Bekväm varmvattenberedare ThermexEtt komplicerat liv utan varmt vatten föreslås ändras med hjälp av Thermex vattenvärmare. Naturligtvis kan du använda en gasvärmare eller en vedeldad panna, men ofta är el en alternativ energikälla. I Thermex-sortimentet av hetvattenprodukter kännetecknas produkterna av olika modeller, överkomligt pris och hög kvalitet.

Varför Thermex vattenvärmare är populära

Termix-modellen kan installeras var som helstGruppens specialitet är dess smala specialisering. Sedan starten 1949 har det italienska företaget Thermex producerat enbart varmvattenutrustning. Produkterna förbättras ständigt på grund av utvecklarnas professionalism. Orsaken har inte bara sin egen produktion, den innehåller:

 • vetenskapligt laboratorium;
 • eget designkontor;
 • produktion av komponenter
 • Anläggning för tillhandahållande av elektriska apparater av egen produktion.
 • Företaget på montering av vattenvärmare Termeks.

Om varor som köpts i 160 länder, företaget för montering av produkter i olika länder, däribland S: t Petersburg, är förbrukningen ökar årligen – är inte en garanti för ett anständigt urval Termes varmvattenberedare från ett brett spektrum av liknande produkter. Orsaken är bland världens tre ledande ledare, med en årlig produktion på 2 miljoner enheter.

Varianter av vattenvärmare är deras enhet

Typ av vattenvärmareApparatens linje representeras av tre grenar:

 • lagring elektriska vattenvärmare av olika volymer, kapacitet och tillämpning av utrustning;
 • Flödande enheter med olika strömförbrukning, vattenförbrukning, reglering;
 • lagringsflöde vattenvärmare.

Lagring vattenvärmare enhetPannan representerar ett komplext termostat med säker drift.

Varje Thermex vattenvärmare har en bruksanvisning som beskriver enhetens tekniska enhet och reglerna för säker drift. Instruktionen krävs för att korrekt installera och slå på den komplexa enheten, upptäcka fel och vidta åtgärder för att eliminera dem. En separat manual är utvecklad för varje sort och en serie vattenvärmemålare.

Vid byte av värmeelement är det bättre att byta ut TEN med ett kopparskydd på ett stål. Det är mindre övervuxet, limescale är lättare att ta bort.

Instruktionsboken för Thermex varmvattenberedaren omfattar:

 • information om nodernas konfiguration och tekniska egenskaper
 • en guide för att installera en vattenvärmare
 • underhåll av enheten under drift, förebyggande och reparation;
 • säkerhetsåtgärder vid användning av enheten;
 • bortskaffande av begagnade delar.

Handboken anger symbolerna och namnen på knapparna på kontrollpanelen på ryska. Information ges som gäller garantiservice. Företaget ger en garanti på ett år för elektrisk utrustning och upp till 94 månader för fallet och tanken.

Thermex lagringsvattenberedare är uppdelade i 2 typer enligt metoden för korrosionsskydd av tankväggarna:

 1. Kapaciteten hos rostfritt stål av matkvalitet har lång livslängd och lätt underhåll. Märkning er.
 2. Den inre ytan av de emaljerade biosteklofarfora som görs av en särskild teknik Oxygen Free System, som tillämpar emaljbeläggningen i en inert gasmiljö. Beläggningen är resistent, inte förstörd av plötsliga temperaturförändringar. Märkning om.

Related  Översikt över dieselgeneratorer för sommarstuga

Ordern för anslutning av lagringsvärmare

Kopplingsschema över lagringsvärmareFör att installera pannan är det nödvändigt att välja den plats där hett vatten behövs oftare och ledningen upp till urvalspunkten blir kort. Varje modell är konstruerad för horisontell eller vertikal installation, som anges i passet och på märkningen. Att montera strukturen på väggen, göra justeringar i driftlägen, kompetent anslutning till det elektriska nätverket är bättre att överlåta specialister.

Hur ansluts Thermomex vattenvärmare med egna händer? I det här fallet är det nödvändigt att följa anvisningarna för att ansluta enheten tydligt. Det är nödvändigt att ha:

 • Thermex varmvattenberedare;
 • ankarfästen;
 • rör för ledningar;
 • flänsar, bröstvårtor, fastsättning.

