hranljiva hrana za pseHišni ljubljenčki, ne glede na pasmo, potrebujejo polno, koristno in okusno hrano. Danes, izbiro lastnikov hrane za pse za več deset blagovnih znamk. Pripravljene mešanice močno poenostavljajo življenje rejcev psa in se razlikujejo po ceni, hranilni vrednosti, sklopu komponent in uporabnosti.

Pred njihovim nastopom je prehrana hišnih ljubljenčkov sestavljala mesni izdelki, žita, zelenjava in vsak lastnik sam je določil, kako in kako hraniti svoje oddelke. Ne samo, da je “kuhanje psov” trajalo veliko časa in da jedi niso ostale dolgo sveže. Z naravno prehrano je izredno težko izračunati vsebnost kalorij v hrani in njegovo hranilno vrednost.

Trenutni rejci imajo na voljo:

 • Suha hrana za pse z različnim okusom in sestavo;
 • konzervirano hrano, ki lahko pusti popolno prehrano ali služi kot dodatek suhim mešanicam ali naravni hrani “izven mize”;
 • suhe in mokre dobrote za promocijo hišnega ljubljenčka;
 • vitaminski in mikroelementni dodatki, ki pripomorejo k pomanjkanju hranil v naravni prehrani.

potrebe psa v hranljivi prehraniPravilno sestavljena prehrana je zagotovilo za dolgo življenjsko dobo, energijo in zdravje. Pripravljena hrana za pse upošteva potrebe živali, njene fiziologije, starost in pasme.

Če je hrana pravilno izbrana, samo jih jedo ljubljenček dobi ne samo dovolj energije, temveč tudi pomembne vitamine, makro- in mikrohranil, bioaktivne snovi, ki so odgovorne za imunsko zaščito, rast in razvoj psa.

Razvrstitev suhih hišnih psov

suha hrana za pseIzbira suhe krme za živali danes je ogromna. Pripravljene diete vsebujejo beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate, ki so namenjeni zadovoljevanju lakote. Najboljša hrana za pse ne izpolnjuje samo potreb po hrani, temveč:

 • izpolnjevati potrebe telesa v vitaminih, aminokislinah, mineralnih soli;
 • krepitev imunitete in zdravja;
 • podpreti prebavne procese;
 • poskrbeti za stanje plašča in zob.

Na izbiro lastnikov psov proizvajalci suhe hrane ponujajo celo vrsto pripravkov, namenjenih za živali različnih starosti, teže, velikosti, načina življenja in zdravstvenega stanja. Skrbni vzreditelj za pse, ki skrbi za sestavo in poznavanje potreb svojega ljubimca, bo zagotovo našel najbolj okusno, uporabno in varno hrano.

kot hraniti svojega hišnega psaZa ceno in sestavo suhe hrane za pse razdelimo na več razredov:

 • najbolj dostopna, ekonomična krma;
 • premija krme;
 • suhe mešanice razreda super premium;
 • Feeds, ki ne vsebujejo žitaric ali celostnih;
 • veterinarska ali terapevtska hrana za pse, vključena v prehrane za različne zdravstvene težave.

V vsaki kategoriji krme so razdeljeni na tiste, ki so namenjeni odraslim živalim in mladičem, za velike in male pasme. Takšna krma se med seboj razlikujejo v sestavi, obliki in velikosti krokatov.

Kakšno hrano za hranjenje psa, tako da je hišni ljubljenček vedno vesel, vesel, nima zdravstvenih težav?

Related  Poskrbite, da bo vaš ljubimec zadovoljen z izbiro prave hrane za papige

Suha hrana za pse gospodarskega razreda

hrana za pse v ekonomskem razreduNajbolj cenovno suha pasja hrana lahko kupite v skoraj vsaki trgovini. Na embalaži takih proizvajalcev mešanic vedno obljubljajo, da bodo vaše hišne uživajo okus hrane, je bil njen okus in deli energije dovolj, da bi zveri kriket aktivna skozi ves dan.

Če pogledaš za sestavo te krme za pse, se izkaže, da skupaj obljubo mesni kroketi vsebuje mesa in kostne moke, živalske maščobe, soja in žitarice, celulozo, aromatov in arom, barvil in konzervansov.

Čeprav je zaradi poceni ekonomične hrana za pse v bonitetnih razredih prvi in ​​neverjetno pogosto, verjetno niso koristni za hišne ljubljenčke. Nimajo vitaminov.

Ekonomska hrana privlači živali, vendar ne zaradi svoje uporabnosti in resničnega okusa, ampak zaradi številnih sintetičnih okusov. Mineralni sestavek takšnih mešanic je slab in njihova hranilna vrednost je nizka.

Psi, ki prejmejo gospodarski obrok, so prisiljeni veliko jesti, da bi ohranili živahnost. Hišne živali pogosto trpijo zaradi prehranjevalnih motenj in alergij. Mladički, ki zaostajajo v razvoju od vrstnikov, ki se prehranjujejo s premijo in naravno hrano za pse. Odločanje v korist ekonomskih spojin, pes vzreditelj tveganje zdravje in dolgoživost svojega ljubljenčka.

Telo psa hitro izrablja, pomanjkanje vitaminov, aminokislin in mineralov pa zmanjšuje imuniteto. Kršitev v njem postane vzrok za razvoj kroničnih bolezni.

Suha hrana za vrhunske pse

suha premija hranaVse krmete za krmo so zelo podobne drug drugemu, njihova sestava pa je lahko zelo različna. Katera pasja hrana je boljša? Tisti, ki ima najbolj uravnoteženo, uporabno sestavo, ne povzroča prebavnih motenj, alergij ali drugih težav in hkrati uživa hišnega ljubljenčka. Mešanice razreda premije so bogatejše in bolj uporabne v sestavi kot pri ekonomičnih krmilih.

