dubbel. I terryvarianter, i synnerhet är medelblommorna trattformade. Semi-dubbla prover har 2 eller 3 rader av ligulatblomblad, som ser vackert ut mot växtens gröna bakgrund. drottning av trädgårdenPå det givna fotot ser gaylardiya ut som en riktig drottning på bakgården.

Blomman odlas inte bara i trädgården, utan på balkongen eller som en inomhusväxt.

fröboll av gaylardNär processen med frodig blommande slutar, kvarstår en fröboll på högpedungen. Vid beröring är det lite prickigt och ser ut som en liten brun igelkott. Ofta används sådana fluffiga dekorativa shishechki vid bildandet av kompositioner från torra växter.

Till växten såg alltid chic på trädgårdsplatsen, visade blomställningar regelbundet.

Hemligheter av odling

frö av gaylardia för reproduktionFör att odla en färgstark blomma på ett hemblomma, borde man komma ihåg att denna växt kan vara av två huvudtyper: årlig och flerårig. Ett år gammal gaylard kan planteras genom att så frön och växande plantor. I slutet av februari eller början av mars sprids frö av stora storlekar på den beredda fuktiga jorden. Sedan sprutas de snyggt med en liten mängd vermikulit. Det är ett naturligt substrat som effektivt kan kontrollera fukten på jordens yta. Tack vare honom tar växten snabbt rot på en ny plats.

Related  Ovanligt häftigt häftklammer hemma

plantor av gaylardFörvara behållare med grödor, helst i ett väl upplyst rum med en optimal temperatur av högst 23 grader. Gröna kommer att dyka upp efter 10 eller 15 dagar. Om du vet hur man odlar gaylard från frön och när man planterar den på marken, kommer det alltid att finnas en plats för en så söt “prinsessa” i trädgården. Därför bör växande plantor i ett slutet utrymme betrakta sådana faktorer:

 • i rummet bör vara en ökad fuktighet;
 • när de första skotten av en blomma visas måste de planteras i separata krukor eller celler;
 • Marken bör vattnas när den torkar;
 • För att öka dagsljuset använd ytterligare belysning med lysrör.

Eftersom den årliga gaylardiaen är en växt för öppen mark planteras plantorna i september eller till och med i mitten av augusti. För detta, välj en solig plats i trädgården, där det finns bra bördig jord. Dessutom bör den ha bra dränering, eftersom växten inte gillar stagnation av vätska i rotsystemet. Avståndet mellan plantorna är 25 cm. Växten kommer att blomma nästa år.

När man förbereder jorden för att plantera plantor, införs gödselmedel i den. På 1 m² av tomten hälls en 10 l hink kompost eller kvalitets humus ut. Noggrant gräver jorden, det lägger till 1 kopp ask från träet och en handfull färdiga mineralgödselmedel.

Planterar en flerårig gailardy som utförs på hösten när det är en varm och solig dag. Du kan också sådja frön i juli och sprida dem på det plogade landet. Stängning av marken är inte nödvändig, den huvudsakliga vanliga vattningen som torkning. Före vintern stiger plantorna och bildar ett radikalt grönt utlopp på 15 bladskivor. Dessutom kommer de att få tid att rota väl, och växten kommer att blomma nästa år. Således kan perennial gaylard växa på en plats utan transplantation i mer än 5 år.

vuxen busk av gaylardTill en anläggning kan länge tacka dina fans, det är viktigt att ha rätt vård. Först och främst är en skön skönhet önskvärt för att ge tillräckligt med ljus. Därför är det bättre att inte plantera blomman under förgrenande träd, sprida buskar eller i den skuggade delen av landets tomt.

Related  Elegant stilig plectrantus: vanliga arter för hushållsodling

Vattning en färgstark “tusensköna” är bättre som jorden torkar. I en stark sommarvärme – oftare under regnperioden – på efterfrågan. Kompetent plantering gaylardii ständig och omsorg för växten innebär regelbunden lossning av jorden och avluftning från ogräs. Efter knoppar visnar, bör de avlägsnas från busken för att förlänga blomningen. Höga typer av gaylard bör vara bundna. Dessutom är det under hela säsongen viktigt att mata det:

 • under frigöringen av knoppar;
 • frodig blomning;
 • sen höst 30 dagar före vinterkylan.

uppdelning av gaylardOm busken växer på en plats i mer än 5 år måste den transplanteras. För att göra detta måste du gräva ut gaylard gardin, dela den i delar och sedan plantera den i en ny blomsterbädd. Gör proceduren bättre på våren, det viktigaste är att på sticklingar finns det tillräckligt många rötter och unga skott

Det är strängt förbjudet att använda gödsel för gödslande gaylard. Därifrån är växten sjuk och kan dö.

Olika sorter av riket “Gaylardiya”

olika typer av gaylardDess exotiska namnblomma mottogs till minne av den franska figuren Gayar de Charentonno. Liksom den här mannen förblir växten torka tider, kalla vintrar och alltid pryda blomsträdorna. Om blomman växer i områden där vintern är varm är det inte nödvändigt med ytterligare skydd. Och du kan bara såa frön först efter snön kommer från marken. På grund av sin opretentiösitet har anläggningen fått universellt erkännande. Därför odlades mer än 20 olika typer av söt trädgårdsdekoration. Efter att ha noggrant undersökt bilderna av gaylardblommorna kan du lyfta slöjan av ljusa möbler av oöverträffade växter.