Källans anslutningsnoderFixa vattenvärmaren till väggen enligt planen. Det bör beaktas på stödvärmare placerade horisontellt och inte vertikalt, och i proportion till enhetens tyngdpunkt. Därför är det nödvändigt att borra hål för ankaret i enlighet med tankens klackar. Efter förstärkning på huvudkonstruktionens vägg fortsätter du att remsa vattenvärmaren med vattenfördelningen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt elnätet. Hur man ansluter en Thermex vattenvärmare till nätverket visas i diagrammet. En separat ledning är nödvändig för värmaren, och uttaget måste vara placerat på sidan av enheten.System för anslutning till el

Innan du fyller vattentanken helt med vatten, ska apparaten hållas i förpackad form så att den inte slår av på ett torrt sätt. Den första anslutningen till nätverket görs efter att tanken är fylld och att anslutningarna är täta. Tanken anses vara fylld när vattnet kommer ut ur diskbänken under tryck.

Varmvattenberedaren i satsen har en sladd med en plugg som ger jordning. På enhetens kropp finns en kontaktpunkt för jordning. Kretsen ger en RCD, som kopplar ur enheten vid fel och mikroläckage i nätverket.

Justeringen av temperaturregimen måste utföras enligt anvisningarna för anslutning av enheten.

Underhåll och reparation av Thermome vattenvärmare

Underhåll av ThermexUnder driften av enheten uppträder gradvis salter av salter som stör värmeutbytet på nyanser. Trots filtret installerat vid inloppet av tillförselvattnet ackumuleras sedimentet gradvis på innerkolvens väggar. Reläerna och sensorerna misslyckas. Tecken på behovet av reparation:

 • vatten värms under lång tid;
 • det finns yttre ljud inuti tanken;
 • frekvent aktivering följt av skydd;
 • Vattnets kvalitet vid utloppet har förändrats;
 • apparaten värmer inte vatten.

Arbetet med byte och rengöring av värmeelement, tvätt av tanken kan ske självständigt. Vid styrning av styrenheten krävs justering i ett specialiserat center.

Om familjen har mer än tre personer, finns det ingen varmvattenförsörjning, installationen av el-lagringsvärmare kommer att vara det bästa sättet ut i ett lanthus.

Innan reparation av någon komplexitet är det nödvändigt att avaktivera utrustningen. Lossa tanken från vattnet, dränera det genom kranen, med lufttillförseln för att utvisa vätska från glödlampan.

Related  Tekniken för installation och anslutning av en vattenvärmare i landet

Tens för vattenvärmareArbetet med att byta termoelement eller rengöra dem från skalan leder till en demonterad och inverterad tank. Det är nödvändigt att ta en bild av anslutningssystemet, för att återställa det i framtiden. Ta bort värmeelementen för rengöring eller byte.

Om utbyte krävs är det nödvändigt att veta att värmaren till Thermes vattenvärmare används enligt modell och instruktioner. I de flesta modeller av vattenvärmare installeras två värmeelement, lika många magnesiumanoder i en enda uppsättning. När värmaren installeras på plats är det nödvändigt att förhindra en skevning. Alla packningar eller manschetter måste vara rena, flänsen är fixerad i en tvärliknande sekvens.

Varje år som användningen av vatten ökad styvhet, är det nödvändigt ofta att tömma tanken och rengöras från sediment, inte bara värmeelementen, utan också i botten av tanken. Om skalan täcker pannans väggar skapar den ett extra isolerande skikt utan att störa uppvärmningen. Det borttagna, men servicerbara elementet bör avkalkas och kontrollera anodens tillstånd med möjlig ersättning.

Elektroderna städas med användning av Antinakipin och liknande hushållskemikalier.

Nuvarande av olika former och kapacitetMagnesiumanoden i systemet är installerad för att skydda mot värmeelementets korrosion. En lös oxidavgift minskar värmeöverföringen och leder till en överanvändning av energi. Anoden kan ändras vid slitage.

Thermex varmvatten tee kommer i olika mönster, skiljer sig i materialet av tillverkning, sättet för fastsättning. Skal av märkesvaror är gjorda av stål eller koppar.

Reparation av vattenvärmaren i andra fall utförs i servicecentret med de ursprungliga reservdelarna till Thermex vattenvärmare.