Related  Izberite za odrasle mačke in mucke krmo Brit

Sestavine mesa se uporabljajo za stranske proizvode, poceni sorte belih rib in perutninsko mehansko deboniranje. V sestavi več živalskih beljakovin, za izboljšanje prebave, živila vključujejo zelenjavo, koristna rastlinska olja in posamezne vitamine. Vendar pa žita temeljijo na žitih, na primer na koruzi, pšenici, ovsu ali rižu.

Hlačna hranaŽival, da se počutijo dobro, je zdrava in živahna, njegova prehrana dopolni z vitamini, bioaktivne snovi, ki izboljšujejo prebavo in skrbi za lase.

Če hišne je nagnjena k alergijam hrane, pravilno izbrati hipoalergensko pasjo hrano z nizko vsebnostjo žit, puranje ali raca meso redko povzroča neželene učinke.

Super premija za hrano za pse

najboljša hrana za hišne živaliFeeds z najbolj naravne in uporabne sestave združeni v super premium razred. V receptu so upoštevane vse potrebe živali, tako da hrana zapusti popolno prehrano in ne zahteva vnašanja dodatkov in bistvenih vitaminov v meniju.

V bonitetni kategoriji super premium premije za hrano za pse je nekaj deset znamk, ta seznam pa se nenehno širi. Če želite razlikovati med resnično koristno in visoko kakovostno krmo, lahko poskrbite za svojo sestavo, ki vključuje:

 • mesne sestavine kot goveje meso, jagnjetina, piščanec, puranje, raca;
 • majhna količina žit, ki se uporablja kot vir beljakovin in vlaknin;
 • zelenjava in sadje;
 • rastlinska olja;
 • izvlečki uporabnih rastlin;
 • mineralne komponente;
 • probiotiki za stimulacijo prebave;
 • kompleks vitaminov.

Sestava, energija in hranilna vrednost kroketa se razlikujejo glede na to, na koga je naslovljen. Poleg obrokov z nizko vsebnostjo žitaric so popolnoma krmne krmne mešanice ali holistične.

Kakšna hrana za pse je boljša: nianse izbire

izberite hrano za hišne živaliDanes lahko lastnik izbere prehrano, s poudarkom na pasmi, velikosti, starosti, zdravju in celo naravi svojega ljubljenčka.

Majhni psi bolj pogosto kot velike pasme so razburljivi, živčni, pa tudi težave z zobmi in vsemi vrstami poškodb. Živali je bila zdrava in zadovoljna samo z lastnikom, mnogi proizvajalci ponujajo specializirano hrano za pse za majhne pasme. Kroge takšnih obrokov so majhne in prilagojene čeljusti in prebavi majhnih živali.

Za pasem velikih psov hrana ne bi smela biti previsoka v kalorij, še posebej pri ohranjanju živali v mestnem stanovanju. Prekomerna vsebnost kalorij povzroča debelost, premladi kroketi pa povzročijo tvorbo kamna, vnetje dlesni in celo izgubo zob. Hrana za pse za velike pse se ne razlikuje le po velikosti kriketa, temveč tudi po kompoziciji. Tu je povečana vsebnost beljakovin in zmanjšana maščoba. Poleg zmesi so bile uvedene tudi komponente, ki ščitijo srce in mišično-skeletni sistem psa.

Related  Linija Royal Canin hrani pse in kako izbrati pravo možnost

Mladički, ki hitro rastejo in porabljajo veliko energije na igrah, potrebujejo visoko kalorično prehrano, bogato z vitamini. Specializirane krme za to kategorijo se najpogosteje proizvajajo na osnovi piščančjega mesa, obogatene s kostmi, ki so koristne za kosti in komponente, ki spodbujajo prebavo. Podobna sestava za krmo, namenjeno nosečnicam in psom.

hrana za sterilizirane pseŽivali, ki živijo kot hišne živali, so sterilizirane. Ta postopek ne vpliva le na reprodukcijske funkcije psa, temveč tudi na druge fiziološke značilnosti. Hrana za sterilizirane pse ima zmanjšano vsebnost kalorij, da prepreči prekomerno telesno težo. Poleg tega sestava prehrane vključuje snovi, ki podpirajo prebavo in zdravje organov uriniranja.

Dobro je, če je pes zdrav, vendar bolni živali potrebuje posebno nego. Njen del je pravilno izbrana prehrana, ki jo sestavljajo suha ali vlažna terapevtska hrana za pse. Veterinarske postavke takih krme so zelo obsežne in vključujejo izdelke za preprečevanje in zdravljenje različnih bolezni, vključno z:

 • disfunkcija jeter in trebušne slinavke;
 • patologija v ledvicah in mehurju;
 • bolezni srca;
 • težave z mišično-skeletnim sistemom;
 • diabetes mellitus.

terapevtska hrana za pseModerna paleta hrano za pse je neverjetno velika. Katero hrano naj izberejo? Odvisno je od razpoložljivih sredstev, zdravja, pasme in starosti hišnega ljubljenčka. Če kupite paket krme, ne smemo pozabiti, da izdelki iz ekonomskega razreda niso najboljša izbira. Ne bodo prinesli koristi za živali, včasih pa lahko škodijo njegovemu zdravju.

Premium hrana za pse, platna in super-premium mešanice je dražja, vendar je večkrat koristna. Njihova izbira je odlična in cene niso vedno previsoke. Če se osredotočite na fiziološke potrebe hišnega ljubljenčka, lahko vedno vzamete hrano, ki bo zagotovila njegovo odlično zdravje in dolgo, srečno življenje.

Kako izbrati hrano za pse – video