tegel spisI moderna tider, trots att man utvecklat innovativa alternativ för uppvärmning av lanthus och hus, har eldstäder, som en effektiv metod för uppvärmning av utrymmen för någon design, inte förlorat sin populära relevans.

Sommarpeisen är inte bara en metod för uppvärmning av inredningen, men också huvudelementet i dess dekorativa och raffinerade inredning.

Många ägare av stugor och byggnader har frågan om hur effektiv eldstaden är i uppvärmning av ett lanthus. Svaret på dem som länge haft en eldstad som lagts ut i deras hus är alltid bara positivt.

Principen för eldstaden, typ av moderna eldstäder för sommarstugor

Eldstäder för dachas är främst utrustade för snabb uppvärmning av en viss del av huset eller rummet. En öppen spis för ved måste ha ett direktuttag till gatan, som kallas en skorsten. Brännkammarens princip består i den elementära brandkåren av ved, de förbränningsprodukter från vilka framför allt sot och rök kommer ut genom en direkt luftluft.

Elementär princip fungerar så småningom spis med en öppen ugn har förbättrats, och i dag är det möjligt att arrangera på sitt lantställe gated spis med luft eller vatten värme, som inte tjänar som ett medel för tillfälliga värme enskilt segment hus, och hela huset i sin helhet, som en standard värmesystem , bara inredd för stilen av en öppen typ av snabb uppvärmning.

Arbetet med öppna och stängda eldstäder ser så här ut:

öppen spis planering

En öppen öppen spis på dacha ger inträde i huset bara tjugo procent av den genererade naturliga värmen, medan åttio helt enkelt flyr genom skorstenen.

öppen spis av tegelstenarAnvändningen av denna typ av öppen spis kräver en stor lager av träråvaror, medan stängda eldningsalternativ använder 80 procent av värmen och genererar det för att värma uppvärmningssystemet i hela huset.

öppen spis i väggenEldstäder av sluten typ är stängda med speciella dörrar av värmebeständigt glas, som kan motstå glödgning vid 800 ° C. Eldstäder för stängda eldstäder är inbyggda i väggen, de är gjorda av material som kan hålla värme under lång tid, kan inte rostas och deformeras inte under för höga temperaturer.

Om vi ​​jämför arbetsförmågan hos vattenuppvärmningen och luften från eldstaden, så vinner det andra alternativet fortfarande i ljushet. Fördelningen av luft i syfte att uppvärma rummen beror på att man placerar speciella tomma kanaler inuti väggarna, längs med vilken värmen från kaminen rör sig i olika riktningar av huset, när husets väggar värms upp och luften inuti rummet värms upp. I stället för att lägga ut tegelkanaler idag är det vanligt att använda en packning i väggar av aluminium eller stålrör, genom vilka varm luft rör sig.

Eldstäder klassificeras inte bara enligt den specifika uppvärmningen av rummet, men också beroende på materialet från vilket de tillverkas och läggs ut.

Mycket estetiskt i huset ser eldstäder för ett sommarboende från en tegelsten.

dekorativ eldstad

marmoreringInte mindre funktionella och estetiska är gjutjärn eldstäder för stugor.

gjutjärnspanna En vedeldad spis för ett sommarboende är en effektiv metod för utförande av intressant designregistrering av ett internt utrymme i huset, för att skapa komfort och en trivsel.

öppen spis med natursten inredning

Funktioner av uppförande av eldstäder för stugor:

 • Oavsett vilken typ av spis som är monterad i väggen, måste eldstaden med öppen spis alltid ha en solid tegelsten eller stenfundament;
 • Utkastet till cirkulation av varmluft måste övervägas till minsta detalj, om man i luftvägar saknar minsta detalj kan man uppnå brist på dragkraft.
 • Projektet ska vara en beräknad och planerad professionell stoveman som förstår murar av värmesystem med någon ändring;
 • exteriör dekoration den öppna spisen – är det sista steget i arbetet med att skapa en semester spis, som kräver noggrann strategi för att skapa ursprungliga dekorativa varma hörnet, där du bara vill bekvämt tillbringa sin fritid.

De grundläggande reglerna för säker drift av eldstäder i vardagen:

 • Det skapade projektet av en eldstad kan i alla fall inte ändras genom oberoende implementeringar av olika idéer.
 • Främmande föremål bör inte ligga nära eldstaden.
 • Rengöring av skorstenen utförs alltid efter att kaminens väggar har svalnat;
 • I händelse av funktionsstörning i eldstaden kan den inte användas förrän felet har åtgärdats.
 • ingen oberoende närvaro av barn nära någon typ av öppen spis – öppen eller stängd, eftersom det finns stor sannolikhet för brännskador och bränder;
 • Att bygga en eld i eldstaden är först efter att ha kontrollerat utkastet i skorstenen;
 • ved bör alltid vara otillgänglig för elden i eldstaden;
 • Kategoriskt är det omöjligt att bearbeta ved i eldstaden med alla typer av brännbara brännbara blandningar.

Kriterier för att välja en eller annan variation av eldstaden för dacha:

 • området av det uppvärmda rummet;
 • periodicitet att bo i ett hus
 • Kostnad för installation och dekoration;
 • uppvärmningseffektivitet;
 • val av brännbara råvaror för värmeproduktion;
 • Utvärdering av möjligheterna att installera i ett gammalt rum eller en ny byggnad.

Ett stort antal eldstadsprojekt av hus i landet är helt enkelt enthralled. Värma ditt hem kan tillämpa de mest enkla okomplicerade system som är originella inredning som smälter in i de mest raffinerade interiörer land hus, vilket framgår av de vackra bilder av landets spis.

öppen spis inredd med natursten

öppen spis, dekorerad med kakel och målningstenar

dekorerad med en tallrik kakel under en sten

Det finns inga gränser för fantasin hos arrangemanget av trädgårdsöppningen. Varje ägare av hans hus försöker göra den mest originella versionen, som spelar den allra första rollen i det uppvärmda rummets komfort.

Ta en av de idéer och ditt fritidshus kommer att ha en oemotståndlig attraktivt område, där vill koppla sinne och njuta av en överraskande kombination av naturliga och efterbehandling flamma bildas vid förbränning av ved.

Video: öppen spissprojekt för sommarstuga (schema)

Schemat för en mini-spis för en sommarstuga (video)