samodejni dovodnik za ribeTudi za akvariste z izkušnjami obstajajo razmere, ko pozabijo ali zaradi določenih okoliščin ne morejo pravočasno hraniti tihih hišnih ljubljenčkov. V takih primerih je lahko samodejni dovodnik za ribe odlična rešitev. To je edinstvena naprava, ki omogoča popolnoma avtomatizirati proces hranjenja prebivalcev akvarija.

Takšne naprave izvajajo merjeno krmljenje krme, s čimer preprečujejo prekomerno kopičenje krmne mešanice v vodi. Tako je zagotovljena normalna in zdravo prehranjevanje rib v odsotnosti gostitelja.

Funkcionalne lastnosti avtoplote

avtomatski podajalnik bobnovSkoraj vsi sodobni modeli imajo enak princip delovanja, ki temelji na serijski krmi v določenem časovnem obdobju. Med seboj se lahko razlikujejo z dodatnimi funkcijami, na primer s prisotnostjo digitalnega zaslona ali ventilatorja.

Povečano povpraševanje po avtomatskih napajalnikih za tip ribjega bobna. Hranjenje v tem primeru poteka s pomočjo posebnega dozirnika bobna, skozi odprtino katere se izpusti en del krme v vodo izpraznjen. Po tem se boben vrti, se vrne v prvotni položaj in spet napolni iz skupne komore. Prilagodite zmogljivost napajalnega prostora z uporabo posebnega ventila, ki ga je mogoče premikati v eni ali drugi smeri, dokler ne nastane značilen klik.

avtomatski podajalnik z vijačnim transporterjemPoleg tega trg vključuje tudi podajalce z vijačnim podajalnikom, v katerem je dozirni mehanizem spiralna, pa tudi diskovne naprave, kjer je hrana za ribe zaporedoma zapakirana iz predelkov na disku.

Vsi modeli avtomatskih hranilnikov brez izjeme so opremljeni z elektronsko krmilno enoto, ki zagotavlja neprekinjeno in učinkovito delovanje naprave. Delo te vrste naprave lahko iz omrežja in z energijo prstnih baterij.

Neodvisno izdelovanje samodejnega podajalnika

Samodejno samodejni podajalnik pticKot alternativo lahko postane samonapetostni avtomatski dovodnik za ribe v akvariju. Izdelava takšne naprave ne traja veliko časa in ne zahteva posebne sposobnosti.

Za izdelavo samoprijemnika potrebujete ta orodja:

  • namizna ura z budilko;
  • lahka plastična posoda;
  • cev iz plastike s premerom 7-8 mm.

plastični vsebnik in cevSamodejni dovodnik za ribe z lastnimi rokami poteka na naslednji način:

  1. V plastičnem vsebniku je izdelana luknja, katere premer je nekoliko manjši od velikosti cevi. Zahvaljujoč temu ni potrebe po uporabi lepila. Potem se v luknjo vstavi cev.
  2. Suha hrana se vlije v boben. Za zagotovitev, da zrnca ne spadajo naenkrat pod svojo težo, zadostuje, da posodo napolni z dvema tretjinama.
  3. Samobravljen boben se postavi na uro osi budilke, nato pa je pritrjen s pomočjo lepilnega traku v smeri urinega kazalca. Položaj vsebnika je treba izbrati tako, da je odprtje cevi na dnu dvakrat na dan v določenem času.
  4. Krma bo dostavljena, dokler ročna ura ne preide na določen način vzdolž dialoga.

doma dovajalnik v delovanjuZa lastnike umetnih rezervoarjev lahko odličen pomočnik postane ptičji hranilnik v ribniku z lastnimi rokami. Danes obstaja veliko različnih idej za domačo izdelavo takšnih naprav, lahko uporabite tudi svojo domišljijo in si ustvarite nekaj bolj popolnega.

Če povzamemo, lahko rečemo, da je avtokok je nepogrešljiva naprava, ki bo pomagala organizirati popolno prehrano rib v odsotnosti lastnika.

Video o avtomatskem dovajalniku rib