Gaylardia “Beautiful”

gaylardia vackerAv vilda skönheten i denna art finns i Mexiko och kan ofta förvandlas till en vidsträckt blommande buske med en diameter upp till 50 cm. Den blommar magnifikt under sommaren stora knoppar, som representerar regnbåge korgar. I var och en av dem är ett gult centrum och lila lövflod.

Efter gaylardia vackra blommor på skotten, bildas frukter, som liknar rundade bollar med en tuft. Frön behåller sin spiring under en längre tid, så plantan användes för val av nya sorter. De skiljer sig i budens struktur och i kronbladens färgning. I trädgårdsodling är sådana växtvarianter särskilt värda:

 1. “Pict”. Översatt till ryska betyder detta ord “målade”. Blommor av denna sort är därför ofta tvåfärgade och nödvändigtvis dubbla.picta grade
 2. “Lorentz”. Anläggningen präglas av globulära knoppar, vilka bildas av rörformiga kronblad. Gaylardia Lorentz slår sina fans med ljusgula blommor som dyker upp på busken i början av sommaren.Lorentz gaulardi
 3. “Lorentzisk”. Särskilt jag vill nämna en charmig sort med terry knoppar. De är placerade på höga skott-peduncles (ungefär en halv meter) och liknar shaggy pom-poms. Eleganta ligulatblomblad med en skarp kantning avslöjar sig som ljusa morgonstjärnor. Gaylardia Lorentiana blommar magnifikt i mitten av sommaren och trivs med sin skönhet till novemberkylan.Gaulardium av Lorentzian

Related  Terapeutiska egenskaper hos majsstammar och kontraindikationer till deras användning

Unika typer av vackra gaylardier används för att dekorera landets landskap. De är också lämpliga för att bilda buketter av snittblommor.

Gaylardy “Arizona San”

gaylard arizona sanDenna sort anses vara en av de mest eftertraktade blommorna för stugor. Dess huvudsakliga funktion – blommar i samma år när det såddes. Dessutom kastar arizona san gaylardia ut knoppar före alla andra arter av denna blomma. Lush blomning varar hela säsongen före kallt väder.

gula blommor gaylardia arizona sanVäxten växer bara upp till 25 cm i höjd, därför betraktas det som en dvärgart. Blomställningar i form av korgar hålls på starka peduncles. Diameteren av gaylard arizona slingan under blomman når 9 cm, vilket förvandlar trädgården till en ljus bukett med soliga blommor.

Arizona Red Shades Guillardia

gaylard arizona rött ljusMed rätt odling bildar växten en liten kompakt busk upp till 30 cm hög. Vissa varianter kan nå 70 cm. Blommar blommar på långa pedikeller, 6 eller 8 var och en på en växt. De kommer ut ur markutloppet och lockar allas uppmärksamhet. Gaylardia Arizona röda nyanser känns mirakulöst i öppna områden där det finns mycket solstrålning. Blommar nästan hela sommaren, tills de första höstens frost. Långt förlorar inte dess egenskaper, i en dekorativ vas efter klippningen. Använd en blomma för att dekorera husets hemlandskap.

Gaylardia “Awning”

gaulardia markisVäxten från denna serie präglas av närvaron av täta skott med tjocka villi längs hela längden. De växer upp till 75 cm höga, så de behöver en plagg. Bladplattor gaylardia awned har tre olika former:

 • oval;
 • avlånga;
 • lansetten.

openwork blombladBladets kanter är antingen serrated eller hela. Ryggen är med mjuka fibrer som liknar vita spindelbanor. Breda blomställningar består av blommiga blommor av koppar, gul eller orange. Ibland målas de i två eller tre färger. I mitten av gaylardias knopp är storblommig (som den kallas ibland) en rund skiva av lila eller brun färg.

Det börjar blomstra glatt i juni, fortsätter att behaga fans före hösten. Tolererar perfekt vintrar, behöver inte extra skydd.

Gaylardy “Burgundy”

gaiLardia BurgundyUtsökt ljus perennial – gaylardia burgundy används ofta för att dekorera kantar eller mixborders (komplexa flervärda blomsterbäddar). Växten är ganska hög (ca 70 cm). Skott kommer från ett markutlopp, dekorerad med breda knoppar i form av dekorativa korgar. Ofta blomställning av vinröd mättad färg. Sorten hänvisar till de dekorativa sorterna av gaylardia hybrid och är efterfrågan bland trädgårdsmästare.

Till buskarna förlorar inte deras attraktivitet, de behöver stöd. De kan installeras snyggt nära blommans säng och knyta blommorna med gröna rep.

stor gardin av gaylardDen fleråriga och årliga färgglada “kamomill” ser harmoniskt ut i alla varianter av trädgårdsängar. Därför används de i stor utsträckning i landskapsdesign för hus. De som växer denna underbara blomma, hittar alltid glädje under sin frodiga blomning.

Reproduktion av gaylard med bush division – video