Exempel på Thermex Boilers

Modeller av Thermex pannorAlla levererade enheter är konstruerade för nätspänning 220 V, övertryck i huvudvattenslangen är mer än 0,5 Ati. Tänk på de vanligaste köttbordsmodellerna som används i vardagen.

Thermex 80 liter varmvattenberedare

Thermex 80 liter varmvattenberedareFör en familj på tre eller flera personer kommer den bästa vattenvärmaren att vara en apparat med en internt tankkapacitet på 80 liter “Termex”. Volymetanken håller temperaturen i 9 timmar. Modeller har olika former och placeringar, är kompakta och kan bekvämt integreras i utrymmet. Det rekommenderas att välja en enhet med en varmvattenberedare i form av en värmare, spiralen kommer snabbt att misslyckas. Innan du installerar varmvattenberedaren termex 80 liter, läs instruktionerna för användning av enheten, förutsättningarna för säker drift.

I punkt 3 anges den kompletta uppsättningen leverans av utrustningen, inklusive element för anslutning. Det är nödvändigt att kontrollera fullständigheten i enlighet med specifikationen före inköpet.

Köparen behöver veta garantitiden för elektroniska och elektriska delar på alla Termex produkter är 1 år. Men mekanikern är konstruerad för många månader med problemlös drift. Priset på en vattenvärmare 80 liter beror på materialet och utrustningen. Genom att använda elektronisk styrning med processstyrning på flera nivåer kommer modellen att bli mycket dyrare. Ju mer komplicerad form av modell, ju högre enhet utvärderas. Produkten blir betydligt dyrare om istället för samling av den inre ytan används en tank tillverkad av speciellt austenitiskt stål.

Related  Översikt över fotogener

Anordningen är baserad på en fysisk process i samband med förekomsten av strömmande strömmar, elektrokemisk korrosion, möjliga hydrotrikes, slitage av packningar. Självreparation av Thermex 80 varmvattenberedare är endast tillåtet för rengöring och byte av värmare. En professionell kan ställa in rätt automatisering och elektronik.

Varmvattenberedare val 50 liter

Thermex ER 50 V vattenvärmareEn liten behållare kan installeras även i ett litet rum. 50 liter vatten är tillräckligt för 1-2 konsumenter. Var uppmärksam på Thermex ER 50 V varmvattenberedare. Dessa modeller är ledande i efterfrågan. Värmekraften på 1,5 kW skapar inte en hög nätbelastning. Varmvatten i 1 timme 45 minuter. Ståltanken är täckt med emalj från det biokristallina porslinet och bevarar kvaliteten på vatten som i ett keramiskt kärl. Garantin för tanken ges i 7 år. Detaljpriset är 6757 rubel.

Thermex IF 50 V varmvattenberedare är mer komplicerad. Den har en austenitisk ståltank av rostfritt stål och två värmeelement. Totalt ger de en effekt på 2 kW, men det elektroniska styrsystemet gör att du kan ansluta ett element beroende på uppgift på displayen. Priset på Thermex vattenvärmare 50 liter av denna design är 11259 rubel.

Modellvolymen 30 liter

Miniatyrvärmare Termex 30 representeras av företaget i olika utföranden. Nuvarande modeller med en emaljtank och ett evigt kärl av japanskt rostfritt stål. Ytterhöljet kan vara plast och metall, täckt med slitstark färg. Apparater med värmeelement 0,7, 1,3, 2,0 kW installeras på olika modeller. Det är lätt att välja en enhet som skapar en liten belastning på det gamla nätverket. För en person, tillräckligt med vatten, värmer en ny del upp inom en timme. Livslängden på installationerna är minst 10 år, med tidig rengöring och byte av elektroder.

Miniatyrvattenberedare Termex 30Även en liten panna är mer ekonomisk än en varmvattenberedare, för vilken separat kabeldragning behövs. Vid installationen av en panna kommer livskvaliteten i ett landsbygd eller landsbygd att förbättras. Vid val av en enhet är det nödvändigt att ta hänsyn till det elektriska nätets tillstånd, antalet användare. Ju starkare enheten, desto snabbare vattnet värms upp, kommer samma mängd energi att slösas bort.

Thermex panna översikt – video